• 1396/05/31 - 03:53
  • - تعداد بازدید: 1268
  • - تعداد بازدید کنندگان: 1268
  • زمان مطالعه: 6 دقیقه

تشريح نتايج تلاشهاي چهار ساله در آخرين جلسه دکتر ديناروند با مديران ارشد سازمان غذا و دارو

خداحافظي شيرين مرد مقتدر روزهاي تلخ

254914.mp3 تشريح نتايج تلاشهاي چهار ساله در آخرين جلسه دکتر ديناروند با مديران ارشد سازمان غذا و دارو
awt imageتشريح نتايج تلاشهاي چهار ساله در آخرين جلسه دکتر ديناروند با مديران ارشد سازمان غذا و دارو:
خداحافظي شيرين مرد مقتدر روزهاي تلخ
 به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران به نقل از"ايفدانا" پايگاه خبري سازمان غذا و دارو :دکتر رسول ديناروند در آخرين جلسه خود با مديران سازمان غذا و دارو با بيان اين‌که اگر به کارنامه سازمان طي اين چهار سال اخير نگاه کنيم، دستاوردهاي خوبي داشتيم، گفت: بگذريم از ادعاهايي که مي‌شود؛ زيرا اگر کسي بخواهد با ذهنيت درست ارزيابي کند، به نتيجه‌اي مي‌رسد که قضاوت مردم حکم مي‌کند. 
 
