روز جهاني غذا
يادداشت دکتر مهران ولايي معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران به مناسبت فرارسيدن روز جهاني غذا
دکتر مهران ولايي معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران به مناسبت فرارسيدن روز جهاني غذا گفت : 24مهرماه مصادف با 16 اکتبر روز جهاني غذا نامگذاري شده که هر ساله با انتخاب يک شعار جديد پيرامون مسائل حياتي و حساس آن زمان ،فعاليت جامعه بر پايه آن شکل ميگيرد.
در سال 2014 ميلادي با شعار " family farming : feeding the world, caring for the earth" کشاورزي خانوادگي: تامين تغذيه جهاني ،مراقبت از زمين ميباشد که اين شعار به منظور دسترسي غذا براي همه و مراقبت از زمين و حفظ محيط زيست است. اين موضوع براي برجسته سازي نقش خانواده در کشاورزي است و همچنين مشارکت در ريشه کني گرسنگي و غذاي سالم انتخاب شده است و در واقع يک محيط مستعد براي توليدکنندگان خرد در جهت حداکثر استفاده از فرصت هاي موجود مي باشد.
بر اساس گزرش فائو تعداد گرسنگان جهان حدود يک ميليارد نفر مي باشد که نيمي از آن را کودکان و نوجوانان تشکيل مي دهند و بيشترين آنها در جنوب آفريقا، آسيا و اقيانوسيه مي باشد. بديهي است گرسنگي نه تنها باعث کوتاهي عمر مي گردد بلکه خسارات جبران ناپذيري به صلح، آرامش و رفاه ملتها وارد مي سازد.
جشن روز جهاني غذا با هدف افزايش آگاهي عموم و تفهيم دنياي گرسنگي، سوء تغذيه و فقر در 150کشور در سراسر جهان برگزار مي شود.
غذاي سالم و حلال هديه اي بهشتي است که خداوند براي بندگان خداجوي خود فرستاده است. مومنان راستين آن را وسيله اي براي شکرگزاري و عبوديت بيشتر مي دانند و هر لقمه از آنرا که مي خورند به ياد محرومان و گرسنگان نيز هستند.
يکي از اهداف ماه رمضان، ماه روزه داري در خصوص درک گرسنگي و گرسنگان جهان است. با اميد آن روز که همه مسلمانان دنيا و مردم دنيا هيچگاه از گرسنگي رنج نبرده و اين هديه آسماني براي کليه انسانهاي روي زمين که به اندازه نياز آفريده شده، تقسيم گردد.