معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران؛
پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با شعار روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم
به مناسبت هفته پویش ملی تغذیه سالم
کدام روغن را انتخاب کنیم؟
هنگام خرید روغن مناسب باید به یک سری نکات توجه کرد که این نکات به شرح زیر است:
- وجود علامت استاندارد بر روی بطری روغن
- انتخاب روغن هایی که در فروشگاه از نور و حرارت دور بوده اند.
- چربی اشباع کم
- ترانس کم حتی صفر البته روغن مایع ترانس ندارد و منظور مواد غذایی یا روغن نیمه جامد است.
انتخاب شما بستگی به نوع استفاده شما دارد، برای مثال:
- اگر قصد سرخ کردن دارید حتما از روغن هایی استفاده کنید که در برابر حرارت مقاوم هستند (مانند: روغن های سرخ کردنی)
- حتما در برنامه غذایی هفتگی خود از روغن های حاوی امگا 3 استفاده کنید (مانند: کانولا)
- از کره حیوانی برای سرخ کردن استفاده نکنید.
روش های نگهداری انواع روغن ها و چربی ها
- محیط خشک، خنک و دور از نور بهترین انتخاب برای نگهداری روغنها است.
- ظرف ها حتما دربسته باشند.
- روغن مصرفی در ظروف شیشه ای تیره و کوچک نگهداری شود.
- کره بسته بندی شده 1 الی 2 ماه در یخچال و 9 ماه در فریزر قابل نگهداری می باشد.
- کره باز شده حداکثر تا 2 هفته در یخچال قابل نگهداری می باشد.
- مارگارین بسته بندی شده 4 الی 5 ماه در یخچال و 1 سال در فریزر قابل نگهداری است.
- مارگارین باز شده حداکثر تا یک ماه در یخچال قابل نگهداری می باشد.
چگونگی دفع پسماند روغن
به هیچ عنوان روغن استفاده شده را از طریق سینک ظرفشویی بیرون نریزید. خطرناک ترین کار ممکن برای دفع روغن استفاده شده، ریختن آن داخل سینک است زیرا:
- موجب گرفتگی در سیستم لوله کشی خانه شما می شود.
- اثرات جبران ناپذیری بر محیط زیست می گذارد.
- وارد شدن به آب های زیرزمینی و آلوده کردن آنها
- روغن استفاده شده را در سطل زباله رها نکنید.
- روغن استفاده شده را در باغچه و یا خاک نریزید.
بهترین روش ها برای دور ریختن پسماند روغن:
- - صبر کنید تا روغن کاملا خنک شود.
- - آن را در بطری درب بسته بریزید.
- - بطری را در سطل زباله بیندازید.
روش دوم:
- - صبر کنید تا روغن کاملا خنک شود.
- - آن را منجمد کنید.
- - در کیسه جداگانه بیندازید و درب آن را محکم ببندید.
- - کیسه را در سطل زباله بیندازید.
کامنت