 
به گزارش خبرنگار پايگاه خبري سازمان غذا و دارو " ايفدانا "، دکتر رسول ديناروند در آخرين جلسه خود با مديران سازمان غذا و دارو با بيان اين‌که اگر به کارنامه سازمان طي اين چهار سال اخير نگاه کنيم، دستاوردهاي خوبي داشتيم، گفت: بگذريم از ادعاهايي که مي‌شود؛ زيرا اگر کسي بخواهد با ذهنيت درست ارزيابي کند، به نتيجه‌اي مي‌رسد که قضاوت مردم حکم مي‌کند. قضاوت مردم طي اين چهار سال به حوزه سلامت و غذا و دارو همواره مثبت بوده است و بالاترين رضايت‌مندي را بين همه دستگاه‌هاي اجرايي کشور دارد.
وي افزود: کارهايي کرديم که برخي از آن‌ها را مي‌توان با آمار و ارقام بيان کرد. آمارها طي چهار سال نزديک به 500 ميليون دلار کاهش واردات نسبت به چهار سال قبلي را نشان مي‌دهد. اين آمار، آمار گمرکات و ارزي کشور است. به طور ميانگين قيمت ارزي داروها را 25 درصد کاهش داديم. اگر همين حالا به داروخانه برويد، با وجود افزايش 40 درصدي قيمت ارز، قيمت برخي داروها نسبت به چهار سال قبل کمتر است. همچنين کمبودهاي دارويي را تا 10 برابر کاهش داديم. توانستيم در حوزه دارو، حمايت از بيماران و پرداختي از جيب را در حوزه صعب‌العلاج از 45 درصد به 11 درصد برسانيم. رديف اعتبار يارانه دارو و مابه‌التفاوت نرخ ارز، امسال نسبت به سال آخر دولت آقاي احمدي نژاد، 15 درصد کاهش يافت. اين در حالي است که بودجه جاري کشور طي اين 4 سال اخير، 3 برابر شده و بودجه سلامت کمي بيشتر از آن افزايش داشته است، اما بودجه دارو 15 درصد کاهش يافت. يعني حمايت‌هايي که کرديم با بودجه کمتري بود. صرفه‌جويي ريالي و ارزي و کاهش وابستگي به خارج و افزايش حمايت از بيماران نيز انجام شد.
معاون وزير بهداشت با بيان اين‌که در حوزه تجهيزات پزشکي، 35 درصد کاهش قيمت ارزي اتفاق افتاد، بيان کرد: گرچه واردات، توليد و مصرف تجهيزات پزشکي به افزايش دسترسي‌ها به واسطه اجراي طرح تحول سلامت زياد شده است. با اين حال قيمت همه اين موارد کاهش داشت. لنزي که 450 هزار تومان در سال 92 خريداري مي‌شد، الان 240 هزار تومان است. استنتي که 4 ميليون تومان بود، الان يک ميليون و نيم قيمت دارد.
دکترديناروند درباره برخي آمارهاي ارائه شده از سوي برخي افراد، گفت: عده‌اي آماري مي‌گيرند و مي‌گويند که فلان دارو از ترکيه گران‌تر است. اين افراد يا نا آگاه هستند يا اين‌که آگاهي دارند و مغرض هستند. جمعيت ايران و ترکيه حدودا برابر است. بازار دارويي ترکيه 11 ميليارد دلار و بازار دارويي ايران 4.5 ميليارد دلار است. به هر حال ممکن است 4 قلم دارو در ايران از ترکيه گران‌تر باشد، اما 2 هزار قلم دارو در ايران ارزان‌تر از ترکيه است.
وي ادامه داد: هنوز هم با وجود همه مشکلات نقدينگي، در بيمارستان‌ها مردم را براي تهيه دارو تجهيزات عازم خيابان‌ها نمي‌کنند و بيمارستان‌ها حداقل 97 درصد نيازهاي بيماران را تامين مي‌کنند. در حالي‌که پيش از طرح تحول سلامت حداقل 40 درصد مردم با نسخه به بيرون از بيمارستان مي‌رفتند. از همه اين‌ها مهم‌تر، ساماندهي تجهيزات پزشکي است. معاونت‌هاي غذا و داروي دانشگاه‌هاي علوم پزشکي بسيار فعال شدند.
رييس سازمان غذا و دارو با اشاره به دستاوردهاي اين سازمان در حوزه غذا، اظهار کرد: بيش از يک ميليون تن روغن پالم در اين چهار سال کمتر وارد کشور شد. اسيد چرب اشباع روغن پالم، دو تا سه برابر روغن‌هاي ديگر است. 144 هزار تن اسيد چرب ترانس طي اين چهار سال کمتر مصرف شده است. يعني هر کدام از مردم ايران 18 کيلوگرم اسيد چرب ترانس کمتر مصرف کردند. کاهش ده درصدي ميزان شکر و نمک در فراورده‌هاي غذايي اجرايي شد. اجراي طرح چراغ راهنماي تغذيه‌اي جزو افتخارات جهاني ما محسوب مي‌شود.
دکترديناروند ادامه داد: کنترل آلاينده‌ها و تقلبات نيز در اين چهار سال انجام شد. طي اين چهار سال، 4 تا 5 ميليون تن برنج وارد کشور شد و 20 درصد ميزان آلاينده‌هاي فلزات سنگين در اين برنج‌ها کاهش پيدا کرد. يعني حتي سقف استاندارد را هم پايين‌تر آورديم.
وي در خصوص واردات شير خشک بيان کرد: طي اين چهار سال حتي يک قوطي شير خشک وارداتي نداشتيم و همه توليد داخل بود. به جز شير خشک‌هاي درماني، هيچ شير خشکي وارد نشد. در مورد مکمل سقف واردات تعيين شد و در هيچ سالي واردات مکمل از 150 ميليون دلار عبور نکرد. در دولت قبلي، در برخي از سال‌ها دو سه برابر واردات مکمل وجود داشت. همچنين تعداد داروهاي سنتي و گياهي از دو برابر بيشتر شد.
معاون وزير بهداشت در خصوص راه اندازي پورتال‌ها در سازمان غذا و دارو طي چهار سال اخير گفت: در بحث آي تي و سامانه‌هايي که راه اندازي شد نيز برخي از آن‌ها به اتمام رسيده است. در مورد بحث ترخيص، ثبت سفارش و غيره اين اتفاق‌ها افتاد. پورتال سازمان غذا و دارو بسيار قدرتمند است و مي‌شود با همه جزييات فهميد که چه چيزي را چه کسي وارد کشور کرده است. قبلا سه ماه طول مي‌کشيد که آمار واردات را بگيريم، اما الان در لحظه مي‌توان فهميد. همچنين زيرساختي که در دانشگاه‌ها ايجاد شد، تقريبا تکميل شده است.
رييس سازمان غذا و دارو در ادامه گفت: شان سازمان غذا و دارو طي اين چهار سال هم نزد مردم و هم نزد مسئولين بسيار افزايش يافته است.
دکتر ديناروند در ادامه صحبت‌هاي خود در خصوص عدم حضور در سازمان غذا و دارو در چهار سال آتي، بيان کرد: ان‌شاالله برادر عزيزي که اين مسئوليت را مي‌پذيرد به حمايت دولت و وزارت‌خانه و همه مديران و کارشناسان سازمان غذا و دارو اين بار سنگين را به بهترين وجه به سرمنزل مقصود مي‌رساند. همه شرايط براي توفيق ايشان ان‌شاالله فراهم است.
وي ادامه داد: تنها نگراني ما در حال حاضر چالش نقدينگي در چرخه تامين دارو و تجهيزات پزشکي است. بدهي بيمارستان‌ها کم نيست، اما در بسياري از بخش‌ها ممکن است خطري ايجاد نکند. آن‌چه براي وزارت بهداشت خطر ايجاد مي‌کند، بدهي چند هزار ميلياردي به شرکت‌هاي دارويي و تجهيزات پزشکي است؛ زيرا باعث ايجاد خلل در کار اين شرکت‌ها مي‌شود. بسياري از اين شرکت‌ها زير فشار سنگيني هستند و هزينه مالي زيادي متحمل شده‌اند. ان‌شاالله همان‌طور که مسئولين قول داده‌اند به زودي در اين زمينه گشايش حاصل مي‌شود.
 
 
  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 254914
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings