معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران
به چه محصولاتي ارگانيک گفته مي شود ؟
به چه محصولاتي ارگانيک گفته مي شود ؟
به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران : استفاده از محصولات ارگانيک در 20 سال اخير به طور قابل ملاحظه اي گسترش يافته، به طوري که در سطح جهان آمار مصرف اين محصولات بين سال هاي 2014 تا 2015 به ميزان 11% افزايش داشته است.
255144.mp3
به چه محصولاتي ارگانيک گفته مي شود ؟
به چه محصولاتي ارگانيک گفته مي شود ؟
به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران : استفاده از محصولات ارگانيک در 20 سال اخير به طور قابل ملاحظه اي گسترش يافته، به طوري که در سطح جهان آمار مصرف اين محصولات بين سال هاي 2014 تا 2015 به ميزان 11% افزايش داشته است.
دکتر حميدي کارشناس واحد تحقيق و توسعه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران در خصوص محصولات ارگانيک گفت : در باور عموم غذاي ارگانيک ايمن تر، سالم تر و داراي طعم بهتري است. هم چنين گفته مي شود محصولات ارگانيک براي محيط زيست و حيوانات نيز ايمن تر مي باشند. مفهوم واژه "ارگانيک" در اين زمينه به اطمينان ايمني مراحل مختلف توليد باز مي گردد.
وي با اشاره به اينکه محصولات خوراکي ارگانيک بدون استفاده از مواد شيميايي مصنوعي، هورمون ها، آنتي بيوتيک ها، يا ارگانيسم هاي تغيير ژن يافته پرورش داده مي شوند افزود : به اين محصولات مواد افزودني مانند شيرين کننده هاي مصنوعي، نگهدارنده ها، رنگ، طعم دهنده خوراکي و مونوسديم گلوتامات اضافه نمي شوند. در کشت محصولات ارگانيک از کود طبيعي استفاده شده و در مرحله کشاورزي تلاش بر بهبود کيفيت خاک مورد استفاده و محافظت منابع طبيعي آب مي گردد. چنين رويکردهايي علاوه بر افزايش کيفيت محصول باعث کاهش آلودگي محيط زيست نيز مي شوند. رايج ترين محصولات ارگانيک که امروزه مورد استفاده قرار مي گيرند شامل ميوه ها، سبزيجات، غلات، لبنيات و گوشت هستند.
کارشناس واحد تحقيق و توسعه پيرامون مقايسه غذاهاي ارگانيک و غير ارگانيک عنوان کرد : نتايج مطالعاتي که غذاهاي ارگانيک و غير ارگانيک را از نظر مغذي بودن مقايسه کرده اند چالش برانگيز اند.
در يک طرف شواهد حاکي از آن است غذاهايي که در شرايط ارگانيک پرورش داده شده اند به دليل فرآيند توليد طبيعي مي توانند مغذي تر باشند. بر اساس برخي تحقيقات انجام شده غذاهاي ارگانيک حاوي سطح بالاتري از آنتي اکسيدان ها و معدودي از املاح هستند. گفته مي شود اين امر مي تواند به دليل عدم استفاده از آفت کش ها و در نتيجه توليد ترکيبات محافظت کننده توسط خود گياه يعني آنتي اکسيدان ها باشد. تحقيقات نشان داده اند غلات ارگانيک حاوي 30% نيترات کمتر هستند. سطح بالاي نيترات به افزايش احتمال بروز برخي انواع سرطان نسبت داده شده است.
از طرف ديگر، نظرات مخالف بيان مي کنند شواهد براي اثبات مغذي تر بودن محصولات ارگانيک نسبت به غير ارگانيک کافي نيستند. بايد در نظر گرفت اين امر مي تواند ناشي از تفاوت در کيفيت خاک، شرايط اقليمي، زمان برداشت، ژنتيک و تغذيه حيوانات باشد. با اين که با انتخاب محصولات ارگانيک، مصرف کننده کمتر در معرض مضرات سموم و آفت کش ها قرار مي گيرد، بايد دانست ميزان اين مواد در فرآورده هاي غير ارگانيک نيز بسيار پائين تر از حد مضر تعيين شده و در نتيجه محصولات غير ارگانيک کاملاً ايمن هستند.
وي افزود : لازم به ذکر است صرف دارا بودن برچسب ارگانيک، نمي توان تصميم بر مفيد بودن فرآورده اي گرفت زيرا ممکن است داراي کالري زياد، سطح قند، نمک و چربي بالا باشد، به عنوان مثال مي توان از کوکي ها، چيپس ها و بستني هاي ارگانيک نام برد.
در سطح جهان محصولات ارگانيک بر حسب دارا بودن شرايط استاندارد تعيين شده از سوي سازمان نظارتي دولتي مربوطه، گواهي دريافت مي کنند. به عنوان مثال برچسب گواهي ارگانيک بر اساس USDA، بر روي محصولات به سه صورت زير قابل مشاهده است:
100% Organic- محصول کاملاً از ترکيبات ارگانيک فرآوري شده است.
Organic- حداقل 95% ترکيبات محصول، ارگانيک هستند.
Made with organic- حداقل 70% ترکيبات محصول، ارگانيک هستند.
در اين سيستم اگر در فرآورده اي کمتر از 70% ترکيبات ارگانيک باشند آن فرآورده ارگانيک محسوب نشده و برچسب ارگانيک دريافت نمي کند.
در کنار فوايد فرآورده هاي ارگانيک، اين محصولات با قيمت بالاتري عرضه شده و قابليت ضايع شدن در مدت زمان کم تري را دارند.
در نهايت، انتخاب محصولات ارگانيک يا غير ارگانيک بر عهده مصرف کننده و بر اساس اولويت ها و دانسته هاي خود فرد مي باشد.
References:
https://www.healthline.com/nutrition/what-is-organic-food#section1
: