• 1400/05/10 - 07:10
  • - تعداد بازدید: 294
  • - تعداد بازدید کنندگان: 294
  • زمان مطالعه: 18 دقیقه
معاون غذا و دارو دانشگاه ايران به مناسبت روز جهاني تغذيه با شير مادر گفت :

شير مادر گرانبها ترين هديه به فرزند

روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران- ? تا ? آگوست برابر با  تا ??  لغايت ?? مرداد ماه هفته جهاني شيردهي و روز ?  آگوست روز جهاني تغذيه با شير مادر نامگذاري شده است.

255892.mp3 شير مادر گرانبها ترين هديه به فرزند
  




معاون غذا و دارو دانشگاه ايران به مناسبت روز جهاني تغذيه با شير مادر گفت :
شير مادر گرانبها ترين هديه به فرزند
 
روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران- ? تا ? آگوست برابر با  تا ??  لغايت ?? مرداد ماه هفته جهاني شيردهي و روز ?  آگوست روز جهاني تغذيه با شير مادر نامگذاري شده است.
 
دکتر فاطمه فتحي معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران  به مناسبت ??الي ?? مرداد ماه، هفته جهاني شيردهي و روز ?? مرداد ماه بعنوان روز جهاني تغذيه با شيرمادر با رويکرد تشويق مادران به شير دهي نوزادان  و معرفي مزاياي تغذيه با شير مادر گفت : شير مادر گرانبهاترين هديه اي است که مادر هم به فرزند خود ميدهد هم سلامت خود را تامين  کرده وموثرترين روش براي اطمينان از سلامتي و بقاي کودک است.
ترکيب شير در مادران و در دوران شيردهي متفاوت است . اولين شير بعد زايمان مايع زرد رنگ و غني از آنتي بادي به نام آغوز يا کلستروم از نظر حجم ، شکل ظاهري و ترکيب متمايز ، به مقدار بسيارکم اما غني از ايمني مواد مغذي است. سيستم ايمني نوزاد رشد نکرده و آغوز با داشتن آنتي بادي ايمني را فراهم  و به رشد سيستم هضم نوزاد کمک مي کند. ترکيب آغوز با سن نوزاد تغيير مي کند. چرب تر و سفت مي شود و احتياجات نوزاد را براي رشد تامين مي نمايد. ترکيب شير مادر با تغييرات آب و هوا و سن نوزاد تغيير مي کند.
 
هر چه نوزاد بيشترتغذيه کند توليد شير سريع تر خواهد بود و معمولا ?? تا ?? دقيقه طول مي کشد تا سينه مادر از شير کاملا پر شود. شير مادر بايد سفيد رنگ و با قوام مناسب باشد.
حاوي پروتئين، چربي، کربوهيدرات ، اسيدهاي چرب، قند لاکتوز، آب و اسيد آمينه مي باشد که براي رشد مغز و بدن لازم مي باشد
وي افزود: پروتئين هاي موجود در شير مادر  بسيار راحت تر از پروتئين موجود در شير گاو و شير خشک هضم مي شوند. چربي هاي شيرمادر براي سلامت نوزاد، رشد مغز، جذب ويتامين هاي محلول در چربي و تامين منابع اوليه ي کالري مفيد و ضروري هستند.
ترکيبات شير خشک تا اندازه اي شبيه شير مادر است، اما مقدار مواد مغذي آن براي همه نوزادان يکسان است. در حالي که شير هر مادري متناسب با نوزاد خودش است.در نوزاداني که با شيشه شير تغذيه مي شوند، اسهال بيشتر رخ مي دهد.
در ادامه دکتر فتحي به شرح فوايد شير مادر براي کودکان و چگونگي افزايش کيفيت شير مادر اشاره کرد و افزود :از جمله فوايد شير مادر ميتوان به موارد ذيل اشاره داشت:
کاهش  خطر سندرم مرگ ناگهاني نوزاد




برخورداري از هوش و يادگيري بالا و رشد  رفتاري



افزايش  رشد باکتري هاي سالم روده  وجلوگيري از  مسموميت هاي غذايي



 حفاظت در برابر انواع عفونت ها مانند پنوموني،  برونشيت، عفونت هاي ميکروبي ، آنفلوآنزا، عفونت گوش ، آلرژي، جوش، اسهال و سرخجه



 کاهش احتمال ابتلا به اضافه وزن



کاهش ابتلا به ديابت و بيماري هاي قلب و عروق و سرطان در بزرگسالي

استحکام فک نوزادن وکمک به سلامت دندان
وابستگي عاطفي و جسمي مادر و کودک


و بسياري فوايد ديگر


 
همچنين براي افزايش کيفيت شير مادر مصرف مغزها ، ميوه هاي خشک ، سبزيجات ، مايعات ، ماهي  و غذاهاي مقوي و غلات کامل به کيفيت شير کمک مي کند.
در ادامه معاون غذا و دارو از مزاياي تغذيه انحصاري با شيرمادر گفت : هميشه در دسترس ، داراي دماي مناسب  بدون نياز به گرم و سرد کردن لازم و شستن بطري و شيشه ،هر مادر شير مخصوص نوزاد خود را دارد، توجه مستمر مادر به رفتارهاي تغذيه نوزاد را ميتوان از جمله فاکتورهاي مزاياي تغذيه انحصاري با شيرمادر دانست.
همچنين مواردي از جمله رشد روحي و احساسي مادر، حس قوي براي برقراري ارتباط با نوزاد، کاهش احساس خستگي و اضطراب و دلواپسي ، کاهش احتمال ابتلا به  بيماري پوکي استخوان،  سرطان سينه، سرطان رحم، سرطان تخمدان، ديابت نوع ? کمتر و احتمال بارداري مجدد در دوران شيردهي، کاهش وزن مادر ناشي از افزايش دوران بارداري به علت از دست دادن کالري براي توليد شير ، برگشت سريع رحم به حالت اول و ارزان بودن شير مادر را ميتوان از ديگر  فوايد شيرمادر براي مادر  به شمار آورد.
لازم به ذکر است استرس، کمبود يا کيفيت بد خواب ، غذاهاي ناسالم مانده ، ادويه دار، فست فودها و نوشابه هاي گازدار بر روي شير تاثير مي گذارند و  مادران گرامي جهت مصرف داروها حتما نظر پزشک  خود را مدنظر قرار دهند.
همچنين از دادن مواد غذايي جامد و شير خشک يا آب  به نوزاد زير شش ماه خودداري شود مگر تحت نظر پزشک و در شرايط خاص.
در پايان دکتر فتحي خاطر نشان کرد :فوايد بي شمار تماس پوستي و شيردهي که بيشتر از خطرات احتمالي انتقال و بيماري مرتبط با COVID-?? است و نبودن شواهدي مبني بر انتقال ويروس  کوويد از طريق شيردهي باعث شده که  دليلي براي جلوگيري يا قطع شيردهي نباشد مگر با تشخيص پزشک. اما  مراقبت هاي مداوم در تماس پوستي و رعايت کامل بهداشت و شستشو و ضدعفوني دستها هنگام تماس با کودک  و هنگام تغذيه ، استفاده از ماسک به صورت صحيح و کنترل درجه حرارت نوزادان  الزامي است.
.

  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 255892
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings