• 1400/07/28 - 08:19
  • - تعداد بازدید: 459
  • - تعداد بازدید کنندگان: 458
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه
کارشناس اداره نظارت برمواد غذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي:

نشانگر تغذيه اي چيست

روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران- با توجه به اينکه بسياري از بيماري‌ها با غذا و سلامت مردم ارتباط مستقيم دارند، توجه به سلامت و اطمينان از سالم ب

255942.mp3 نشانگر تغذيه اي چيست


نشانگر تغذيه اي
 
روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران- با توجه به اينکه بسياري از بيماري‌ها با غذا و سلامت مردم ارتباط مستقيم دارند، توجه به سلامت و اطمينان از سالم بودن غذا‌ رويکردي بسيار جدي پيدا کرده است تا آن جا که شعار سازمان جهاني بهداشت "ايمني غذا از مزرعه تا سفره" و شعار ملي سال ???? آگاهي ،مديريت ،اصلاح الگوي مصرف غذايي براي مبارزه با کرونا " عنوان شد.
 
در ايران هم وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکي براي تامين و تضمين سلامت غذاي مردم طرح درج نشانگر‌هاي چراغ راهنماي تغذيه و اصالت کالا بر روي فرآورده‌هاي غذايي را آغاز کرده است.
بسياري از بيماري‌ها از جمله ديابت ارتباط مستقيم با تغذيه و خوراکي‌هاي مورد استفاده دارد که نيازمند توجه بيشتر به کيفيت مواد غذايي است. مصرف زياد قند، نمک و چربي‌هاي جامد موجب بيماري‌هاي ديابت، فشارخون، سکته‌هاي مغزي، بيماري‌هاي قلبي و عروقي و سکته‌هاي قلبي مي‌شود.
ضرورت توجه به محتوا و کيفيت خوراکي‌ها موجب شده وزارت بهداشت براي انتخاب هوشمندانه يک محصول، درج نشانگر‌هاي چراغ راهنماي تغذيه و اصالت کالا بر روي بسته‌هاي مواد غذايي را در دستور کار قرار دهد.
برچسب رنگ سبز نشانه کم بودن چهار عنصر، قند، چربي، نمک و اسيد‌هاي چرب در اين محصول است،: رنگ نارنجي بر روي فرآورده نشان از سطح متوسط اين عناصر زيان آور دارد و رنگ قرمز براي مصرف توصيه نمي‌شود.

اين نشانه‌ها کمک مي‌کنند تا بيماري‌هايي که به علت محصولات غذايي ممکن است ايجاد شود را بتوان تا حد قابل توجهي کاهش داد.  



برچسب اصالت کالا که حاوي کد پيگيري و شماره پيامک است، ديگر نشانه سلامت کالا‌ است که بر روي بسته‌هاي مواد غذايي و بهداشتي خارجي که تحت نظارت قرار گرفته اند و از مبادي رسمي کشور وارد شده اند حک شده تا خيال مصرف کننده ايراني از خريد آن آسوده باشد، مصرف محصولات خارجي بدون برچسب اصالت کالا، مي‌تواند تهديد کننده سلامت افراد باشد.دقت در انتخاب مواد غذايي علاوه بر اينکه سلامت افراد را تضمين مي‌کند، مي‌تواند تشويق کننده توليد کننده‌هايي باشد که سلامتي مردم را در اولويت فعاليت هايشان قرار داده اند.



تهيه و تدوين:

 مهندس آرش تند هوش
 کارشناس اداره نظارت برمواد غذايي؛ آشاميدني، آرايشي و بهداشتي
  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 255942
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings