آشنايي با خواص خاکشير
خاکشير (خاکشي) يا خبّه ، دانه هاي گياه Descureania Sophia (L.) Schur. از خانواده شب بو (Cruciferae) مي باشد. دانه ها، ريز به رنگ زرد آجري يا قهوه اي روشن داراي سطح ناصاف و شکل بيضي کشيده مي باشد که يک رأس آن بريده و داراي حلقه قهوه اي رنگ شفاف است. دانه هاي خاکشير معمولا در مرداد و شهريور ماه پس از به ميوه نشستن گياه جمع آوري مي گردد.
خاکشير (خاکشي) يا خبّه ، دانه هاي گياه Descureania Sophia (L.) Schur. از خانواده شب بو (Cruciferae) مي باشد. دانه ها، ريز به رنگ زرد آجري يا قهوه اي روشن داراي سطح ناصاف و شکل بيضي کشيده مي باشد که يک رأس آن بريده و داراي حلقه قهوه اي رنگ شفاف است. دانه هاي خاکشير معمولا در مرداد و شهريور ماه پس از به ميوه نشستن گياه جمع آوري مي گردد.
در بازار گياهان دارويي با دو نام خاکشير شيرين و خاکشير تلخ ارائه مي گردد که هر دو نوع کاملا شبيه بوده و تفاوت رنگ آنها مربوط به تازه بودن و يا کهنگي دانه هاست. خاکشير گياهي علفي است که بومي آمريکاي شمالي است ولي در مناطق معتدل هيماليا، سراسر اروپا، آفريقا و اغلب نواحي ايران هم مي رويد.
از خاکشير به عنوان مليّن، اشتهاآور، مقوي معده و کاهش دهنده ي دماي بدن همراه با مقدار کمي آب سرد استفاده مي گردد.
مقدار مصرف خوراکي : روزي سه بار و هر بار 8-4 گرم به صورت خيسانده
موارد احتياط: تا کنون هيچ عارضه جانبي مضر و خطرناک ناشي از مصرف به جاي مقادير درماني گياه مزبور شناسايي نشده است. وليکن در صورت مصرف بيش از حد ممکن است به بروز عوارض ديژيتال مانند گردد که تهوع ، استفراغ، اسهال، سر درد، اختلالات ريتمي قلب مي باشد،گواينکه تا کنون هيچ موردي دال بر مسموميت ناشي از مصرف گياه مزبور گزارش نشده است.
موارد منع مصرف : در بارداري وشيردهي منع مصرف دارد.
تداخلات: