• 1397/09/07 - 11:34
  • - تعداد بازدید: 883
  • - تعداد بازدید کنندگان: 883
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه
معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران

کنترل مستمر محصولات گوشتي توسط آزمايشگاه معاونت غذا و دارو

در شش ماهه گذشته تعداد 114 نمونه از فرآورده هاي گوشتي شامل سوسيس، کالباس و همبرگر توسط آزمايشگاه معاونت غذا و دارو مورد آزمايش قرار گرفت .
 

255245.mp3 کنترل مستمر محصولات گوشتي توسط آزمايشگاه معاونت غذا و دارو


کنترل مستمر محصولات
گوشتي توسط آزمايشگاه معاونت غذا و دارو
 
در شش ماهه گذشته تعداد 114 نمونه از فرآورده هاي گوشتي شامل سوسيس، کالباس و همبرگر توسط آزمايشگاه معاونت غذا و دارو مورد آزمايش قرار گرفت .
به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران : مواد غذايي با منشا دامي بدليل دارا بودن منابع غني پروتئين، چربي هاي حيواني، ويتامين و مواد معدني، همچنين طعم و مزه مناسب از جمله مواد غذايي بسيار پر طرفدار و پر مصرف مي باشند . در شش ماهه گذشته تعداد 114 نمونه از فرآورده هاي گوشتي شامل سوسيس، کالباس و همبرگر توسط آزمايشگاه معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران مورد آزمايش قرار گرفت.
از نمونه هاي مورد آزمايش قرارگرفته شده، 90 مورد از نظر بافت شناسي مورد بررسي قرار گرفت و 19 مورد از آنها داراي پروتئين سويا، پوست، بافت استخواني و غضروف فوقاني دستگاه تنفسي بود. همچنين 42 مورد از نمونه ها از نظر استفاده از رنگ مصنوعي مورد بررسي قرار گرفت که 12 مورد شامل رنگ هاي کينولين يلو، بريليانت بلو، پونسيو رد و سان ست يلو بوده است.
سلامت گوشت  بستگي به عوامل وسيعي از چرخه توليد تا عرضه دارد، بدين معني که عوامل بسياري از محل دامداري و مرغداري تا کشتارگاه و در آخر مراکز عرضه و فروش، بر سلامت و کيفيت اين محصولات تاثير دارند.
وجود مواد مغذي در فرآورده هاي گوشتي،اين محصولات را به شدت مستعد فساد ميکروبي و شيميايي مي کند. بدليل استعداد بالاي فساد پذيري اين مواد و مسموميت هاي خطرناک ناشي از مصرف مواد غذايي فاسد، سازمان غذا ودارو تا حد ممکن به کنترل محصولات فرآيند شده با منشا دامي مي پردازند و کنترل سلامت دامها و محصولات خام دامي بر عهده سازمان دامپزشکي مي باشد.
رعايت اصول GMP در مراحل توليد و پرهيز از هرنوع تخلف و تقلب سبب توليد محصولات و فرآورده هاي گوشتي سالم و بهداشتي مي شود. برچسب گذاري اصولي و مطابق با ضوابط سازمان غذا و دارو سبب مي شود تا مصرف کننده ضمن مشاهده شماره پروانه ساخت،از تاريخ توليد و انقضا مطلع شده و درخصوص مواد متشکله آگاهي پيداکند.
 توليدکنندگان فرآورده هاي گوشتي موظف اند گوشت مورد استفاده براي توليد محصولات خود را از مراکز معتبر و زير نظر سازمان دامپزشکي تهيه نمايند و تمامي موارد بهداشتي در توليد و نگهداري گوشت و فرآورده هاي گوشتي را رعايت نمايند. رعايت فرمول ساخت و پرهيز از تغيير آن يا استفاده از افزودني هاي غيرمجاز از نظر سازمان غذا و دارو تخلف يا تقلب محسوب مي شود. استفاده از بافت هاي غيرمجاز در توليد فرآورده ممنوع بود و رعايت فرمول ساخت و عدم استفاده از گوشت مرغ بجاي گوشت قرمز يا استفاده از بافت هاي پوست و پيوندي يا سويا بجاي گوشت در توليد فرآورده تخلف محسوب مي شود. استفاده از بافت هاي ديگر و گوشت مرغ بجاي گوشت قرمز احتمالا توليدکنندگان را مجبور به استفاده از رنگ جهت القاي رنگ گوشت مي کند.
کنترل محصولات در زمان توليد اولين سري ساخت و تمديد يا اصلاح پروانه، نمونه برداري به منظور کنترل مستمر و نمونه برداري و ارسال به آزمايشگاه در قالب طرح PMS انجام مي گردد. آزمون هاي ميکروب شناسي و شيمي مواد غذايي طبق ضوابط بر روي نمونه انجام مي گردد. آزمون بافت شناسي به منظور بررسي وجود بافت غيرمجاز در فرآورده گوشتي و آزمون رنگ مصنوعي به منظور بررسي وجود رنگ غيرمجاز و القا رنگ طبيعي گوشت به خصوص در مواردي که از گوشت مرغ به جاي گوشت قرمز استفاده مي شود يا از ساير بافت هاي غير مجاز يا سويا به جاي گوشت قرمز استفاده مي شود، انجام مي شود.
معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي ايران ضمن ادامه روند کنترل مستمر محصولات، پرونده توليدکننده هاي متخلف را به مراجع ذيصلاح ارجاع داده است.
 
  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 255245
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings