• 1398/06/02 - 11:57
  • - تعداد بازدید: 627
  • - تعداد بازدید کنندگان: 627
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه
معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران

بررسي و آزمايش 70 نمونه آرد ازواحدهاي توليدي و نانوايي ها توسط آزمايشگاه معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران

روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران_ در راستاي کنترل و پايش آرد و اجراي طرح ملي غني سازي آرد با آهن و اسيدفوليک ، آزمايشگاه معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران

255447.mp3 بررسي و آزمايش 70 نمونه آرد ازواحدهاي توليدي و نانوايي ها توسط آزمايشگاه معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران


بررسي و آزمايش 70 نمونه آرد ازواحدهاي توليدي و نانوايي ها توسط آزمايشگاه معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران

 
روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران_ در راستاي کنترل و پايش آرد و اجراي طرح ملي غني سازي آرد با آهن و اسيدفوليک ، آزمايشگاه معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران اقدام به انجام آزمايش بر روي 70 نمونه آرد از واحدهاي توليدي و نانوايي هاي واقع در محدوده نظارتي اين معاونت کرد.
گندم بعنوان قديمي‌ترين منبع غذايي با منشأ گياهي براي انسان در جهان و به عنوان پرمصرف ترين ماده غذايي در سفره ايرانيان با ارزش غذايي فوق العاده؛ درصد مناسبي از پروتيئن ، کربوهيدرات و ويتامين‌هاي گروه ب و...، غذايي بسيار ارزشمند در تأمين ميزان انرژي و نيازهاي بدن محسوب مي شود.
 از سال 1384 به علت بروز علائم فقر آهن و اهميت کنترل آن ،طرح ملي غني سازي آرد با آهن به اهتمام و کوشش سازمان غذا و دارو صورت پذيرفت و به ويژه در سالهاي اخير پايش و کنترل مستمر کيفيت آرد واحدهاي توليدي و نانوايي‌ها مطابق استاندارد ملي ايران به شماره 103 از لحاظ آزمون‌هاي ميکروبي، شيميايي و رئولوژيکي و ميزان آهن و اسيد فوليک به منظور حفظ سلامت و امنيت غذايي سفره مردم در اولويت قرار گرفت. در اين راستا طي هفت ماه گذشته 70 نمونه آرد از سطح نانوايي‌ها و واحدهاي توليدي نمونه برداري و توسط آزمايشگاه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران مورد آزمايش و بررسي قرار گرفت. از اين 70 نمونه، 45 مورد آرد بربري،16 مورد آرد تافتون و لواش،5 مورد آرد ستاره و 4 مورد آرد سنگک بود که مطابق با استاندارد ملي آزمون‌هاي درصد رطوبت، درصد خاکستر کل و درصد گلوتن و همچنين تست بلانکيت بر روي تمامي نمونه‌ها انجام گرديد. آزمون اندازه گيري ميزان آهن طبق دستورالعمل وزارت بهداشت و همچنين آزمون کيفي بلانکيت مطابق دستورالعمل سازمان غذا و دارو انجام شد.
نتايج به دست آمده حاکي از آن است که حدود 4درصد نمونه هاي آرد از نظر ويژگي هاي خاکستر کل و ميزان آهن با استاندارد ملي ايران مطابقت نداشتند و همه نمونه ها از نظر ميزان گلوتن مطابق استاندارد و فاقد بلانکيت بودند.
تهيه شده توسط : مهندس جاثيه جهاني، مهندس فرحناز کشوري فرد، مهندس فرشته پرتو
 
  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 255447
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings