• 1393/04/09 - 07:30
  • - تعداد بازدید: 1082
  • - تعداد بازدید کنندگان: 1082
  • زمان مطالعه: 6 دقیقه

تغذيه در ماه رمضان

پيشنهاد معاونت غذا و دارو جهت تغذيه در ماه مبارک رمضان

254327.mp3 تغذيه در ماه رمضان





?- افطار خود را با خوردن خرما، عسل يا کشمش که داراي قند طبيعي مي باشند( به مقدار اندک) به همراه چاي يا شير باز کنيد.


2- نوشيدن چاي کمرنگ، شير گرم و فرني در آغاز افطار مناسب است.


3- برنامه کاملاً سبکي مشابه وعده صبحانه براي افطار خود در نظر بگيريد، مانند نان و پنير با گردو يا گوجه فرنگي يا سبزي خوردن تازه


4- شام را به حدود دو ساعت بعد موکول کنيد. بهتر است شام، غذايي کم حجم با پروتئين کم حجم يا پروتئين کافي اما کم چرب و کم روغن باشد. براي اين منظور انتخاب غذاهاي سرخ نشده اي مانند خوراک ماهي تو فري يا خوراک مرغ و سبزيجات و مانند آن مي تواند مناسب باشد.


5- در وعده سحري خود حتماً غذايي حاوي کربوهيدرات پيچيده( نشاسته) بگنجانيد: مانند نان، برنج و سيب زميني، نشاسته قندي. اين مواد درشت مولکول بوده که به تدريج شکسته شده و مورد استفاده بدن قرار مي گيرند.


6- در حد فاصل افطار تا سحر، حتماً ?-? ليوان آب بنوشيد ( اما هرگز وسط غذا آب ننوشيد.) در واقع يکي از دلايل اصلي ضعف و بي حالي ايجاد شده در بين روز در ايام ماه مبارک رمضان به همين کم نوشيدن آب بر مي گردد که بويژه نوجوانان بايد توجه بيشتري به اين موضوع داشته باشند.


7- مناسب است بعد از صرف شام دو وعده ميوه ميل شود. در برنامه سحر نيز گنجاندن دو وعده ميوه فيبر دار و آبدار بر حسب فصل ( مانند هلو، شليل و زردآلو) مفيد خواهد بود.


8- بسياري از افراد در ماه مبارک رمضان دچار مشکل يبوست مي شوند. براي پيش گيري از بروز اين مشکل علاوه بر نوشيدن آب به ميزان گفته شده و همينطور ميوه هاي فيبردار و سالاد، مي توانيد از خيسانده ي آلو و انجير نيز بعد از غذا به عنوان دسر استفاده کنيد.


9-خوردن غذاهاي  سنگين و پرکالري در وعده افطار مانند کله پاچه، آش رشته با نعناع سرخ کرده و پياز داغ و روغن فراوان، زولبيا و باميه( به ميزان زياد) حلواهاي خانگي سرخ شده در روغن ،نوشيدن آب بسيار سرد، شربت يا نوشابه سرد با معده خالي در هنگام افطار،خوردن هم زمان افطاري با مخلفات گوناگون همراه با شام سنگين،تند غذا خوردن، از جمله مواردي هستند که چه در وعده افطار و چه در وعده سحر براي سيستم گوارش اختلال ايجاد مي کنند ، بهتر است براي خوردن سحري زودتر از خواب برخيزيد تا بتوانيد بدون عجله و با فرصت کافي غذا بخوريد.


10- نبايستي بدون درنظر داشتن حجم غذاي خورده شده در افطار وارد مرحله شام خوردن شد. زمان شام خوردن هم بايد طوري برنامه ريزي شود که تا قبل از خواب زمان کافي براي هضم وجود داشته باشد و نبايد با شکم پر به رختخواب رفت.


11- از ديگر نکاتي که بايد در مورد تغذيه در ماه رمضان به آن توجه کرد اين است که به جاي اينکه معده خود را ازچندين نوع غذاي پختني پر کنيد، از ميوه جات، سبزي جات، صيفي جات، و نوشيدني هاي سالم و چاي هاي گياهي متعدد که به منظور هاي مختلفي وجود دارند استفاده کنيد.


12- جاي نوشابه هاي مضر، قندي، رنگي وداراي مواد نگهدارنده از چاي هاي گياهي متعدد براي تصفيه خون، جگر، کليه ها، وشستن معده و روده از مواد نامناسبي که توسط غذاها و خوردني ها وارد بدن ميشوند ويا براي جلو گيري از افزايش کلسترول، قند، چربي، فشار خون و… استفاده نماييد.


  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 254327
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings