• 1397/07/01 - 05:02
  • - تعداد بازدید: 376
  • - تعداد بازدید کنندگان: 376
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه
معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران

بر مبناي آموزه هاي طب ايراني تدابير پاسداشت تندرستي در فصل پاييز

به عقيده اغلب حکماي طب ايراني، فصل پائيز داراي طبيعت سرد و خشک مي‌باشد. بنا براين، پائيز براي افراد با مزاج  گرم و مرطوب مناسب‌تر است.
 

255178.mp3 بر مبناي آموزه هاي طب ايراني تدابير پاسداشت تندرستي در فصل پاييز
 

بر مبناي آموزه هاي طب ايراني تدابير پاسداشت تندرستي در فصل پاييز
 
به عقيده اغلب حکماي طب ايراني، فصل پائيز داراي طبيعت سرد و خشک مي‌باشد. بنا براين، پائيز براي افراد با مزاج  گرم و مرطوب مناسب‌تر است.
 
به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران : به عقيده اغلب حکماي طب ايراني، فصل پائيز داراي طبيعت سرد و خشک مي‌باشد. بنا براين، پائيز براي افراد با مزاج  گرم و مرطوب مناسب‌تر است و براي افراد با مزاج يا سوء مزاج سرد و خشک مناسب نبوده و مي‌تواند موجب تشديد علائم و بروز برخي بيماري‌ها به ويژه بيماري‌هاي سرد و خشک شود.
به طور کلي، در فصل پائيز بايد حتي‌الامکان و از طريق رعايت برخي اصول خوردن، آشاميدن، خوابيدن و ... مزاج بدن را به سمت افزايش رطوبت و کاهش خشکي و سردي سوق داد. در ادامه به مرور اجمالي توصيه‌هاي طب ايراني در رابطه با پاسداشت تندرستي در فصل پائيز مي‌پردازيم:


  1. پرهيز از قرارگرفتن در معرض وزش باد (هوا، پنکه، کولر، ...) و سرماي ابتداي صبح و شب و گرماي نيمروز

  2. پرهيز از نوشيدن آب و ساير نوشيدني‌هاي سرد و رعايت قوانين نوشيدن آب شامل پرهيز از نوشبدن آب در ميانه خواب و صبح ناشتا، يک ساعت قبل و يک ساعت بعد از غذا و همراه با آن مگر به حسب ضرورت، بلافاصله پس از استحمام، استفاده از سونا و استخر، با فاصله کوتاه پس از رابطه جنسي، با فاصله کوتاه پس از ورزش سنگين، بلافاصله پس از خوردن ميوه‌هايي نظير هندوانه، انگور، بستني و ...

  3. کاهش روابط جنسي

  4. پرهيز از انجام فصد و حجامت

  5. پرهيز از بروز حالات خشم، اضطراب، استرس، غم و اندوه

  6. پرهيز از خوابيدن در مکان‌هاي سرد و مرطوب

  7. بوييدن گل‌هاي خوشبو و رايحه‌هاي ملايم

  8. استحمام با آب نيم گرم و پرهيز از استحمام با آب سرد

  9. استفاده از روغن‌هاي مناسب نظير روغن بنفشه بادام براي چرب کردن بدن

  10. انجام ورزش به مقدار متعادل و پرهيز از انجام ورزش‌هاي سنگين

  11. مصرف بيشتر غذاهايي نظير آبگوشت يا گوشت بره، آش‌هاي ساده، مرغ، تخم مرغ ، شيريني‌هاي طبيعي که سبب افزايش مختصر رطوبت و گرماي مزاج بدن مي‌شوند. کاهش مصرف گوشت گاو و گوساله، فست فودها، غذاهاي تند و تيز، ترشي‌ها، گوشت نمک سود، انواع غذاهاي کنسروي، قارچ، پنير شور، بادنجان و ...

  12. پرهيز از مصرف ميوه‌هاي سرد و مرطوب تابستاني نظير هندوانه و مصرف ميوه‌ها و خشکبار مناسب فصل پائيز نظير به، سيب، انار شيرين،  انجير، کشمش، مويز، شيره انگور، بادام، فندق، گردو، پسته و ... ، مصرف شلغم بخارپز و کدو حلوايي بخارپز همراه دارچين به منظور پيشگيري از بروز سرماخوردگي


  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 255178
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings