• 1397/09/03 - 11:31
  • - تعداد بازدید: 373
  • - تعداد بازدید کنندگان: 373
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه
معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران

ظروف يکبار مصرف ، مزايا و معايب آن

پلاستيک ها پليمرهايي هستند که از سنتز مواد اوليه اي به نام منومرها تهيه مي شوند. مونومرها  موادي سمي بوده که براي سلامت انسان مضر هستند.
 

255240.mp3 ظروف يکبار مصرف ، مزايا و معايب آن


ظروف يکبار مصرف ، مزايا و معايب آن

پلاستيک ها پليمرهايي هستند که از سنتز مواد اوليه اي به نام منومرها تهيه مي شوند. مونومرها  موادي سمي بوده که براي سلامت انسان مضر هستند.
به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران :  درحاليکه پليمرها خنثي بوده و در طي فرايند تهيه آن ها مقداري از مونو مرها باقي مي ماند و اگر فراينــد سنتز پليمر ها اصولي و مطابق با استانداردهاي لازم صورت گرفته باشد، مشکلي براي سلامت افراد بوجود نمي آورد.
هنري کارشناس اداره نظارت  بر مواد غذايي آشاميدني آرايشي بهداشتي  معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران  در خصوص پليمرهايي که در ساخت ظروف يکبار مصرف بکار مي روند گفت :  پليمرهايي که در ساخت ظروف يکبار مصرف بکار مي روند عمدتا انواع پلي پروپيلن ، پلي استايرن و پلي اتيلن ها با گريد غذايي هستند که طي فرايندهاي مختلفي به اشکال مختلف در اختيار مصرف کننده قرار مي گيرند. اين ظروف با توجه به ويژه گي هايي که دارند از جمله قابليت شکل پذيري بالا و خواص فيزيکي متفاوت ، طرح پذيري و شفاف بودن و صرف انرژي کمتر براي توليد امروزه کاربرد وسيعي دارند.
وي افزود :  نکته مهم دراستفاده از اين ظروف آن است که جهت ريختن موادغذايي داغ درآن ها نبايد مورد استفاده قرار گيرد و حتي مقاوم ترين شکل آن ها مثل پلي استايرن نيز در دماي بالاتر از 60 درجه سانتيگراد به سمت  مواد غذايي مهاجرت دارند و سرطان زا هستند. لذا براي استفاده از نوشيدني هاي داغ استفاده از ليوان هاي کاغذي متشکل از موم و کاغذ و درصدکمي پلي پروپيلن و داراي پروانه ساخت وزارت بهداشت توصيه مي شود.
هنري در ادامه به ظروف يکبار مصرفي که اخيرا در ايران توليد ميشود اشاره کرد و اظهارداشت : اخيرا در ايران با اختلاط موم و نشاسته ذرت همراه با درصدي پلي پروپيلن ، ظروف يکبار مصرف تحت عنوان گياهي توليد مي گردد که ظروفي تحت عنوان زيست تخريب پذير شناخته شده اند. اين ظروف فساد پذيري بالايي دارند و در برابر رطوبت و عوامل محيط تغيير شکل مي دهند. اين بدان معنا نيست که در دماي معمولي قابل نگهداري نيستند بلکه در زير خاک و شرايط مستعد قابل بازيافت هستند.
لازم به ذکر است طول عمر ظروف يکبار مصرف بسيار طولاني است و اين امر باعث تجمع آنان در طبيعت مي گردد. امروزه در بسياري از کشورهاي پيشرفته دنيا با استفاده از انرژي حاصل از سوزاندن ظروف يکبار مصرف برق توليد مي کنند و بدين شکل محيط زيست را از صدمات ناشي از تجمع آن ها در طبيعت ، حفظ مي نمايند.

 
  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 255240
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings