• 1395/12/25 - 08:30
  • - تعداد بازدید: 589
  • - تعداد بازدید کنندگان: 589
  • زمان مطالعه: 5 دقیقه

توصيه هاي دارويي و غذايي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران در سال جديد

معاون غذا و دارو دانشگاه ايران با توجه به نزديک شدن روزهاي پاياني سال، به توصيه هايي در خصوص نگهداري و استفاده از داروها در سفر و همچنين نکاتي در رابطه با جلوگيري از مسموميت هاي غذايي اشاره کرد.

254829.mp3 توصيه هاي دارويي و غذايي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران در سال جديد






 به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران : معاون غذا و دارو  دانشگاه ايران با توجه به نزديک شدن روزهاي پاياني سال، به توصيه هايي در خصوص نگهداري و استفاده از داروها در سفر و همچنين نکاتي در رابطه با جلوگيري از مسموميت هاي غذايي اشاره کرد.


نکاتي در خصوص  نگهداري و استفاده از داروها در سفر


دکتر مهران ولايي معاون غذا و دارو در خصوص توصيه هاي دارويي در سفر گفت : ابتدا ليستي از کليه داروهاي مصرفي خود تهيه کنيد. بهتر است نام پزشکي که دارو يا داروهاي شما را تجويز نموده به علاوه دوز و تعداد دفعات مصرف هر يک از داروها ثبت نمائيد. اين ليست به شما کمک خواهد کرد تا مطمئن شويد هيچ موردي را از قلم نيانداخته ايد. در صورت امکان نسخه مربوط به داروهاي مصرفي و يا کپي آن را همراه خود داشته باشيد. در طول سفر مقدار کافي از دارو يا داروهاي مصرفي را همراه خود داشته باشيد. تاريخ انقضاء داروها را کنترل کنيد تا مطمئن شويد در طول سفر داروها منقضي نمي شوند.


 داروها را در جاي خشک و خنک و به دور از تماس مستقيم با نور خورشيد نگهداري کنيد. حتي اگر داروها داخل چمدان و يا هر وسيله ديگري قرار داده شده باشند هرگز آنها را در بخش هايي مانند جعبه داشبورد و يا صندوق عقب اتومبيل قرار ندهيد. داروها را در جاي مرطوب (مانند حمام)، بر روي وسايل الکترونيک گرم مانند تلويزيون، در معرض نور مستقيم خورشيد و يا طاقچه قرار ندهيد.


 بهتر است يک کيف دستي به همراه داشته باشيد و داروهاي خود را در کيف دستي حمل کنيد تا در حين سفر در صورت لزوم از آنها استفاده کنيد. اين مساله بويژه در مسافرت هاي هوايي حائز اهميت است و توصيه مي شود از قرار دادن داروها در چمداني که به قسمت بار سپرده مي شود به علت احتمال نياز به دسترسي سريع  و نيزتاثير تغييرات دمايي بر ترکيبات دارويي ، خودداري شود.


در صورت ابتلا به برخي از بيماري ها مانند صرع، سابقه بيماري هاي قلبي  و...... ، همراهان را در جريان بيماري و داروهاي مصرفي خود قرار دهيد.


هرگز چند داروي مختلف را در يک ظرف يا بسته بندي مشترک قرار ندهيد. در صورت امکان دارو يا داروها را در ظروف يا بسته بندي اصلي خود نگهداري کنيد. اين اقدام به تشخيص ساده تر داروها و جلوگيري از سردرگمي هنگام مصرف داروها کمک مي کند.


در مواقعي که دارو بايد با غذا مصرف شود آب و ميان وعده غذايي همراه خود داشته باشيد. به نکات توصيه اي درج شده بر روي بسته بندي و بروشور دارو توجه کنيد.


در خصوص داروهاي يخچالي و يا خنک نگه داشتن فرآورده هاي دارويي در شرايط آب و هوايي گرم مي توان آنها را در يک کيسه، پاکت يا بسته عايق قرار داده و در کنار آن از يخ هاي ژله اي، آب فريز شده در بطري هاي پلاستيکي، يخ خشک و ... استفاده نمود.


وي در ادامه  پيرامون بيماران ديابتي خاطرنشان کرد :


 قرارگرفتن انسولين در دماي خيلي بالا و يا دماي خيلي پائين منجر به تخريب آن مي شود در حالي که فرآورده هاي باز شده در دماي اتاق به مدت 28 الي 30 روز قابل نگهداري است. ويال ها و کارتريج هاي قلم انسولين که در طول سفر باز نشده بايد در يخچال نگهداري شود.


  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 254829
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings