معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران
هشدار هاي مسموميت ناشي از الکل توسط معاون غذا و دارو دانشگاه ايران
بحث مسموميت با الکل جدي بوده و امروزه شاهد آن هستيم که بيماراني بخاطر مسموميت با الکل متيليک در بيمارستان ها بستري و گاها منجر به فوت آنها شده است.
255221.mp3
هشدار هاي مسموميت ناشي از الکل توسط معاون غذا و دارو دانشگاه ايران
هشدار هاي مسموميت ناشي از الکل توسط معاون غذا و دارو دانشگاه ايران
بحث مسموميت با الکل جدي بوده و امروزه شاهد آن هستيم که بيماراني بخاطر مسموميت با الکل متيليک در بيمارستان ها بستري و گاها منجر به فوت آنها شده است.
دکتر ولايي معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران باتوجه به جدي شدن اين نوع مسموميت ها اطلاعاتي پيرامون سو استفاده و استفاده نابجا از اين الکل ها را بيان کرد.
امروزه الکل هاي اتانول ( الکل اتيليک ) که از تخمير قندهاي موجود در ميوه ها و غلات بدست مي آيد متاسفانه بعضا جهت شرب مورد سو استفاده قرار گرفته ميشوند. زمانيکه مقادير بالايي از اين الکل در زمان کوتاه استفاده ميشود فرد دچار عوارضي حاد از جمله اسهال، استفراغ، عدم تعادل، اختلال در تکلم، خواب آلودگي، اختلال در بينايي را ايجاد مي کند و يا حتي از بين رفتن تفکر منطقي و کاهش هوشياري را در پي خواهد داشت که منجر به نزاع ، غرق شدن در آب، تصادف در رانندگي خواهد شد.
دکتر ولايي افزود: مصرف طولاني الکل روي قلب و عروق تاثير منفي دارد و باعث ايجاد مشکلات کبدي و آسيب هاي جدي به سلول هاي عصبي، مشکلات جنسي و حتي گاها اختلالات دائمي در عملکرد مغز و سرطان را به دنبال خود دارد. آنچه عملا ديده شده مصرف نا بجا و يا مقدار زياد آن منجر به کما و خيلي از موارد منجر به مرگ ميشود.
يکي از مشکلات تهديد کننده سلامت مردم ناشي از مصرف مشروبات الکلي تقلبي و دست ساز است که در آنها به جاي اتانول ، متانول استفاده شده است. متانول يک نوع الکل چوب است که از منواکسيدکربن و هيدروژن ساخته شده و عوارضي کشنده ، مسموميت، کوري و خطر مرگ راه به همراه دارد. متانول ( الکل متيليک )در مايع شيشه شور هاي ماشين و ضد يخ هاي خطوط گاز، حلال ها و پاک کننده ها و تهيه فرمالدئيد و پلاستيک استفاده مي شود.
در ادامه معاون غذا و دارو به رنگ الکل متيليک اشاره کرد و گفت: الکل متيليک ماده اي سمي و بيرنگ است که براي قابل تفکيک کردن به آن نوعي رنگ اضافه مي کنند اما متاسفانه اخيرا اشتباهي که در بازار رخ داده که گاها از ريختن اين ماده رنگي اجتناب کرده و بدين ترتيب افراد سودجو بجاي الکل اتيليک از الکل متيليک استفاده که منجر به نابينايي و حتي مرگ مي شود.
علايم مسموميت حاد با الکل متيليک 6تا 24 ساعت پس از مصرف ظاهر مي شود . توصيه ميکنم از مصرف مشروبات الکلي جدا خودداري شود و در صورت بروز علايم اوليه مسموميت فورا و بدون ترس و نگراني فرد با اعلام نوع مواد مصرفي به اولين مرکز درماني مراجعه کند تا جهت فرد مسموم هرچه سريعتر جهت اقدامات درماني و رفع سميت اقدام گردد. در اقدامات اورژانسي مسموميت با متانول بايد سريعا الکل اتانول بصورت وريدي يا خوراکي براي بيمار شروع و دياليز انجام شود.
آمارها نشان مي دهد در بين 100هزار نفر مراجعه مسموميت ثبت شده سال 95 در بيمارستان ها 5 درصد آنها مربوط به مسموميت با الکل بوده که 100 نفر از آنها جان خود را از دست داده اند.
: