• 1397/05/21 - 08:02
  • - تعداد بازدید: 631
  • - تعداد بازدید کنندگان: 631
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه
معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران

هندوانه (Watermelon) و خواص آن به گفته ي کارشناس معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران

هندوانه (Watermelon) و خواص آن  به گفته ي کارشناس معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي 255143.mp3 هندوانه (Watermelon) و خواص آن به گفته ي کارشناس معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران



هندوانه
(Watermelon) و خواص آن  به گفته ي کارشناس معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران
 
به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران : به توجه به  افزايش دماي هوا در فصل تابستان ،مصرف هندوانه به عنوان ميوه اي شيرين و ابدار، براي رفع تشنگي و تامين آب مورد نياز  بدن حائز اهميت خواهد بود.
کارشناس اداره نظارت بر فرآورده هاي طبيعي سنتي و مکمل هاي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران پيرامون گياه  هندوانه   گفت : گياه هندوانه  گياهي يکساله و علفي متعلق به گونه‌هاي مختلف جنس Citrullus از خانواده کدوئيان است. خاستگاه اين گياه، جنوب آفريقا است وليکن امروزه در ايران به مقدار فراوان کاشته مي‌شود.  اين گياه داراي ساقه پيچکدار، برگهايي با بريدگي‌هاي عميق و منقسم به لوب‌هاي مدور، گل‌هاي زردرنگ و ميوه آبدار است. در گذشته به اين ميوه "تربوزه" مي‌گفته‌اند.
 هندوانه ميوه‌اي شيرين و آبدار است که مصرف آن علاوه بر رفع تشنگي و تامين آب بدن به دليل محتواي آب بالا ( هر 100 گرم هندوانه حاوي 93% آب)، حاوي مقادير قابل توجهي املاح و ويتامين‌ها شامل آهن، پتاسيم، ويتامين‌ آ، ويتامين ث، تيامين، ريبوفلاوين و نياسين مي‌باشد. مصرف يک ليوان آب هندوانه، 20% نياز روزانه به ويتامين ث و 14% نياز روزانه به ويتامين آ را تامين مي‌کند.
بخش گوشتي قرمز رنگ هندوانه حاوي آنتي اکسيدان "ليکوپن" است. رنگدانه ليکوپن اثرات آنتي اکسيداني قوي دارد. اين آنتي اکسيدان به تمامي نقاط بدن وارد مي‌شود و راديکال‌هاي آزاد را خنثي مي‌کند.
پوست هندوانه نسبت به بخش گوشتي آن، حاوي آب و شکر کمتر و ميزان فيبر بيشتري است.علاوه بر خواص بخش گوشتي هندوانه، تحقيقات نشان داده است قسمت سفيد پوست اين ميوه حاوي مقدار زيادي اسيدآمينه "سيترولين" است که با مکانيسم اتساع سرخرگ‌ها، مي‌تواند سبب بهبود گردش خون شود.
 همچنين نتايج مطالعات نشان دهنده نقش مهم سيترولين در سيکل اوره بدن مي‌باشد، به اين ترتيب که سيترولين قادر است نيتروژن خون را جذب و آن را به ادرار تبديل کند. اين آمينو اسيد همچنين قادر است اسيدآمينه آرژينين توليد کند که در افراد دچار کمبود اين اسيدآمينه مفيد مي‌باشد. آرژينين همچنين مي‌تواند رشد ماهيچه‌ها را بهبود داده، سيستم ايمني را تحريک کند و با خستگي مبارزه کند.
در طب چيني، پوست هندوانه داراي کاربرد وسيعي در پاک زدايي اثرات گرما بر پوست و سم زدايي بدن است.
از ديدگاه طب ايراني، هندوانه داراي مزاج سرد و تر است و مصرف آن در افراد سردمزاج مناسب نيست. در صورت تمايل افراد سردمزاج به خوردن هندوانه، بهتر است هندوانه همراه با عسل يا شکر ميل شود. آب هندوانه به عنوان مسکن تشنگي، مدر و خنکي در بيماران مبتلا به تب و بيماري‌هاي عفوني کاربرد دارد. مرباي پوست هندوانه نيز جهت تقويت هضم توصيه شده است.
با توجه به خواص مورد انتظار از پوست هندوانه، توليد عصاره‌ها و مکمل‌هاي تغذيه‌اي حاوي پوست هندوانه براي درمان اين نوع کمبود مورد توجه مي‌باشد.
تخم هندوانه نيز داراي اسيدهاي چرب اشباع و غير اشباع (اولئيک اسيد و لينولئيک اسيد) است که مصرف خوراکي دارد.
در مجموع ميوه هندوانه داراي آب فراوان، انرژي اندک و مواد مغذي بيشتر نسبت به ساير ميوه‌ها بوده و اثرات مفيدي در بهبود سلامتي بدن دارد. در صورت مصرف به اندازه و مناسب، هندوانه مي تواند خواص مفيدي براي فرد مبتلا به ديابت داشته باشد. البته با توجه به اينکه مصرف هندوانه همراه ساير ميوه‌ها که شاخص گليسميک بالا دارند مي‌تواند موجب افزايش قند خون به ميزان خطرناک شود،  بنابراين مبتلايان به ديابت بهتر است که با پزشک يا يک متخصص تغذيه در اين زمينه مشورت کرده و راهنمايي بگيرند.
بهترين زمان مصرف هندوانه، بين دو وعده غذا يعني تقريبا سه ساعت بعد از غذا و يک ساعت قبل از غذا است. مصرف هندوانه همراه يا بلافاصله بعد از خوردن غذا، سبب ايجاد اختلال در هضم مي‌شود.



 
  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 255143
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings