کارشناس مديريت نظارت بر موادغذايي ،آشاميدني آرايشي و بهداشتي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران بررسي کرد:
بايد و نبايد هاي خريد و مصرف محصولات آرايشي و بهداشتي
روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران- با توجه به توصيه خريد لوازم آرايشي و بهداشتي از مکان هاي معتبر و مطمئن، نظير داروخانه ها و يا نمايندگي هاي رسمي آن ها و اجتناب از خريد ازدست فروش ها که مواد آراي
255973.mp3
بايد و نبايد هاي خريد و مصرف محصولات آرايشي و بهداشتي
کارشناس اداره نظارت بر مواد غذايي، آرايشي و بهداشتي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران بررسي کرد:
بايد و نبايد هاي خريد و مصرف محصولات آرايشي و بهداشتي
روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران- با توجه به توصيه خريد لوازم آرايشي و بهداشتي از مکان هاي معتبر و مطمئن، نظير داروخانه ها و يا نمايندگي هاي رسمي آن ها و اجتناب از خريد ازدست فروش ها که مواد آرايشي و عطرهاي تقلبي و بدون برچسب اصالت وکد رهگيري مي فروشند، مهندس محمدزاده به بررسي بايد ها و نبايد هاي خريد و مصرف محصولات آرايشي و بهداشتي مي پردازد.
محصولات آرايشي و بهداشتي ايراني بايد داراي پروانه ساخت اخذ شده از وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکي باشند. همچنين درج تاريخ توليد و انقضاء برروي محصول الزامي مي باشد.
محصولات آرايشي و بهداشتي خارجي بايد داراي برچسب اصالت و سلامت کالا وفارسي نويس باشند و نام محصول ، نام کشور توليد کننده ، نام کشور وارد کننده، نام شرکت وارد کننده، مجوز بهداشتي از وزارت بهداشت، تاريخ توليد و انقضاء و سري ساخت بايد بر روي برچسب ذکر شده باشد.
موکداً توصيه مي شود خريد لوازم آرايشي و بهداشتي از مکان هاي معتبر و مطمئن، نظير داروخانه ها و يا نمايندگي هاي رسمي آن ها صورت گرفته و از خريد ازدست فروش ها که مواد آرايشي و عطرهاي تقلبي و بدون برچسب اصالت وکد رهگيري مي فروشند، اجتناب شود. فرآورده هاي آرايشي و بهداشتي قاچاق و غير مجاز ، غالبا فرآورده هاي تقلبي هستند که در شرايط نامناسب و با مواد اوليه نامرغوب ، غير مجاز و با کيفيت پايين تهيه مي شوند.
بعضي از اين فرآورده ها حتي اگر اصل باشند ، چون بصورت قاچاق و از مبادي ورودي غير قانوني و گاهي از طريق مناطق صعب العبور مرزي با شرايط حمل و نقل نامناسب وارد مي شوند ممکن است ساعت ها و روزها در شرايط نامساعد انبارش شوند و درجاتي از فساد در آنها ايجاد شود که موجب حساسيت هاي پوستي و عوارض و آسيب هاي ديگر در مصرف کنندگان شود.
نکاتي در خصوص نحوه نگهداري محصولات آرايشي و بهداشتي :
به منظور رعايت نکات بهداشتي از لوازم آرايشي ديگران به هيچ وجه استفاده نکنيد وريمل و خط چشم خود را به هيچ وجه با ديگران به اشتراک نگذاريد .همچنين لوازم آرايشي خود را تميز نگه داريد و پس از هربار مصرف، برس آن ها را بشوييد. قبل از استفاده از فرآورده چشمي، دست ها را به طور کامل با آب و صابون بشوييد. درصورتيکه فرآورده منجر به التهاب يا عفونت چشمي شده است از ادامه مصرف، پرهيز کرده و به پزشک مراجعه شود.
فرآورده هاي آرايشي و بهداشتي را دور از آفتاب و گرما نگهداري کرده و در دماي بالاتراز ?? درجه سانتي گراد قرار ندهيد زيرا نور و حرارت باعث از بين رفتن مواد نگهدارنده محصولات مي شود. براي نگهداري اين محصولات طبق دستورالعمل رفتار کنيد. درصورت عدم توجه به شرايط نگهداري اين فرآورده ها مطابق دستورالعمل خاص خود و عدم رعايت دماي مناسب ، مي تواند زودتر از تاريخ انقضاء درج شده روي محصول، فاسد شود.
محصولات آرايشي و بهداشتي تاريخ انقضاء داشته و درخصوص شرايط نگهداري و تاريخ انقضاء مصرف، لازم است به بروشور و مشخصات درج شده بر روي بسته بندي مراجعه شود (طبق دستور توليد کننده در مورد مدت زمان مصرف بعد از باز کردن ) زيرا با کهنه شدن محصول، ويژگي و خواص محصول مي تواند تغيير کند و منجر به عواقب جبران ناپذير گردد.
هرگونه دستورالعمل درج شده روي برچسب محصولات را به دقت بخوانيد زيرا اين دستور العمل ها براي استفاده ايمن و حفظ سلامت، تدوين شده اند.
لازم به ذکر است ليست محصولات آرايشي و بهداشتي غير مجاز اعلامي توسط سازمان غذا و دارو به طور مستمر در وبسايت اين معاونت به آدرس زير قابل مشاهده مي باشد:
وبسايت معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران
https://fdo.iums.ac.ir
سمانه محمدزاده- کارشناس اداره نظارت بر مواد غذايي آرايشي و بهداشتي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران
: