اهميت مصرف آجيل و خشکبار سالم در سلامتي
به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران : طبق نتايج بررسي هاي آزمايشگاه کنترل غذاي معاونت غذا و دارو پيرامون سلامت آجيل و خشکبار و خطرات ناشي از مصرف نمونه هاي آلوده به سموم، اطمينان از سالم بودن و عدم وجود آلودگي در آنها امري ضروري است.
به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران : طبق نتايج بررسي هاي آزمايشگاه کنترل غذاي معاونت غذا و دارو پيرامون سلامت آجيل و خشکبار و خطرات ناشي از مصرف نمونه هاي آلوده به سموم، اطمينان از سالم بودن و عدم وجود آلودگي در آنها امري ضروري است.
آجيل و خشکبار مواد غذايي مغذي هستند که شرايط انبارداري، نگهداري و فرآوري در کيفيت آنها تاثير به سزايي دارد. در صورتيکه اين مواد در مکانهاي مرطوب نگهداري و با شرايط نامطلوب فرآوري شوند؛ ممکن است به سموم قارچي مانند آفلاتوکسين آلوده شوند.
آفلاتوکسين سم سرطان زا ي شناخته شده مي باشد. ورود مقادير زياد آفلاتوکسين به بدن موجب بروز سرطان کبد مي شود. وجود سمومي مانند آفلاتوکسين در محصولات نشانه ظاهري ندارد و تنها با استفاده از روشهاي آزمايشگاهي قابل تشخيص است.
بوي کپکزدگي و ماندگي ناشي از اکسيد شدن ترکيبات روغني و يا وجود نشانههاي آفتزدگي داخل اين محصولات نشان دهنده عدم مرغوبيت آنها است. يکي از روش هايي که براي پنهان کردن ظاهر فاسد شده آجيل ها و دادن طعم هاي فريب دهنده براي پوشاندن طعم کهنگي آجيل ها استفاده مي شود اضافه کردن رنگ به آنها مي باشد. اين آجيل و خشکبار مي توانند به سموم ميکروبي نيز آلوده شوند.
معمولا آلودگي هاي ذکرشده در محصولات فله اتفاق مي افتد زيرا محصولاتي که داراي پروانه ساخت مي باشند توسط ادارات نظارت بر مواد غذايي معاونت هاي غذا وداروپايش ميشوند .دربررسي انجام شده طي سال جاري بر روي نمونه هاي آجيل داراي پروانه ساخت بهداشتي آزمايشگاه کنترل غذا معاونت غذا و داروي دانشگاه ايران، در هيچ نمونه اي آفلاتوکسين و باقيمانده سموم دفع آفات نباتي مشاهده نگرديد.
با توجه به نکات ذکر شده به مصرف کنندگان توصيه مي گردد جهت تامين سلامت خود و خانواده از مصرف آجيل و خشکبار فله خودداري کنند.