• 1394/11/26 - 08:30
  • - تعداد بازدید: 653
  • - تعداد بازدید کنندگان: 652
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

آشنايي با خواص به دانه

به دانه، دانه هاي ميوه درخت به (Cydonia oblanga Miller) از خانواده گل سرخ است. اين دانه ها به رنگ قهوه اي روشن يا قهوه اي تيره، تقريبا مخروطي شکل داراي دو پهلوي صاف و نوکي باريک مي باشد.زمان جمع آوري و خشک نمودن دانه هاي به، پس از رسيدن ميوه به و در فصل پاييز مي باشد. خشک کردن دانه ها در دماي 40-50?C انجام مي شود.

254621.mp3 آشنايي با خواص به دانه

به دانه، دانه هاي ميوه درخت به (Cydonia oblanga Miller) از خانواده گل سرخ است. اين دانه ها به رنگ قهوه اي روشن يا قهوه اي تيره، تقريبا مخروطي شکل داراي دو پهلوي صاف و نوکي باريک مي باشد.زمان جمع آوري و خشک نمودن دانه هاي به، پس از رسيدن ميوه به و در فصل پاييز مي باشد. خشک کردن دانه ها در دماي 40-50?C انجام مي شود.


درخت  به  بومي مناطق جنوب غربي و مرکزي آسيا، و بخش هايي از اروپا مي باشد. پراکنش درخت به در ايران شامل  نقاط شمال،  شمال غرب خصوصا استان هاي گيلان، مازندران، آذربايجان، لرستان و کرمانشاه و نواحي مرکزي است.


از به دانه در درمان التهاب مخاط دهان و گلو و تسکين خشونت و گرفتگي صدا، سرفه و يبوست خفيف استفاده مي گردد. همچنين در صنايع دارويي به عنوان امولسيون کننده و سوسپانسيون کننده و در صنايع آرايشي- بهداشتي در فرآورده هاي پوستي، مرطوب کننده، ضد چين و چروک و فرآورده هاي مو (حالت دهنده ها و نرم کننده ها) مورد استفاده قرار مي گيرد.


مقدار مصرف خوراکي : خيسانده يک قاشق چايخوري دانه به در يک فنجان آب


مقدار مصرف موضعي: کاربرد غلظت 5-1 % از موسيلاژ در فرآورده هاي پوست و مو


موارد احتياط: در صورت جدا شدن پوست دانه از مغز آن و در مجاورت با آب اسيد سيانيدريک ايجاد مي شود.


شرايط نگهداري: به دانه بايستي در ظروف دربسته و دور از نور و رطوبت نگهداري شود.


اشتباهات: گاهي دانه هاي ميوه سيب و گلابي به جاي به دانه و يه به صورت مخلوط با آن به بازار عرضه مي گردند.


 


تهيه شده توسط کارشناس دارويي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران


سرکارخانم دکتر آزاده رئيس دانا


  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 254621
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings