معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران
مصاحبه با معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران به مناسبت روز جهاني غذا
مصاحبه با معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران به مناسبت روز جهاني غذا
روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران - روز جهاني غذا مقارن شانزدهم اکتبر است که به افتخار تأسيس سازمان فائو در سال ???? نامگذاري شده و در سراسر جهان گرامي داشته ميشود.
255482.mp3
مصاحبه با معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران به مناسبت روز جهاني غذا
مصاحبه با معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران به مناسبت روز جهاني غذا
روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران - روز جهاني غذا مقارن شانزدهم اکتبر است که به افتخار تأسيس سازمان فائو در سال ???? نامگذاري شده و در سراسر جهان گرامي داشته ميشود. اين روز توسط بسياري از سازمان هاي مرتبط با امنيت غذايي، از جمله صندوق بينالمللي توسعه کشاورزي جشن گرفته ميشود.
به همين مناسبت دکتر مهران ولايي معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران روز جهاني غذا را فرصت مناسبي دانست تا اعلام کنيم که ما ميتوانيم به گرسنگي پايان داده و تبديل به «نسل گرسنگي صفر» شويم و با آفزايش آگاهي افراد در زمينه هاي ذکرشده گامي موثر در بهبود شرايط سلامت، تغذيه و کاهش شيوع بيماري هاي غير واگير برداشته شود. اما براي دستيابي به اين هدف همه بايد با يکديگر همکاري کنند. «گرسنگي صفر» دومين آرمان توسعه پايدار سازمان ملل است که در سال 2016 به منظور ريشهکني گرسنگي تا سال 2030 توسط جامعه جهاني تصويب شد.
وي با اشاره به شعار روز جهاني غذا در سال 2019 مبني بر " تغذيه سالم براي دستيابي به جهاني بدون گرسنگي " از تغيير عادات غذايي افراد دهه هاي اخير گفت :
در دهه هاي اخير به دليل جهاني شدن، شهر نشيني و افزايش درآمد ها، رژيم و عادات غذايي افراد به طور چشمگيري تغيير يافته است. ما عمدتا از مصرف غذاهاي فصلي، بطور عمده غذاهاي با پايه گياهي و غني از فيبر به سمت مصرف غذاهايي با کربوهيدرات تصفيه شده ( غني از نشاسته ) ، قند و چربي و نمک زياد ، غذاهاي فراوري شده ، گوشت و ساير محصولات با منبع حيواني حرکت کرده ايم. زمان کمتري براي تهيه وعده هاي غذايي در خانه صرف مي شود و مصرف کنندگان، به ويژه در مناطق شهري، پيوسته بيشتر به سوپر مارکت ها، فروشگاه هاي فست فود ، فروشندگان مواد غذايي خياباني و رستوران هاي دور افتاده تکيه مي کنند.
معاون غذا و دارو دانشگاه ايران افزود : ترکيبي از رژيم هاي ناسالم و سبک زندگي بي تحرک باعث افزايش ميزان چاقي شده است؛ نه تنها در کشورهاي توسعه يافته بلکه در کشورهاي کم درآمد،جايي که گرسنگي و چاقي اغلب همزيستي دارند. هم اکنون بيش از 670 ميليون بزرگسال و 120 ميليون دختر و پسر (5 تا 19 سال) چاق هستند و بيش از 40 ميليون کودک زير 5 سال داراي اضافه وزن هستند ، در حالي که بيش از 820 ميليون نفر از گرسنگي رنج مي برند.
رژيم غذايي ناسالم عامل خطر اصلي مرگ و مير ناشي از بيماريهاي غير واگير (NCDs) از جمله بيماري هاي قلبي عروقي ، ديابت و برخي از سرطان ها است. قرين بر يک پنجم از مرگ و ميرها در سراسر جهان ، به علت داشتن عادات غذايي ناسالم است که هر ساله هزينه اي بالاتر از 2 تريليون دلار به بودجه هاي بهداشت ملي وارد مي کند.
وي اظهار داشت : چاقي و ساير انواع سوء تغذيه تقريباً از هر سه نفر يک نفر را مبتلا مي کند. پيش بيني ها نشان مي دهد که تا سال 2025 تعداد آن به يک نفر از هر دو نفر خواهد رسيد. خبر خوب اين است که راه حل هاي مقرون به صرفه براي کاهش انواع سوء تغذيه وجود دارد ، اما آنها نياز به تعهد و اقدام جهاني بيشتري دارند.
يک رژيم غذايي زماني رژيم غذايي سالم محسوب مي شود که با داربودن اصول تنوع ، ميزان کافي، سلامت، ايمني و مغذي بودن نياز هاي تغذيه اي افراد را تامين کند و خطر ابتلا به بيماري را در او کاهش دهد. اين رژيم بايد شامل انواع ميوها، سبزيجات، حبوبات، آجيل ، دانهها و غلات سبوس دار ومصرف غذاهاي کم چرب (بخصوص چربيهاي اشباع) و با قند و نمک کم باشد. که متاسفانه همانطور که گفته شد در حال حاضر به علت تغييرات سبک زندگي و مشکلات اقتصادي براي بسياري از افراد در دنيا قابل دسترس يا مقرون به صرفه نيست.
در ادامه دکتر ولايي معاون غذا و دارو عنوان کرد : درهمين راستا در کشورمان به مناسبت روز جهاني غذا ويژه برنامه سراسري با محوريت 7 محور اصلي با عنوان " اصلاح الگوي تغذيه براي حفظ و ارتقاء سلامت به شرح ذيل اجرا مي گردد:
1- کاهش قند، نمک و چربي
2- نشانگر هاي رنگي تغذيه اي در راستاي ارتقاء دانش مصرف کننده
3- نشان ايمني و سلامت محصولات غذايي سلامت محور
4- مبارزه با قاچاق کالاهاي سلامت در حوزه غذا
5- برچسب اصالت کالا و سيستم رهگيري در حوزه غذا
6- محصولات غذايي ويژه و فراسودمند
7- اطلاع رساني و ارتقاء آگاهي مصرف کننده در حوزه سلامت غذا
: