• 1398/02/30 - 08:50
  • - تعداد بازدید: 641
  • - تعداد بازدید کنندگان: 641
  • زمان مطالعه: 1 دقیقه
معاونت غذا و دارو داشنگاه علوم پزشکي ايران

نکاتي در خصوص روزه داري و مصرف داروها در مبتلايان به ديابت

روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران -با فرا رسيدن ماه رمضان، براي افرادي که به دليل ابتلا به بيماري، دارو مصرف مي نمايند،

255380.mp3 نکاتي در خصوص روزه داري و مصرف داروها در مبتلايان به ديابت


نکاتي در خصوص روزه داري و مصرف داروها در مبتلايان به ديابت

روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران -با فرا رسيدن ماه رمضان، براي افرادي که به دليل ابتلا به بيماري، دارو مصرف مي نمايند، هميشه اين سوال مطرح است که نحوه صحيح مصرف داروها در زمان روزه داري چگونه بايد باشد و آيا قطع مصرف داروها و يا جابجايي زمان مصرف دارو به زمانهاي قبل از سحر يا بعد از افطار کار درستي است يا خير.
در بيماران مبتلايان به ديابت، هرچند روزه داري براي برخي از مبتلايان، بنابر تشخيص پزشک معالج مي تواند مفيد باشد، اما  نکته قابل اهميت حفظ سلامتي بيمار است. تغيير خودسرانه دوز دارو و رژيم غذايي در برخي افراد بسيار خطرناک است. بيماراني که انسولين مصرف مي نمايند قبل از اقدام به روزه داري بايد با پزشک معالج خود مشورت نمايند و پيش از شروع ماه مبارک تحت بررسي پزشکي قرار گيرند.
بيماران بايد از نظر سطح قند خون، فشار خون، چربي خون، انعقاد خون و بررسي هاي کلي وضعيت بيوشيمي خون بررسي گردند و بر اين اساس رژيم غذايي و دارويي مختص هر بيمار قبل از شروع ماه مبارک تعيين گردد.
هم بيماران و هم خانواده فرد مبتلا به ديابت بايد در رابطه با خطرات احتمالي تهديد کننده بيمار در ايام روزه داري مورد مشاوره قرار گيرند. همچنين در مورد علائم افزايش و کاهش قند خون، اندازه گيري قند خون، تنظيم وعده هاي غذايي، فعاليت بدني و مصرف داروها در ماه مبارک بايد آموزش لازم را دريافت کنند. علاوه بر اين، روش درمان و اقدامات لازم در صورت بروز مشکل بايد به همراه بيمار آموزش داده شود.
 
تهيه شده در واحد تحقيق و توسعه،  با اقتباس از ستاد مرکزي اطلاع رساني داروها و سموم سازمان غذا و دارو
 
 
 
  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 255380
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings