گرمازدگي و راه هاي مقابله با آن
با توجه به فرارسيدن فصل تابستان و گرم شدن هوا، دو عـــامل فعاليت بدني شديد و طولاني مدت در هواي آزادو آب و هواي گرم و خشک باعث گرمازدگي مي گردند. در اين حالت بدن فردي که در معرض گرماي زياد قرار گرفته دچار کم آبي شده و غلظت خون وي افزايش مي يابد. اين عارضه سبب کندي جريان خون و ايجاد اختلال در عملکرد ارگان هاي مختلف بدن ميشود.
به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران : با توجه به فرارسيدن فصل تابستان و گرم شدن هوا، دو عـــامل فعاليت بدني شديد و طولاني مدت در هواي آزادو آب و هواي گرم و خشک باعث گرمازدگي مي گردند. در اينحالت بدن فردي که در معرض گرماي زياد قرار گرفته دچار کم آبي شده و غلظت خون وي افزايش مي يابد. اين عارضه سبب کندي جريان خون و ايجاد اختلال در عملکرد ارگان هاي مختلف بدن ميشود.
دکتر ولايي معاون غذا و دارو دانشگاه ايران در خصوص گرمازدگي و راه هاي مقابله با آن به تعدادي از علائم گرمازدگي اشاره کرد و گفت : از جمله علائم و نشانه هاي گرما زدگي گشاد شدن مردمک چشم، هوشياري پايين ، تهوع و استفراغ ، پوست خشک و داغ و قرمز و سردرد و سرگيجه ميباشد. کودکان، سالمندان و افرادي که در فضاي باز کار ميکنند بيش از ساير افراد در معرض گرمازدگي قرار ميگيرند.
وي افزود: اگر فردي دچار گرمازدگي شده بود قبل از رسيدن تيم درمان انجام يک سري از کمک هاي اوليه ميتواند به بهبود حال بيمار کمک کند. از جمله اين اقدامات مانند :
فرد را خوابانده پاها را به اندازه 30 سانت بلند کنيد
حوله مرطوب روي پيشاني گذاشته شود
زير گردن، زير هر دو بغل و ران ها کمپرس سرد قرار داده شود
آب رساني به بدن با نوشانيدن آب معمولي، خوراندن خاکشير، هندوانه ، شربت آبليمو و گلاب انجام گيرد.
از دوش سرد و باد مستقيم کولر اجتناب گردد
همچين رعايت توصيه هايي ذيل برا ي پيشگيري از گرمازدگي مفيد خواهد بود:
زمان بيرون ماندن را به حداقل برسانيد.
لباس هاي رنگ روشن بپوشيد.
دوش آب سرد بگيريد.
نوشيدن کافي مايعات و آب در برنامه روزانه گنجانده شود.
از نوشيدن مايعات کافئين دار و الکلي اجتناب گردد.
از ماندن به مدت طولاني در ماشين در بسته خودداري گردد.