• 1396/09/11 - 06:47
  • - تعداد بازدید: 1334
  • - تعداد بازدید کنندگان: 1334
  • زمان مطالعه: 6 دقیقه

برگزاري همايش معاونين غذا و دارو سراسرا کشور در معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران با حضور رئيس سازمان غذا و دارو

همايش معاونين غذا و دارو دانشگاههاي علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني کشور روز چهارشنبه ? آذر ماه ???? با حضور رئيس سازمان غذا و دارو  برگزار گرديد.

254979.mp3 برگزاري همايش معاونين غذا و دارو سراسرا کشور در معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران با حضور رئيس سازمان غذا و دارو
به گزارش روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي ايران :همايش معاونين غذا و دارو دانشگاههاي علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني کشور روز چهارشنبه ? آذر ماه ???? با حضور رئيس سازمان غذا و دارو  برگزار گرديد.
همايش معاونين غذا و دارو دانشگاههاي علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني کشور روز چهارشنبه ? آذر ماه ???? با حضور دکتر اصغري رئيس سازمان غذا و دارو، دکتر ولائي معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران برگزار گرديد.

دکتر غلامرضا اصغري تاکيد کرد: سازمان استاندارد وارد حوزه سلامت نشود چرا که ورود اين سازمان به حوزه ياد شده موازي کاري به شمار مي آيد و گلايه توليد کنندگان، وارد کنندگان و صادر کنندگان را به دنبال دارد.
رئيس سازمان غذا و دارو افزود: با ورود استاندارد ، بسياري از توليد کنندگان حوزه سلامت بايد از دو جا مجوز بگيرند، قانون بايد اصلاح شود، اميدواريم در هيات وزيران، تفويض اختيار کامل به وزارت بهداشت داده شود و استاندارد وارد اين حوزه نشود؛ چرا که ضرورتي ندارد ، پروانه بهره برداري از دو جا گرفته شود.
وي افزود: قانون تصويب شده درباره سازمان ملي استاندارد، وظايف سازمان غذا و دارو را نفي نمي کند و شرح وظايف سازمان غذا و دارو در همه زمينه ها از غذا تا تجهيزات پزشکي، پابرجاست.
وي ادامه داد: سازمان استاندارد ابتدا زير نظر وزارت صنعت بود و بعد زيرمجموعه رياست جمهوري قرار گرفت و اين سازمان، مرجع حاکميتي همه خدمات و کالاهاي توليدي، وارداتي و صادراتي است ما در عين حال اما قانون در سه جا، کالاها و خدمات سلامت را از مساله فوق مستثني کرده است، در جايي از قانون اشاره شده است که حاکميت کالاهاي سلامت و تجهيزات پزشکي با همکاري سازمان غذا و دارو انجام مي شود.
رئيس سازمان غذا و دارو گفت: بيرون نفرستادن بيمار از بيمارستان‌ براي تهيه دارو و تجهيزات پزشکي و ازبين بردن زيرميزي، دو شاخص طرح تحول سلامت است که اگر اين دو موضوع دوباره بروز پيدا کند، مي توانيم بگوئيم طرح، موفق نبوده است و به حالت قبل برگشته ايم.
وي در عين حال به اين نکته هم اشاره کرد که تجهيزات پزشکي مصرفي خريداري شده از خيابان و مغازه ها مورد پذيرش نيست و قيمت و کيفيت تجهيزات در بيمارستان ها ، مناسب است.
رئيس سازمان غذا و دارو چالش طرح تحول سلامت را منابع مالي بيان کرد و گفت: ميليون ها نفر تحت پوشش بيمه سلامت قرار گرفته اند درحاليکه بيش از پنج ميليون نفر، شرايط پوشش را ندارند و بسياري از بيمه خويش فرما به بيمه سلامت، منتقل شده اند.
دکتر اصغري افزود: با وجود مشکل تامين مالي طرح تحول سلامت، اميدواريم اين طرح، سامان پيدا کند. ما هم بايد در اين زمينه نقدينگي داشته باشيم.
وي در عين حال اولويت وزارت بهداشت مراقبت از دستاوردهاي طرح تحول سلامت بيان کرد.
دکتر اصغري ابراز اميدواري کرد: با تامين مالي سلامت تا پايان سال، بخش قابل توجهي از بدهي هاي بيمارستان ها به شرکت هاي دارويي، پرداخت شود.
وي ادامه داد: سازمان غذا و دارو نيز مي تواند به سهم خود، هزينه‌ها را مديريت کند هرچند که در سطح بيمارستاني فقط ?? درصد و در سطح کلان فقط ?? درصد هزينه ها مربوط به داروست.
رئيس سازمان غذا و دارو با تاکيد بر ضرورت خريد متمرکز دارو و تجهيزات پزشکي از سوي معاونت هاي غذا و دارو سراسر کشور افزود: خريد متمرکز مي تواند تا ?? درصد براي ما صرفه جويي داشته باشد.
دکتر اصغري از خريد تجهيزات پزشکي خبر داد که بيهوده است و در انبار بيمارستان ها مي ماند و گفت : گاهي با زرنگي، اينگونه تجهيزات از انبار شرکت هاي توزيع به انبار بيمارستان ها منتقل مي شود.
وي تاکيد کرد: يکي از شاخص هاي ارزيابي دانشگاه هاي علوم پزشکي، نظارت آنها بر خريد دارو و تجهيزات پزشکي است اما متاسفانه گاهي دانشگاه بزرگي از خريد بيمارستان بزرگ خود خبر ندارد که قابل قبول نيست.
رئيس سازمان غذا و دارو گفت: پروتکل دارويي ?? قلم دارو در دست اجراست ، نهايي شده و به نظام پزشکي و انجمن هاي مربوطه فرستاده شده است که به زودي ابلاغ مي شود.
دکتر اصغري افزود: اجراي اين پروتکل ها الزامي است و بيمه ها نيز پاي کار هستند که اگر رعايت نشود، بيمه کسورات مي زند.
وي ادامه داد: اين پروتکل ها به راهنماي باليني شيمي درماني مربوط است و به مصرف منطقي دارو کمک مي کند.
اين مقام مسئول در وزارت بهداشت با اشاره به بدهي به شرکت هاي دارويي گفت: ?? درصد پولي که مي آيد براي کارکنان هزينه مي شود درحاليکه تاخير در پرداخت بدهي ها مي تواند آثاري در ارائه خدمت و تامين دارو داشته باشد بطوريکه اکنون برخي شرکت هاي دارويي، برخي داروهاي انحصاري و حياتي خود را مشروط به پرداخت هزينه ها کرده اند.
دکتر اصغري تصريح کرد: هم اکنون ??? ميليارد تومان به دانشگاه هاي علوم پزشکي بابت بدهي هاي دارويي پرداخت شده است اما آنها مقدار کمي از آنها را براي دارو پرداخت کرده اند بنابراين لازم است که گردش مالي دارو ، جدا و متمرکز شود تا دانشگاه ها نتوانند از پول دارو براي ساير هزينه هاي خود استفاده کنند.
رئيس سازمان غذا و دارو در بخش ديگري از سخنانش به لزوم شفافيت در اين سازمان اشاره کرد و گفت: اين سازمان متولي بيش از ?? درصد ترخيص گمرک هاست و رقم ?? تا ?? هزار ميليارد توماني را نظارت مي کند و رقباي زيادي بين توليدکنندگان، واردکنندگان دارد پس لازمه کارش شفافيت است .
دکتر اصغري در ادامه به تجمع برخي بيماران مقابل سازمان غذا و دارو بخاطر داروي پوکي استخوان اشاره کرد و گفت: اين تجمع ، اهرمي براي افزايش قيمت بود و امکان ادامه اينگونه داستان ها وجود دارد. بررسي کارشناسان ما نشان داد که اين دارو نيازي به افزايش قيمت ندارد.
وي اظهار داشت: افزايش قيمت دارو فقط در صورت ضرورت انجام مي گيرد و نبايد بيش از رشد نرخ تورم باشد.
دکتر رضا مسائلي افزود: در حوزه تجهيزات دندانپزشکي در سال هاي گذشته، تجربه نصب هولوگرام را داشته ايم.
مديرکل تجهيزات و ملزومات پزشکي سازمان غذا و دارو همچنين اضافه کرد: نظارت بر قيمت گذاري تجهيزات دندانپزشکي در دستور کار قرار گرفته است ؛ چرا که رصد بازار قيمتي تجهيزات پزشکي به ويژه تجهيزات دندانپزشکي خيلي مهم است.
دکتر مسائلي افزود: طبق بررسي‌هاي بانک جهاني، هزينه‌هاي تجهيزات و مواد دندانپزشکي، سهم قابل توجهي از هزينه هاي جيب مردم را به خود اختصاص داده است.
وي اظهارداشت: قيمت تجهيزات پزشکي و دندانپزشکي داخل ايران با قيمت تجهيزات در بازار منطقه مقايسه مي شود و اگر ?? درصد، فاصله قيمتي داشته باشد، اقدام به واردات موازي همان تجهيزات خواهيم کرد.
مديرکل تجهيزات و ملزومات پزشکي سازمان غذا و دارو گفت: رويکرد قهريه با ابزاري مانند تعزيرات در اين قضيه، چندان اثربخش نيست و بايد از ادبيات بازار مانند واردات موازي استفاده کرد.
دکتر مسائلي در بخش ديگري از سخنانش به مسئولان فني تجهيزات پزشکي اشاره کرد و گفت: اين افراد از ?? سال گذشته تاکنون بازآموزي نداشته اند بنابراين طرح رتبه بندي و بازآموزي آنان در دست اقدام است.
  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 254979
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings