• 1398/04/08 - 19:50
  • - تعداد بازدید: 525
  • - تعداد بازدید کنندگان: 525
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه
معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران

روز جهاني مبارزه با مواد مخدر ، سوء مصرف و قاچاق مواد مخدر

روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران - 26 ژوئن مصادف با پنجم تيرماه روز جهاني مبارزه با مواد مخدر و سوء مصرف مواد مخدر نامگذاري شده است

255406.mp3 روز جهاني مبارزه با مواد مخدر ، سوء مصرف و قاچاق مواد مخدر


روز جهاني مبارزه با مواد مخدر ، سوء مصرف و قاچاق مواد مخدر        

روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران - 26 ژوئن مصادف با پنجم تيرماه روز جهاني مبارزه با مواد مخدر و سوء مصرف مواد مخدر نامگذاري شده است و در اين روز در تمامي جوامع بين المللي  برنامه هاي گسترده اي با هدف مبارزه و پيشگيري، درمان ، توانمند سازي و نگهداري افراد بهبود يافته انجام مي شود.
دکتر محمدي کارشناس واحد تحقيق و توسعه ضمن اشاره به نامگذاري " روز 26 ژوئن مصادف با پنجم تير ماه در ايران  به نام روز جهاني مبارزه با مواد مخدر و اهميت نکوداشت اين روز اظهار داشت: در ايران نيز همگام با ساير کشورها، برنامه هاي گسترده اي بدين منظور اجرا مي شود.
وي در ادامه گفت : اين روز به عنوان يک رويداد نمادين در سراسر جهان تلقي مي شود تا مردم نسبت به خطرات اعتياد به مواد مخدر و سوء مصرف آنها آشنا شوند. اعتياد مشکل بازدارنده مهمي براي بشريت است و به طور خاص مشکلات بيشتري را براي ثبات اقتصادي، اجتماعي و سياسي يک ملت ايجاد مي کند و همچنين مانع توسعه پايدار يک ملت مي شود.
کميسيون و دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل (UNODC) جهت کنترل مواد مخدر در سطح بين المللي از دولت ها دعوت ميکند تا با حمايت هاي سياسي و مالي به اين مبارزه بپردازند. اين حمايت جهاني سالانه توسط افراد، جوامع و سازمان هاي مختلف در سراسر جهان، به منظور بالا بردن آگاهي در جامعه  در خصوص مواد مخدر بالاخص قاچاق و سوء مصرف مواد مخدر صورت مي گيرد.
در کشور ما نيز هر ساله،  به مناسبت روز جهاني مبارزه با مواد مخدر، مراسمي با حضور مسئولان عالي رتبه از سازمان هاي مختلف فعال در زمينه کنترل مواد مخدر و همچنين نمايندگاني از جوامع بين الملل و آژانس هاي سازمان ملل متحد، از جمله صندوق جمعيت ملل متحد، دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد و همچنين دفتر هماهنگ کننده مقيم سازمان ملل متحد و ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزار مي شود. اعتياد به‌عنوان اولين اولويت آسيب‏ هاي اجتماعي کشور تعيين شده و در ايران براي مهار و کنترل آن ?? دستگاه در سطح کشور در ابعاد مختلف تلاش همه جانبه‌اي دارند.
وي با اشاره به شعار اعلامي از سوي سازمان ملل متحد در سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر در سال ???? ميلادي گفت: شعار امسال سازمان ملل «عدالت همگام با سلامت و سلامت همگام با عدالت» اعلام شده است.                     
راههاي پيشگيري از اعتياد و احساس مسئوليت در اين عرصه را بايستي با تمام توان ترويج داد و با ارتقاء آموزش و دانش همگان به مبارزه با اعتياد پرداخت و تهديدات فضاي مجازي دنياي امروز را به فرصت هاي مثبت و سازنده تبديل نمود و بدين ترتيب به کاهش آسيب هاي اجتماعي ناشي از مصرف مواد مخدر نيز دست يافت. بديهي است موفقيت در اين امر به جز برنامه ريزي نهادها و مسئولين کشوري، مسئوليت پذيري و مشارکت اجتماعي همگان را مي طلبد.
توجه به کودکان و نوجوانان و نيازهاي آنان اولين گام براي کمک به رشد و سلامتي آنهاست. با اين اين ابتکار عمل و افزايش حمايت و سرمايه گذاري موثر براي رفاه کودکان و نوجوانان و همچنين خانواده ها و جوامع ، در جهت پيشگيري از مصرف مواد مخدر و اقدامات پيشگيرانه براي جلوگيري از دستيابي آسان به مواد مخدر گامهاي عملي برداشته ميشود.
بر عهده تمامي دولت هاست تا از قاچاق مواد مخدر و سوء مصرف آنها جلوگيري کنند، اما جوامع نيز مي توانند  نقش مهمي را ايفا کنند. خانواده ها، مدارس، جوامع مدني و مذهبي و سازمان ها مي توانند بخشي از فعاليت ها و اهداف خود را براي زدودن و پاک سازي جوامع از مواد مخدراختصاص دهند. همچنين  نقش موثر رسانه ها  بر آگاهي دادن خطرات مواد مخدر  و نيز نقش سازمان ها و نهادهاي غير دولتي به عنوان عاملي مهم براي بازتواني مصرف کنندگان مواد مخدر بسيار مهم و قابل توجه مي باشد.
  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 255406
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings