• 1393/12/06 - 08:30
  • - تعداد بازدید: 742
  • - تعداد بازدید کنندگان: 742
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

دومين همايش کشوري سلامت شير 3 و 4اسفند ماه سال جاري برگزار شد

دومين همايش کشوري سلامت شير از توليد تا مصرف و اهميت تغذيه اي آن در تاريخ 3 و 4 اسفند ماه سال93 با حضور دکتر حاجي مير اسماعيل رئيس دانشگاه، دکتر مهران ولايي معاون غذا و دارو دانشگاه ايران و دبير اجرايي همايش، دکتر فرزاد شيدفر رييس دانشکده پيراپزشکي و دبير علمي همايش و جمعي از مسئولين وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو و متخصصان و پزشکان اين عرصه در مرکز همايشهاي رازي دانشگاه برگزار شد.

254401.mp3 دومين همايش کشوري سلامت شير 3 و 4اسفند ماه سال جاري برگزار شد






دومين همايش کشوري سلامت شير از توليد تا مصرف و اهميت تغذيه اي آن در تاريخ 3 و 4 اسفند ماه سال93 با حضور دکتر حاجي مير اسماعيل رئيس دانشگاه، دکتر مهران ولايي معاون غذا و دارو دانشگاه ايران و دبير اجرايي همايش، دکتر فرزاد شيدفر رييس دانشکده پيراپزشکي و دبير علمي همايش  و جمعي از مسئولين وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو و متخصصان و پزشکان اين عرصه در مرکز همايشهاي رازي دانشگاه  برگزار شد.



دکتر مهران ولايي دبير اجرايي همايش و معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران، حذف يارانه شير و گران‌تر شدن اين ماده غذايي را يکي از عوامل تاثيرگذار در کاهش ميزان مصرف آن در کشور دانست و گفت: اين روزها خبري از  صف‌هاي طولاني ساليان قبل براي گرفتن شير يارانه‌اي نيست.



وي  همچنين به کمرنگ شدن وجود شير و لبنيات در سبدغذايي ايران  اشاره کرد و تاکيد کرد: مصرف شير براي هر فرد ايراني در سال 70 ليتر است که اين ميزان در ديگر کشورهاي دنيا 160 ليتر و در کشورهاي اروپايي تا 600 ليتر مي رسد. استاندارد اين آلودگي در شير کشور در مقايسه با ميانگين جهاني بهتر است. .جهادکشاورزي، سازمان استاندارد، بازرگاني و سازمان غذا و دارو براي بهره‌برداري ازصنعت شير، دخيل هستند که اگر همه اين سازمان‌ها يکپارچه شوند توليد و صادرات بهتري در زمينه شير خواهيم داشت



 دکتر ولايي نبود آمار بيماري هاي ناشي از تغذيه به ويژه ناشي از کمبود شير را از چالش هاي تغذيه اي کشور عنوان کرد و  هدف  برگزاري چنين همايش هايي  را افزايش توليد شير و  افزايش مصرف شير در جامعه دانست.



وي در خصوص سم آفلاتوکسين در شير ادامه داد : استاندارد اين آلودگي در شير کشور در مقايسه با ميانگين جهاني بهتر است.دکتر ولايي در ادامه ولايي افزود: 10درصد صادرات لبني کشور (270 هزار تن صادرات کشور در سال) مربوط به کارخانه هاي تحت پوشش اين دانشگاه است.



دکترفرزاد شيدفر دبير علمي همايش سلامت شير نيز گفت: کاهش مصرف شير و کمبود کلسيم و ويتامين مردم موجب شده است تا شاهد افزايش بيماري هاي قلبي و عروقي در کشور باشيم .
وي افزود: کمبود کلسيم و ويتامين دي مهم ترين عامل افزايش مرگ و مير ناشي از بيماري هاي قلبي در کشور است ؛بنابراين مصرف شير و لبنيات کم چرب توصيه مي شود.
دکترشيدفر گفت: ايران بر اساس بررسي هاي انجام شده در رابطه با ميزان مصرف شير مايع، جزء آخرين رده هاي جدول کشورهاي دنيا است .



همچنين بررسي هاي ملي نشان مي دهد مقدار مصرف شير در کشور از ميانگين سرانه بين المللي کمتر است و از هر 10 ايراني فقط چهار نفر شير و لبنيات کافي دريافت مي کنند.
 
وي با بيان اينکه ميانگين لبنيات مصرفي کشور 132 گرم در روز است ، اضافه کرد: برخلاف تصور عموم، مصرف شير در کشور در مناطق شهري بيشتر از مناطق روستايي است.



دبير علمي همايش سلامت شير عنوان کرد: قبلا ميزان توصيه شده براي دريافت کلسيم در روز، 800 ميلي گرم بود که اکنون به يک هزار ميلي گرم رسيده است.
دکترشيدفر افزود: همچنين قبلا مصرف حدود پنج تا 10 ميکروگرم ويتامين دي در روز توصيه مي شد اما در منابع علمي 2013 اين ميزان ، 15 ميکروگرم و در افراد بالاي 80 سال، 20 ميکروگرم در روز توصيه شده است.
وي در ادامه گفت: مساله ياد شده نشان مي دهد ، بايد ميزان مصرف محصولات لبني را در جامعه افزايش دهيم.



در اين همايش همچنين مديرکل آزمايشگاه‌هاي مرجع وزارت بهداشت با انتقاد ازقيمت شير خواستار اختصاص مقداري از يارانه‌ها براي کاهش قيمت شير و لبنيات شد و گفت : کيفيت شير از چند جنبه مي‌تواند تهديد شود يکي از اين تهديدات مربوط به انواع شير بوده که در قيمت آن تأثير دارد‌. همچنين تهديد کيفيت شير مي‌تواند در محتوا اتفاق بيافتد.



 به‌طور مثال گاهي شير را جوشانده و چربي و خامه و سرشير آن را برمي‌دارند که بايد دوباره آن را اضافه و تنظيم کنند اما گاهي برخي‌ها از روغن گياهي که ارزان‌تر است استفاده مي کنند.




Normal
0




false
false
false

EN-US
X-NONE
FA




  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 254401
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings