• 1397/03/09 - 06:03
  • - تعداد بازدید: 9088
  • - تعداد بازدید کنندگان: 9088
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

ظروف يکبار مصرف مناسب جهت غذاهاي داغ نظير حليم و آش را بيشتر بشناسيم

 ظروف يکبار مصرف مناسب جهت غذاهاي داغ نظير حليم و آش را بيشتر بشناسيم
 

255068.mp3 ظروف يکبار مصرف مناسب جهت غذاهاي داغ نظير حليم و آش را بيشتر بشناسيم
 
به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران : از آنجايي که در ايران نذري دادن در برخي ماه هاي مذهبي سال مانند محرم و صفر و رمضان يکي از مهم ترين رسوم و توصيه هاي ديني محسوب ميشود لذا لزوم آگاهي از انواع ظروف يکبار مصرف و نحوه استفاده از آنها در اين ماه ها بسيار بيشتر از قبل احساس ميشود.
تندهوش کارشناس اداره نظارت بر مواد غذايي آشاميدني ، آرايشي و بهداشتي معاونت غذا و دارو پيرامون انواع ظروف يکبار مصرف گفت:از آنجايي که ايران جزو پنج کشور اول مصرف کننده پلاستيک در جهان مي باشد شاهد بازاري گسترده  اي در توليدات مختلف از اين ماده شيميايي هستيم. 
 وي ضمن اشاره به فرارسيدن ماه مبارک و پرفيض رمضان و استقبال مردم از حليم ، آش و ...، افزود : متاسفانه عرضه اين مواد غذايي به صورت داغ در ظروف پلاستيکي يکبار مصرف صورت مي گيرد. همچنين شاهد استفاده از ظروف يکبار مصرف پلاستيکي در قالب توزيع نذري و فروش مواد غذايي ويژه هستيم که به عقيده کارشناسان بهداشت و محيط زيست، اين گروه از ظروف سرطان زا بوده و با انتقال 118 نوع بيماري سلامت مصرف کننده را تهديد مي کند.
ليوان يکبار مصرف، خريد شله زرد،حليم ، آش رشته و ساير غذهاي سفارشي که طبخ و سرو آن به صورت گرم انجام مي شود، در روزهاي آغازين ماه رمضان همگي در ظروفي است که با وجود آرايش سفره افطار تهديدي براي سلامت اعضاي خانواده محسوب ميشود.
تند هوش عنوان کرد : درکنار مصرف شخصي خانوارها، توزيع مواد غذايي در ميهماني ها و نذري ها در رستورانها ، تالارها و غذاخوري ها موجب شده است،تمامي ذخيره سلامت جسمي روزه داران با مواد سرطان زاي ظروف يکبار مصرف هدر رفته و در نهايت انواع بيماري ها را نيز به دنبال داشته باشد.
علائم اختصاري : معاني گسترده
در ادامه کارشناس اداره غذا پيرامون علائم اختصاري قيد شده روي ظروف يکبار مصرف گفت : شايد تاکنون بدون توجه به علائم اختصاري قيد شده روي ظروف يکبار مصرف به فروشگاهي مراجعه و خريد کرده باشيد، اما با کمي توجه بيشتر مي بينيد اين ظروف، بخصوص انواع پلاستيک آن، در بدنه يا کف  علائمي دارند که مي تواند بيانگر نوع کاربرد هريک از آنها درشرايطي متفاوت باشد:
PP5: يکي از اين علائم که با حروف اختصاري PP نشان داده شده مربوط به ظروف پلي پروپيلن است که براي جابه جايي فرآورده هاي غذايي داغ از قبيل آش و حليم با دماي بالاتر از 60 درجه سانتيگراد استفاده مي شود.
 بد نيست بدانيم اين ظروف همچنين براي بسته بندي فرآورده هاي لبني مانند ماست،خامه و پنير نيز استفاده ميشوند، چون در مراحل توليد اين خوراکيها ممکن است ماده اوليه با درجه حرارت بالا وارد آنها شوند و باقي مراحل توليد به زمان ديگري موکول شود.
            PE: علامت حک شده ديگر روي ظروف يکبار مصرف،علامت  PE ميباشد که مخفف پلي اتيلن است.اين علامت که معمولا روي ظروف يکبار مصرف سفيد رنگ حک ميشود شرايطي همانند علامت PP دارد که ميتوان از آن براي محصولات غذايي با حرارت بالا (حرات معمول طبخ)بهره برد.
PS:علامت PS نشانگر ظروف پلي استايرن بوده و بيانگر آن است که اين ظروف تنها براي فرآورده هاي غذايي در دماي عادي و کمتر از 60 درجه سانتي گراد قابل استفاده هستند و نمي توان از آنها براي نوشيدني هاي داغ مانند چاي، شير و قهوه ، فرآورده هاي غذايي با دماي بالا و فرآورده هاي خوراکي چرب مانند کره و مارگارين استفاده کرد.
EPS:  (  poly styrene foam )اين علامت که به معني ظروف يکبار مصرف پلاستيکي فوم دار است، به خريداران اطلاع مي دهد اين ظروف نبايد درجه حرارت بالاتر از 60 درجه را تجربه کنند زيرا براي سلامت بدن بسيار مضر هستند. اين در حالي است که اگر خبري از حروف اختصاري در ظرف مورد نظرتان نبود مي توانيد به رنگ آنها نيز توجه داشته باشيد.
ظروف يکبار مصرف پلاستيک که رنگي شفاف دارند صرفا براي غذاهاي سرد و دمايي کمتر از 60 درجه مناسب بوده و نمي توان از آنها براي غذاها داغ استفاده کرد چون براي توليد اين ظروف بايد از ماده اي به نام لايزر استفاده شود که در مقابل حرارت ناپايدار بوده و بسادگي در خوراکي يا غذاي شما حل خواهد شد. اين در حالي است که ظروف سفيد رنگ براي غذاهاي گرم مناسبتر است ولي فراموش نکنيد اين ظروف هم براي غذاهايي مانند آش، حليم يا نوشيدني هاي داغ توصيه نشده است و درباره استفاده از آنها بايد احتياط کرد.
علامت بازيافت اگر در ته اين ظروف درج شده باشد و در جهت عقربه هاي ساعت باشد نشان از اين است که ظروف فوق از مواد اوليه پليمري دست اول تهيه شده است .
چنانچه جهت فلاش ها برخلاف جهت عقربه هاي ساعت باشد يعني اينکه در ترکيب ظرف از مواد بازيافتي استفاده شده است .
* بسته بندي مواد غذايي به طور کلي در ظروف PVC  ( پلي وينيل کلرايد) ممنوع مي باشد. زيرا منجر به آزاد شدن ترکيبات کلر (بعنوان ماده اي مضر براي سلامتي) ميشود.
درخصوص ظروف گياهي زيست تخريب پذير هم بايد دقت کرد که تقلبي نباشند و چنانچه لايه نازک PE در قسمت داخلي آن باشد، هنگام سرو کردن غذاهاي گرم و نوشيدني هاي داغ با مشکل مهاجرت مونومرهاي اين لايه به غذا مواجه خواهيم شد.
ضمنا درج شماره پروانه ساخت بر روي ظروف بررسي شود. در اين ظروف ، شماره پروانه ساخت زير لوگوي سيب سلامت سازمان غذا و دارو بايستي بصورتي خوانا و يا بصورت حک شده در کف ظروف يکبار مصرف قابل مشاهده باشد.
 
 
  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 255068
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings