• 1397/06/27 - 09:33
  • - تعداد بازدید: 1579
  • - تعداد بازدید کنندگان: 1579
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه
معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران

اثرات درماني گياه ژينکگو بيلوبا در بهبود آلزايمز

همزمان با روزجهاني آلزايمر به اثرات درماني گياه ژينکگو بيلوبا در بهبود بيماري آلزايمر ميپردازيم.
 

255169.mp3 اثرات درماني گياه ژينکگو بيلوبا در بهبود آلزايمز


 اثرات درماني گياه ژينکگو بيلوبا در بهبود آلزايمز

 
همزمان با روزجهاني آلزايمر به اثرات درماني گياه ژينکگو بيلوبا در بهبود بيماري آلزايمر ميپردازيم.

 
به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران :  همزمان با 30 شهريور ماه (روز جهاني آلزايمر) و با توجه به اثرات درماني گياه ژينکگو بيلوبا در بهبود بيماري آلزايمر، در ادامه به صورت اجمالي ملاحظات و مخاطرات مصرف فرآورده‌هاي طبيعي حاوي اين گياه عنوان مي‌شود
گياه ژينکگو با نام علمي Ginkgo biloba L. بومي کشورهاي چين، ژاپن و کره مي‌باشد. اين گياه به صورت کاشته شده در برخي مناطق ايران نيز پرورش مي‌يابد. درخت ژينکگو درختي دوپايه به ارتفاع 40-30 متر داراي رنگ تنه قهوه‌اي، برگهاي بادبزن مانند و بدون کرک مي‌باشد. برگهاي تازه يا خشک شده و دانه‌هاي جدا شده از ميوه اين گياه واجد اثرات درماني متعددي شامل اثرات ضدالتهاب، بهبود دهنده ادراک، آنتي‌اکسيدان، بهبود وضعيت عروق، ضدسرفه و خلط آور و ... مي‌باشد که تاثير عصاره استاندارد شده اين گياه بر  تسکين علامتي اختلالات عضوي مغز، وزوز گوش، سرگيجه با منشاء عروقي مورد تاييد کميسيون E (اداره کل کنترل و ارزيابي فرآورده‌هاي گياهي کشور آلمان) نيز مي‌باشد.
مصرف فرآورده‌هاي حاوي عصاره گياه ژينکگو در افراد داراي حساسيت به گياه و مبتلايان به بيماري صرع ممنوع مي‌باشد زيرا مصرف آنها مي‌نواند منجر به کاهش آستانه تشنج در اين بيماران شود.
از جمله عوارض احتمالي مصرف فرآورده‌هاي حاوي ژينکگو مي‌توان به بروز اختلالات خفيف گوارشي، واکنش‌هاي حساسيتي، خونريزي، سرگيجه، سردرد، واکنش‌هاي ناشي از حساسيت بالا شامل گرفتگي عضلات، ضعف و ... اشاره کرد.
وليکن نظير ساير گياهان و فرآورده‌هاي گياهي و با توجه به عدم وجودگزارش مبني بر ايمني مصرف آن در دوران بارداري و شيردهي بهتر است پيش از مصرف در گروه هاي حساس نظير زنان باردار، کودکان، سالمندان، افراد با نقص عملکرد کبد و کليه و ... پيش از مصرف با پزشک مشورت شود.
با وجود تداخلات گياه ژينکگو با داروهاي ضدانعقاد (افزايش خطر خونريزي)، داروهاي ضد تشنج (افزايش خطر بروز حمله در بيماران مبتلا به صرع)، داروهاي ادرارآور تيازيدي (افزايش فشار خون)، بوسپيرون و فلوکستين (بروز حالات هيپومانيک)، نيفديپين (افزايش ميانگين غلظت پلاسمايي نيفديپين) و ... مصرف همزمان فرآورده‌هاي حاوي اين گياه با داروهاي ضد التهاب غير استروئيدي نظير ايبوپروفن نيز مي‌تواند منجر به افزايش احتمال خطر خونريزي گردد. بنا بر اين پيش از اقدام به مصرف فرآورده‌هاي حاوي ژينکگو ضروري است حتما با دکتر داروساز مشورت شود.
مصرف قادير بيش از حد گياه ژينکگو و فرآورده‌هاي حاوي آن مي‌تواند منجر به افزايش زمان خونريزي و افزايش خطر خونريزي‌هاي خود به خود گردد. همچنين نتايج برخي مطالعات نشان دهنده بروز عوارض جدي ناشي از مصرف ميوه خام گياه را نشان داده است. بنا بر اين بهتر است از مصرف ميوه خام گياه اجتناب شود.
 
 
  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 255169
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings