• 1397/03/01 - 04:13
  • - تعداد بازدید: 1115
  • - تعداد بازدید کنندگان: 1115
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

يکي از پر مصرف ترين غذا ها در ماه رمضان حليم است

حليم از معروف‌ترين غذاهاي سنتي ايراني است که معمولا در سفره افطار به عنوان پيش‌غذا و در سحرگاهان به عنوان سحري مصرف مي‌شود.

255064.mp3 يکي از پر مصرف ترين غذا ها در ماه رمضان حليم است
به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران :حليم از معروف‌ترين غذاهاي سنتي ايراني است که معمولا در سفره افطار به عنوان پيش‌غذا و در سحرگاهان به عنوان سحري مصرف مي‌شود.
عليپور کارشناس واحد تحقيق و توسعه معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران ضمن اشاره به اينکه حليم يک غذاي سالم و بسيار مقوي است گفت : حليم انواع مختلف دارد و مواد اوليه آنها با يکديگر متفاوت است. پرمصرف ترين نوع آن در ماه رمضان حليم گندم است که از گندم، پياز و گوشت قرمز، مرغ يا بوقلمون ومقداري روغن تهيه مي گردد.
وي افزود : فيبر موجود در گندم سبوس‌دار و ساير حبوبات مورد استفاده در حليم ها با کاهش کلسترول ، کاهش فشارخون، کنترل قندخون ، باعث سلامت بهتر قلب و کاهش بيماري‌هاي قلبي مي‌شود. همچنين براي پيشگيري از يبوست و سرطان مثل سرطان روده بزرگ مفيداست و از بروز حساسيت‌ها و عدم تحمل غذايي مثل سندرم روده تحريک‌پذير و ... جلوگيري مي‌کند.
عليپور در خصوص استفاده از گوشت در موادتشکيل دهنده حليم عنوان کرد :بعلت استفاده از انواع گوشت ها در تهيه حليم ، اين غذا حاوي پروتئين حيواني با کيفيت بالا بوده و از نظر روي، آهن، ويتامين هاي گروه B ( B? و B?? )، منيزيم و پتاسيم نيز غني هستند.
کارشناس واحد تحقيق و توسعه علاوه برخواص ذکر شده حليم را يک غذاي پرکالري و دير هضم  دانست و گفت :
بهتر است حليم را به مقدار متعادل ( با شکر و روغن کم ) براي وعده افطار در ماه مبارک رمضان مصرف نماييد و سپس به سراغ غذاي اصلي ( شام سبک و زود هضم ) برويد. مصرف حليم به همراه شکر و روغن زياد باعث تحريک معده، اضافه وزن و نيز عطش شديد مي‌شود، اين تشنگي با نوشيدن مقادير زياد آب و نوشيدني‌هاي سرد جبران مي‌گردد که در نهايت اين کار باعث رقيق شدن شيره معده و تاخير هضم غذا و بروز نفخ شکم و ساير ناراحتي‌هاي گوارشي مي گردد.
حليم يک منبع عالي پروتئين بوده و از غذاهايي است که دير هضم مي‌شود. به همين علت مصرف آن در سحر موجب مي‌شود تا مدت‌ها احساس گرسنگي نکنيد. اما تشنگي حاصل از مصرف آن ممکن است در روزهاي گرم سال و زمان روزه داري ناراحت کننده باشد.
 اگر دچار افزايش قند و چربي خون يا اضافه وزن هستيد بايد توجه داشته باشيد که شکر و روغن با آن استفاده نکنيد يا در حداقل ممکن مصرف کنيد.
همچنين بيماران مبتلا به سوء هاضمه يا سندرم روده تحريک پذير بهتر است از خوردن انواع حليم و آش و ساير غذا هاي چرب در ماه رمضان بپرهيزند.
پس از خوردن حليم بلافاصله دراز نکشيد، زيرا اين غذا دير هضم است و باعث مي‌شود دچار سوزش و ناراحتي معده شويد.
حليم را فقط از واحدهاي صنفي مجاز خريداري کنيد. زيرا برخي سودجويان در محل‌هاي غيربهداشتي اقدام به طبخ حليم‌هاي غيربهداشتي و بي‌کيفيت کرده و سبب به خطر افتادن سلامت مصرف کننده مي گردند. براي حفظ سلامت خود از اين اماکن حليم نخريد.
  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 255064
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings