سازمان غذا و دارو
همایش معاونین غذا و دارو به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد واردات دارو تا رفع نیاز بازار ادامه دارد/ موفقیت طرح دارویار
رئیس سازمان غذا و دارو در همایش معاونین غذا و دارو دانشگاه های علوم پزشکی کشور با اشاره به موفقیت طرح دارویار، گفت: واردات دارو تا زمانی که نیاز بازار رفع شود، ادامه دارد.
همایش معاونین غذا و دارو به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد
واردات دارو تا رفع نیاز بازار ادامه دارد/ موفقیت طرح دارویار
رئیس سازمان غذا و دارو در همایش معاونین غذا و دارو دانشگاه های علوم پزشکی کشور با اشاره به موفقیت طرح دارویار، گفت: واردات دارو تا زمانی که نیاز بازار رفع شود، ادامه دارد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر سید حیدر محمدی؛ معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو اظهارکرد: هدف طرح دارو یار، اصلاح ارز ترجیحی بود که با موفقیت انجام شد، این در شرایطی است که پرداخت از جیب مردم برای خرید دارو ثابت ماند.
وی با بیان اینکه 336 قلم دارو تحت پوشش یارانه دارو قرار گرفته است، افزود: در سال 1400، بیش از 98 درصد داروی مورد نیاز در داخل کشور تولید شد و در حوزه تجهیزات پزشکی هم به تولید داخلی 50 درصدی دست یافتیم.
محمدی تصریح کرد: دانشگاه های علوم پزشکی باید از اقلام تولید داخل حمایت کنند و با تعامل مستمر با مراکز درمانی و بازدید میدانی از بیمارستان های تحت پوشش در مسیر رفع نیازهای دارو و تجهیزات پزشکی تلاش کنند.
رئیس سازمان غذا و دارو کشور گفت: بحث امنیت غذایی و ارتقاء آن از اولویت های کشور است و باید ذکر کنم در حوزه صنایع غذایی، ذخایر خوبی موجود است و در زمینه تولید مکمل های غذایی، رژیمی و دارویی رشد بسیار خوبی شاهد هستیم.
وی تاکید کرد: نظارت بر عملکرد صنایع غذایی و آرایش و بهداشتی جزو اختیارات سازمان غذا و دارو بوده و خط قرمز ما دخالت نهادهای غیر مرتبط در حوزه وظایف غذا و دارو است.
محمدی با بیان اینکه مدیریت مصرف و کیفیت در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، حائز اهمیت است، افزود: با توجه به تغییر الگوی مصرف در دوران کرونا و رعایت پروتکل های بهداشتی، بسیاری از بیماری های عفونی و ویروسی فروکش کرد ولی با شیوع آنفلوآنزا در نیمه دوم سال، با بحران دارو مواجهه شدیم.
وی با بیان اینکه واردات دارو تا زمانی که نیاز بازار رفع شود، ادامه دارد، یادآور شد: شرکت های دارویی داخلی باید نسبت به تولید داروهای مورد نیاز جامعه توجه داشته باشند و نظارت مستمر از سوی سازمان غذا و دارو بر شرکت های دارویی انجام شود.
محمدی افزود: دانشگاه های علوم پزشکی کشور باید از ظرفیت دانشکده های داروسازی استفاده کنند و شورای همفکری در حوزه غذا و دارو تشکیل شود.
تشکیل جلسات هم اندیشی با اصناف، حمایت از شرکت های دانش بنیان، بحث رعایت شفافیت در مورد فرآیندها سهمیه ها و حمایت از تولید داخل و توجه به نظام سطح بندی از محورهای برجسته در سخنرانی معاون غذا و دارو کشور بود.
دکتر مهران ولایی- معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در این همایش که چهارشنبه 25 آبان 1401 برگزار شد، عنوان کرد: با توجه به سیاست های ارزی طرح دارو یار، چالش هایی در حوزه تامین دارو و تجهیزات پزشکی وجود دارد که امید است با مباحث مطرح شده در پنل های همایش، نتایج موثری حاصل شود.
در ادامه همایش، سه پنل اصلی با طرح موضوعات اولویت دار در حوزه دارو، تجهیزات پزشکی، نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت، بازرسی و امور حقوقی، فرآورده های طبیعی، سنتی و آرایشی و بهداشتی و مواد غذایی و همچنین آزمایشگاه های کنترل و سامانه های سلامت برگزار شد.
کامنت