احتمال خطر ابتلا به تب مالت براي مصرف کنندگان شير سنتي
معاون غذا و دارو دانشگاه ايران در خصوص لبنيات سنتي گفت :بر خلاف تصور عموم افراد، اين گروه از لبنيات در واقع همان شيرهاي مرجوعي کارخانهها است که به علت داشتن بار ميکروبي بسيار بالا و غيرقابل ميکروب زدايي بازگشت داده شده و به عنوان شير سنتي به بازارها عرضه ميشود.
254851.mp3
احتمال خطر ابتلا به تب مالت براي مصرف کنندگان شير سنتي
به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران به نقل از خبرگزاري باشگاه خبرنگاران جوان دکتر ولايي معاون غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکي ايران گفت :بر خلاف تصور عموم افراد، اين گروه از لبنيات در واقع همان شيرهاي مرجوعي کارخانهها است که به علت داشتن بار ميکروبي بسيار بالا و غيرقابل ميکروب زدايي بازگشت داده شده و به عنوان شير سنتي به بازارها عرضه ميشود.
وي با بيان اينکه اغلب بستني هاي سنتي، قيفي و باز از شيرهاي سنتي و فله اي تهيه ميشوند، افزود: با افزايش روز افزون دماي هوا بهترين بستر رشد ميکروبها در انواع محصولات غير استاندارد به خصوص شيرهاي فلهاي افزايش پيدا ميکند که به همين علت احتمال وجود ميکروب فعال تب مالت در شيرهاي سنتي به ويژه در بستنيهاي سنتي و دستگاهي وجود دارد.
وي با بيان اينکه اغلب بستني هاي سنتي، قيفي و باز از شيرهاي سنتي و فله اي تهيه ميشوند، افزود: با افزايش روز افزون دماي هوا بهترين بستر رشد ميکروبها در انواع محصولات غير استاندارد به خصوص شيرهاي فلهاي افزايش پيدا ميکند که به همين علت احتمال وجود ميکروب فعال تب مالت در شيرهاي سنتي به ويژه در بستنيهاي سنتي و دستگاهي وجود دارد.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي ايران با تاکيد بر اينکه نظارت بر توزيع و صدور مجوز به مراکز توليد و عرضه لبنيات سنتي در حيطه اختيارات اين معاونت نيست، گفت: اين نظارتها بر عهده صنف مربوطه است و بنابراين ما به عنوان غذا و دارو نميتوانيم در اين حوزه ورود کنيم و اکنون به فعاليت کارخانههاي توليد مواد غذايي، دارويي و داروخانهها نظارت داريم و در بحث فرآوردههاي سنتي ناظر نيستيم.
ولايي اظهار داشت: هيچ يک از فرآوردههاي سنتي براي سنجش بار ميکروبي، ميزان آلودگيهاي موجود در آن و حتي نوع مواد افزودني مورد سنجش غذا و دارو قرار نميگيرد که خانواده ها بايد از مصرف فرآرودههاي فلهاي و سنتي که هيچ اطميناني از آن ندارند اجتناب کنند.
ولايي اظهار داشت: هيچ يک از فرآوردههاي سنتي براي سنجش بار ميکروبي، ميزان آلودگيهاي موجود در آن و حتي نوع مواد افزودني مورد سنجش غذا و دارو قرار نميگيرد که خانواده ها بايد از مصرف فرآرودههاي فلهاي و سنتي که هيچ اطميناني از آن ندارند اجتناب کنند.
وي يادآور شد: افراد به جاي آن استفاده از فرآورده هاي لبني فله اي از محصولات بسته بندي صنعتي که داراي مجوز سازمان غذا و دارو و برچسب سلامت هستند، استفاده کنند زيرا در صورت وجود کوچکترين مشکل احتمالي در هر يک از اين محصولات قطعا قابليت پيگيري وجود دارد.
: