معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران
کشف مرکز توليد غير مجاز تجهيزات دندان پزشکي/ سوزن و سفيد کنندههايي که با قيمت بسيار پايين در بازار عرضه مي گرديد
دکتر مهران ولايي معاون غذا و دارو دانشگاه ايران گفت: مجموعه کشف شده اقدام به توليد و توزيع غير مجاز کالاهاي دندان پزشکي مانند سر سوزن، وارنيش فلورايد و محلول سفيد کننده مي کردند.
255299.mp3
کشف مرکز توليد غير مجاز تجهيزات دندان پزشکي/ سوزن و سفيد کنندههايي که با قيمت بسيار پايين در بازار عرضه مي گرديد
کشف مرکز توليد غير مجاز تجهيزات دندان پزشکي/ سوزن و سفيد کنندههايي که با قيمت بسيار پايين در بازار عرضه مي گرديد
دکتر مهران ولايي معاون غذا و دارو دانشگاه ايران گفت: مجموعه کشف شده اقدام به توليد و توزيع غير مجاز کالاهاي دندان پزشکي مانند سر سوزن، وارنيش فلورايد و محلول سفيد کننده مي کردند.
معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان : مودت همايي مدير تجهيزات پزشکي معاونت غدا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمي پزشکي باشگاه خبرنگاران جوان، از کشف مرکز توليد غير مجاز تجهيزات دندان پزشکي خبر داد و گفت: طي گشتهايي مشترکي که در سطح عرضه و توزيع تجهيزات دندانپزشکي داشتهايم به کالايي با نام تجاري کيميا برخورد کرديم که با توليداتي از قبيل وارنيشهاي دندانپزشکي، کامپوزيت، بريچينگ و مواردي از اين قبيل در سطح بازار عرضه ميشد؛ طي بازرسيهاي انجام شده متوجه شديم اين نام تجاري رسميت ندارد و هيچ محصولي از آن ثبت نشده است و از آنجايي که اغلب محصولات توليدي اين مرکز غير مجاز آ تاثير مستقيم با بيماران داشته و داخل دندان استفاده ميشود، موضوع اهميتي بيشتر پيدا کرد.
وي ادامه داد: محصولات فوق هيچ مجوزي از وزارت بهداشت و اداره کل تجهيزات ندارد؛ طي چندين هفته محلهايي که گمان ميبرديم منبع اين توليدات باشد را بررسي کرده و به کمک پايگاه دوم پليس اطلاعات و امنيت شهر تهران به محل توليد اين اقلام رسيديم.
همايي گفت: نکته جالب توجه اينجاست که آقايي حدود ?? ساله صفر تا صد اين تجهيزات را حتي در زمينه اقلامي مانند سرنگ که ميتواند بسيار مساله ساز باشد؛ در اين مرکز توليد ميکرد و در اقدامي خطرناک تاريخ انقضا محصولات را در همين مکان طراحي و چاپ کرده است؛ در حال حاضر از خطرات اين اقلام اطلاعاتي دقيق در دست نداريم و بايد اقلام تحت تستهاي آزمايشگاهي قرار گيرند.
مدير تجهيزات پزشکي گفت: متاسفانه مواد اوليه اين توليدات منبع مشخصي ندارد، فاکتور خريد در دست توليد کنندگان نيست و در واقع نميدانيم اين اقلام از چه منبعي، به چه طريقي و تحت چه شرايطي وارد کشور شدهاند.
وي ادامه داد: حجمي بسيار بالا از مواد اسيدي در اين محل وجود داشت که در توليد محصولاتي مانند وارنيش (مواد مخصوص پر کردن دندان) استفاده مي شود و حضور آنها در اين شرايط ميتواند خطرساز باشد.
همايي يادآوري کرد: متاسفانه با توجه به شرايط نامناسب که براي توليد وجود داشته و غيرمجاز بودن، اين محصولات با حداقل قيمت به بازار عرضه ميشده است، براي مثال اگر وارنيش وارداتي حدود ?? هزار تومان قيمت داشته باشد، وارنيش توليدات اين شرکت با قيمت حدود ?? هزار تومان به بازار عرضه ميشد که متاسفانه باعث شده است ظرف مدتي کوتاه محصولات اين شرکت تمام بازار را پر کند.
در همين رابطه مهران ولايي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمي پزشکي باشگاه خبرنگاران جوان، درباره کشف مرکز غير مجاز توليد دارو اظهار کرد: مجموعه کشف شده اقدام به توليد و توزيع غير مجاز کالاهاي دندان پزشکي ميکرد مانند وارنيش فلورايد، محلول بليچينگ، سر سوزن و غيره که همه جزو کالاهاي پر خطر محسوب ميشوند و ميتواند مستقيما روي سلامت افراد تاثيرگذار باشد.
وي ادامه داد: اين اقلام در سطح وسيع در بازارهاي دندان پزشکي و با برند کيميا پخش شده است و با توجه به سطح عرضه که تقريبا در تمام مغازهها وجود دارد به دنبال پيدا کردن مبدا اين اقلام بوديم و به سختي اطلاعاتي به دست آورديم.
ولايي گفت: با توجه به پر خطر بودن اين اقلام، عدم رعايت استاندارد در پوروسه توليد، رعايت نکردن ضوابط gmp، کلين روم، ضوابط کنترل کيفي که به درستي انجام نميشود يا گاهي اصلا انجام نميشود، استفاده از محلولهاي سمي که براي سلامت افراد مضر است واين اقلام از گروه مواد اوليه پزشکي خارج شده است بعنوان مواد اوليه استفاده مي شد که مي تواند سلامت جامعه را به خطر بياندازد و کاملا مشکل آفرين است.
وي اظهار کرد: تنها مساله براي اين افراد سودجويي است و اين اقلام را قيمتي بسيار نازلتر از نمونههاي استاندارد به بازار عرضه ميکنند و توسط مطبها و گروههاي مربوطه خريداري ميشوند و در نهايت باعث ميشود طول درمان بيماران طولانيتر شود و يا باعث عفونت مشود که اثرات دراز مدت خطرناک دارد.
معاونت غذا و دارو علوم پزشکي ايران تشريح کرد: مجموعه فوق پلمپ شده و متوليان آن تحويل مراجع قضايي شدند تا اصلاحي در بازار دندانپزشکي ايجاد کنيم. در گذشته نظارت در بازار دندانپزشکي بسيار کمتراز امروز بود، اما از ابتداي سال ?? اين نظارتها افزايش پيدا کرده و الزام برچسب اصالت براي کليه کالاهاي دندانپزشکي به اتحاديه اطلاع رساني گرديد لذا اگر کالايي فاقد برچسب اصالت کشف شود غير مجاز و ضبط خواهد شد.
نبودن برچسب اصالت کالا نشان دهنده آن است که يا به صورت قاچاق وارد کشور شده و يا به صورت غير قانوني توليد شده بديهي است بعد از اين برخوردها شديدتر و طبق ضوابط الحاقي با خاطيان برخورد خواهد شد
: