معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران
بررسي 140نمونه ظروف يکبار مصرف توسط آزمايشگاه معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران
به با توجه به افزايش مصرف روز افزون ظروف يکبار مصرف و امکان استفاده از مواد اوليه نامناسب در توليد اين ظروف، 140 نمونه ظروف يکبار مصرف توسط آزمايشگاه کنترل غذا و دارو معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران مورد آزمايش قرار گرفت.
255085.mp3
بررسي 140نمونه ظروف يکبار مصرف توسط آزمايشگاه معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران
به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران : به منظور توليد بهداشتي ظروف يکبار مصرف و استفاده از مواد اوليه مناسب، وزارت بهداشت و درمان اخذ مجوز پروانه ساخت را براي واحدهاي توليد کننده اين ظروف اجباري نموده است.
استفاده از مواد اوليه نامناسب جهت توليد اين ظروف و عدم استفاده صحيح مصرف کنندگان ميتواند سبب بروز اثرات نروتوکسيک (خستگي، عصبانيت، مشکلات مربوط به خواب)، هماتولوژي( کم شدن پلاکت ها و گلوبين) سيتوژنيک (غير عادي شدن کروموزوم ها) و سرطانزايي گردد.
به منظور بررسي کيفيت بهداشتي اين ظروف، 140نمونه ظروف يکبار مصرف توليد شده در واحد هاي توليدي داراي مجوز بهداشتي حوزه جغرافيايي تحت نظارت اين معاونت در آزمايشگاه کنترل غذا و دارو مورد ارزيابي و بررسي قرار گرفت. نتايج به دست آمده از آزمون هاي کنترل کيفي مواد اوليه مورد استفاده و آزمون ميزان مهاجرت منومرها در محصولات نمايانگر مطابقت ويژگيهاي اين محصولات با ويژگيهاي ذکر شده در ضابطه وزارت بهداشت جهت محصولات پليمري مي باشد.
شايان ذکر است علاوه برکيفيت مواد اوليه و محصولات، استفاده اصولي و مناسب مصرف کنندگان جهت کاهش اثرات مخاطره آميز مهاجرت منومرها ضروري مي باشد. در اين راستا مصرف کنندگان بايد به زمان نگهداري و تناسب دماي ماده غذايي و جنس ظرف توجه داشته و از مصرف مکرر اين ظروف خود داري نمايند وظروف مورد نياز خود را از مراکز توليدي داراي مجوز هاي بهداشتي لازم از سازمان غذا ودارو تهيه نمايند.
: