• 1398/12/20 - 08:47
  • - تعداد بازدید: 42
  • - تعداد بازدید کنندگان: 42
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه
معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران:

تغذيه مناسب براي پيشگيري از ويروس کرونا

روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران- عملکرد سيستم ايمني بدن نقشي مهمي در پيشگيري از بيماريهاي تنفسي ازجمله بيماري ويروس کرونا دارد. عامل ابتلا به اين ويروس بيماريهاي زمينه اي مثل ديابت و بيماريهاي ريوي،   255600.mp3 تغذيه مناسب براي پيشگيري از ويروس کرونا



تغذيه مناسب براي پيشگيري از ويروس کرونا
روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران- عملکرد سيستم ايمني بدن نقشي مهمي در پيشگيري از بيماريهاي تنفسي ازجمله بيماري ويروس کرونا دارد. عامل ابتلا به اين ويروس بيماريهاي زمينه اي مثل ديابت و بيماريهاي ريوي،  بيمار يهاي قلبي ، سوء تغذيه و نداشتن تغذيه صحيح است . کمبود دريافت غذايي و کمبود ويتامين هايي مثل ويتامين C و A و D  و تضعيف سيستم ايمني بدن احتمال ابتلا به بيماريها را افزايش مي دهد.
با مصرف روزانه منابع غذايي ويتامين C مثل مصرف سبزي و سالاد همراه با غذا، ميوه هاي حاوي ويتامين C  مثل پرتقال، نارنگي، ليموشيرين، کيوي و سبزيهاي داراي ويتامين C  مثل انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمه ايي از منابع غذايي خوب ويتامين C هستند. بعنوان مثال مصرف روزانه يک عدد پرتقال يا 2 عدد نارنگي ويتامين C مورد نياز روزانه بدن را تأمين مي کند. هويج و کدوحلوايي و سبزي هاي سبز تيره مثل اسفناج ،  برگ چغندر وبرگ هاي تيره رنگ کاهو هم از منابع خوب ويتامين A  هستند. بطورکلي  به منظور پيشگيري از ابتلا به بيماري و تقويت سيستم ايمني بدن مصرف روزانه  3 واحد از گروه سبزي ها ( بجز سبزي هاي نشاسته اي ) و حداقل 2 واحد ميوه توصيه شود.
کودکان زير5سال،مادران بارداروسالمندان وبيماراني که  داروهاي کورتني مصرف مي کنند بيشتردرمعرض خطر ابتلا هستند و لازم است براي پيشگيري نکات زير را رعايت نمايند:
-  هر روز سبزي يا سالاد همراه با آب ليموترش يا آب نارنج تازه استفاده کنند.
- از هويج و کدوحلوايي در غذاهاي روزانه استفاده شود.
- مصرف پياز خام به  دليل داشتن ويتامين C همراه با غذا توصيه مي شود.
-  از مصرف سوسيس و کالباس و ساير فست فودها  و غذاهاي چرب و سنگين اجتناب شود.
-  استفاده از منابع پروتئين در غذاي روزانه مثل حبوبات يا تخم مرغ حائز اهميت است.
      -  کمبود ريز مغذي هايي مثل آهن و روي هم سيستم ايمني بدن را تضعيف مي کند. از منابع غذايي اين 2 ريز مغذي مثل حبوبات بعنوان جايگزين مناسب گوشت ، شير و لبنيات وسبزيهاي برگ سبز و انواع خشکبار بيشتر استفاده شود.
   - از خوردن غذاهايي که خوب پخته نشده  ( مثل تخم مرغ عسلي و نيمرو ، کباب هايي که مغز پخت نشده اند ) خودداري شود.
   -  از خوردن غذا و مايعات در مکان هايي که از نظر بهداشتي مورد اطمينان نيستند خوداري شود.
   -  در صورتي که علائم سرماخوردگي داريد، از غذاهاي آبکي مثل سوپ و آش  همراه با آب ليموي تازه و مايعات گرم استفاده کنيد.
   - از جوانه ها گندم ، ماش و شبدر در رژيم غذايي روزانه خود استفاده کنيد.
   - مصرف مواد غذايي حاوي انواع آنتي اکسيدان ها مثل شکلات تلخ ، ادويه جات مثل زردچوبه توصيه  مي شود.
-  بخاطر داشته باشيد رعايت تعادل و تنوع در برنامه غذايي روزانه و حصول اطمينان از دريافت کافي ريز مغذي ها و پروتئين از برنامه غذايي روزانه نقش مهمي در پيشگيري از ابتلا به بيماري ها از جمله  ويروس کرونا دارد.
-علاوه بر اين  خواب کافي ، مصرف فراورده هاي پروبيوتيک و يا مکمل هاي آن توصيه مي شود . از استرس و فشارهاي جسمي و روحي دوري کنيد.
 
تهيه شده توسط مهندس هنري- کارشناس اداره نظارت بر موادغذايي آشاميدني آرايشي و بهداشتي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران
 
  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 255600
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings