• 1400/02/19 - 07:48
  • - تعداد بازدید: 541
  • - تعداد بازدید کنندگان: 541
  • زمان مطالعه: 5 دقیقه

توصيه هاي سلامتي و مراقبتي در برابر ‌ويروس کرونا ‌

"به جاي ترس از کرونا ، ياد بگيريم چگونه  مراقب سلامت خود و ديگران باشيم"

255800.mp3 توصيه هاي سلامتي و مراقبتي در برابر ‌ويروس کرونا ‌


توصيه هاي سلامتي و  مراقبتي در برابر ‏ويروس کرونا ‏

"به جاي ترس از کرونا ، ياد بگيريم چگونه  مراقب سلامت خود و ديگران باشيم"
روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران: از آخرين تحولات واخبار مربوط به بيماري کرونا مطلع باشيد و توصيه هاي ستاد مبارزه با کرونا و مسئولين بهداشت کشور را جدي بگيريد  و در عين حال شايعات تاييد نشده را تکرار يا منتشر نکنيد و تنها به اخبار و اطلاعيه هاي رسمي وزارت بهداشت اعتماد کنيد.
 اغلب مبتلايان به اين بيماري، دچار بيماري خفيفي شده و بهبود پيدا مي کنند اما اين بيماري مي تواند براي بقيه شديد و خيلي خطرناک باشد، همانطورکه يک آنفولانزا يا حتي سرماخوردگي ساده يا هم مي تواند در تعدادي افراد خطرناک باشد
رايج ترين علائم بيماري کرونا:  عبارتند از تب، بدن درد و سرفه هاي خشک. اما برخي بيماران ممکن است آبريزش و گرفتگي بيني، گلودرد يا حتي اسهال را هم تجربه کنند. اين علائم معمولا خفيف بوده و به تدريج شروع مي شوند. به علاوه بعضي افراد ممکن است آلوده شوند، اما هيچ علائمي را از خود بروز نداده و احساس بيماري هم نداشته باشند. خوشبختانه در حدود ?? درصد افراد بدون نياز به درمان هاي پزشکي خاص بهبود پيدا مي کنند.
افراد مسن، بيماران داراي فشار خون، مشکلات قلبي عروقي و ديابت بيشتر در معرض خطر هستند و مراقبت بيشتر نياز دارند.
ميتوان با رعايت اين نکات از احتمال ابتلا و انتقال اين بيماري حتي الامکان پيشگيري کرد:
مرتب دست هاي خود را به صورت کامل ترجيحاً با آب و صابون مايع بشوييد يا با محلولهاي  ضدعفوني کننده  استاندارد حاوي الکل تميز کنيد
در هر شرايطي از ماسک زدن غافل نشويد . ماسک را به صورت صحيح استفاده کنيد. استفاده صحيح از ماسک به ويژه توسط هر دو طرف مقابل در برخوردها، ميتواند ضريب احتمال ابتلا را به مراتب کاهش دهد. از دست زدن به  قسمت جلوي ماسک جداً پرهيز کنيد و براي باز و بسته کردن فقط با کمک بندهاي ماسک و از پشت سر اقدام کنيد. در صورت عرق کردن صورت و يا خيس شدن ماسک، فوراً آن را عوض کنيد.اين بدان معناست که هميشه ماسک اضافه در خارج از منزل به همراه داشته باشيد.
ماسک زدن کودکان مانند بزرگسالان بسيار حائز اهميت است .
از کسي که سرفه و عطسه مي کند، دست کم يک متر فاصله بگيريد. رعايت فاصله اجتماعي با ديگران به ميزان حداقل يک متر و ترجيحاً يک ونيم تا دو متر را جدي بگيريد  .
قطره هاي ريز  ناشي از سرفه و يا عطسه  که از دهان و بيني به اطراف پاشيده ميشود ممکن است حاوي ويروس باشند واگر فاصله با آن فرد خيلي نزديک باشد، ممکن است اين قطره هاي حاوي ويروس کرونا استنشاق  شود.
دست ها در تماس با سطوح مختلف ممکن است به ويروس هاآلوده شده باشند و اين دست هاي آلوده ويروس را به چشم ها ، بيني و دهان منتقل کنند. پس از دست زدن به چشم ها، بيني و دهان پرهيز کنيد.
 لازم است تمامي افراد هنگام عطسه و سرفه دهان و بيني خود را    يا با  آرنج   آرنج خم شده  بپوشانند يا  از دستمال کاغذي استفاده کرده و بلافاصله دستمال کاغذي خود را در يک سطل زباله درب دار دور بياندازند.
با احساس علايم خفيفي چون سردرد و آبريزش بيني ، تا زمان بهبود در خانه مانده و در صورت تب، سرفه و يا مشکل در تنفس، در اسرع وقت پيگير مراقبت هاي پزشکي باشيد . قبل از مراجعه به مراکز بهداشتي با آنها تماس بگيريد تا شما را به مراکز درماني مناسب ارجاع دهند. با اين کار  علاوه بر حفاظت از خودتان،  به جلوگيري از انتشار ويروس و ساير عفونت ها نيز کمک مي کنيد. اگر به تازگي سفر کرده ايد يا در تماس با ديگر مسافران  بوده ايد اين موضوع را به ارائه دهندگان خدمات بهداشتي اطلاع دهيد.
سعي کنيد  حتي الامکان در جامعه و اماکن عمومي به ويژه محل هاي سرپوشيده مانند باشگاهها، سالن هاي زيبايي، استخر، سونا و جکوزي  و بازارهاي پر تردد کمتر حضور پيدا کنيد و از سفرهاي غير ضروري جدا پرهيز کنيد
ميوه و سبزيجات تازه  را در رژيم غذايي روزانه خود قرار دهيد تا سيستم ايمني بدن خود را تقويت کنيد.
از غذاهايي که در منزل تهيه و کاملا پخته شده اند و سرشار از مواد مغذي هستند  تغذيه کنيد تا از سيستم ايمني بالايي نيز برخوردار گرديد.از مصرف فست فودها و رفتن به رستوران ها اجتناب کنيد . موقع پخت غذا بين دست زدن به مواد خام و پخت غذا دستهاي خود را مدام با رعايت پروتکل شستشوي دست بشوييد .
سعي کنيد ظروف ، چاقو و تخته اي که براي گوشت خام استفاده مي کنيد با آنهايي که براي غذاهاي پخته به کار مي روند، متفاوت باشد، در غير اين صورت از شسشتوي کامل آنها مطمئن شويد.
با  انتخاب يک سبک زندگي سالم  مانند: يعني رژيم غذايي و خواب مناسب، داشتن آرامش و پرهيز از اضطراب،  ورزش و تماس با دوستان و بستگان از راه تلفن و شبکه هاي اجتماعي به سلامت خود و ديگران کمک کنيد.
براي خريد به جاي پول نقد از کارت هاي بانکي استفاده کنيد.
از تماس با حيوانات(زنده يا لاشه)  اکيداً خودداري کنيد.
در اين دوران به کودکان و افراد مسن که آسيب پذير تر هستند توجه  بيشتري داشته باشيد.
به ويژه مراقبت  از کودکان را فراموش نکنيد  . آنها شيوه هاي کاملا متفاوتي مانند وابستگي بيشتر، گوشه نشيني و انزوا، عصبانيت، اضطراب يا حتي شب ادراري را از خود نشان مي دهند. به نگراني هاي آنها بيش از  هر زماني توجه کنيد با آنها صحبت کنيد و  شرايط را براي آنها  تفهيم کرده و در آنها احساس امنيت و اعتماد  ايجاد کنيد و فضا را براي فرصت هاي بازي و آرامش براي آنها فراهم نماييد.در کنار آنها باشيد واگر جدايي از آنها ممکن نيست تماس خود را با آنها از طريق تلفن يا حضور فيزيکي قطع نکنيد،
 
فراموش نکنيد که  عليرغم انجام واکسيناسيون، کليه پروتکلهاي بهداشتي بايستي رعايت شوند.
در صورت نياز مي توانيد  براي کسب اطلاعات و مشاوره با  شماره  ????  تماس بگيريد.
 
تهيه کننده : دکتر مهري محمدي
  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 255800
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings