• 1397/04/05 - 10:25
  • - تعداد بازدید: 916
  • - تعداد بازدید کنندگان: 916
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

کدام محصولات تراريخته وارد کشور مي‌شوند؟

 معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي ايران در خصوص محصولات تراريخته و انواعي که به ايران وارد مي‌شوند، توضيحاتي داد.
 

255076.mp3 کدام محصولات تراريخته وارد کشور مي‌شوند؟
به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران به نقل از باشگاه خبر نگاران جوان: دکتر مهران ولايي معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي ايران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمي پزشکي باشگاه خبرنگاران جوان  بيان کرد: به طور کلي تراريخته ها از نظر ارزش غذايي هيچ فرقي با محصولات خوراکي طبيعي ندارند، براي مثال، ذرت تراريخته همان کيفيت و ويتامين هاي موجود در نوع طبيعي خود را دارد.
اما و اگرها در مورد محصولات تراريخته
وي ادامه داد: در واقع مسئله بر سر ميزان ارزش غذايي يا ضروري و غير ضروري بودن محصولات تراريخته نيست، اما چون در اين گروه هاي غذايي تغييرات ژنتيکي و به نوعي اصلاح نژاد انجام گرفته است، برخي ها مدعي احتمال تاثير اين تغييرات ژني در ژنوم انسان هستند.
وي با تاکيد بر اينکه فعلا گزارش علمي معتبري از آثار مخرب تراريخته ها به ثبت نرسيده است، ادامه داد: برخي مي گويند که مصرف اين محصولات خطرناک است و مشکلاتي را با خود به همراه مي آورد و اين در حالي است که تا کنون F.D.A  اين موضوع را براي منع مصرف تراريخته ها تاييد نکرده است.
دکتر ولايي مطرح کرد: بحث ديگري که در حوزه تراريخته وجود دارد، حساسيت غذايي به اين محصولات است و شايد برخي از ادعاهاي منوط به آثار مخرب اين محصولات فقط ناشي از ناسازگاري با برخي مزاج ها باشد.
محصولات تراريخته وارداتي به ايران
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي ايران با اشاره به محصولات تراريخته وارداتي به ايران افزود: روغن کلزا، ذرت، سويا، روغن پنبه دانه و برخي بذر هاي اصلاح شده از جمله محصولات تراريخته وارداتي در کشور هستند.
دکتر ولايي در ادامه فوايد محصولات غذايي تراريخته را برشمرد و اظهار کرد: يکي از حسن هاي  محصولات  تراريخته، مقاومت چشمگيرشان در برابر آفت‌کش‌ها است.
اجباري بودن برچسب تراريخته روي محصولات
وي به اجباري بودن درج برچسب تراريخته بر روي محصولات اشاره کرد و گفت: بر طبق قوانين جديد، روي محصولات تراريخته درج برچسب ضروري است و درج برچسب تنها منوط به محصول تراريخته نيست بلکه اگر در محصولي نهايي چون کنسروها حتي يک نوع ماده غذايي تراريخته استفاده شود، بايد در ترکيبات و شناسه هاي روي قوطي تراريخته بودن درج شود.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي ايران ادامه داد: اجباري شدن درج برچسب تراريخته روي محصولات غذايي صرفا براي آگاهي و اطلاع عموم است تا اگر فردي علاقه اي به مصرف  چنين خوراکي هايي ندارد، از همه ترکيبات آن مطلع شود  و به انتخاب خود  محصول مورد نظر را مصرف کند.
 
  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 255076
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings