• 1397/04/25 - 05:35
  • - تعداد بازدید: 1193
  • - تعداد بازدید کنندگان: 1193
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه
معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران

25 تير ماه روز طب سنتي

 25 تير ماه روز طب سنتي
 
به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دار و دانشگاه ايران : کشور عزيز ايران با سرمايه عظيم منابع و مآخذ مکتوب در زمينه انواع بيماري‌ها و درمان آنها در زمره معدود کشورهايي نظير چين و هند قرار دارد که داراي مکتب خاص طب سنتي بوده و پزشکي جهان را همواره تحت تاثير قرار داده است.

255098.mp3 25 تير ماه روز طب سنتي
 

25 تير ماه روز طب سنتي

 
به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دار و دانشگاه ايران : کشور عزيز ايران با سرمايه عظيم منابع و مآخذ مکتوب در زمينه انواع بيماري‌ها و درمان آنها در زمره معدود کشورهايي نظير چين و هند قرار دارد که داراي مکتب خاص طب سنتي بوده و پزشکي جهان را همواره تحت تاثير قرار داده است.
دکتر رئيس دانا مدير اداره نظارت بر فرآورده هاي طبيعي وسنتي و مکمل هاي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران با توجه به 25تير ماه روز طب سنتي گفت : طب  ايراني(Persian Medicine)، يک مکتب طبي کامل و پويا است که ريشه‌هاي آن به بيش از 10000 سال قبل مي‌رسد. به عقيده مورخين پزشکي، طب ايراني قبل از طب يوناني وجود داشته است و ايرانيان اصول طب يوناني را به يونانيان تعليم داده‌اند. اين مکتب کارايي خود را در حفظ سلامتي و بسياري از مسائل پزشکي به عنوان روش برتر حفظ کرده و مي‌تواند به عنوان همراهي مناسب در کنار ساير مکاتب نوين طب مفيد واقع شود.
دکتر رئيس دانا افزود : بر اساس مکتب طب ايراني همواره "حفظ سلامتي و پيشگيري از بروز بيماري‌ها" بر "بازگرداندن سلامتي" مقدم  مي‌باشد. مبناي "حفظ سلامتي" در طب ايراني بر پايه شش اصل ضروري براي زندگي استوار است. اين شش اصل عبارتند از: آب و هواي سالم، حرکت و سکون (فعاليت بدني) کافي، خواب و بيداري مناسب، استفاده صحيح از خوردنيها و آشاميدنيها، حفظ و دفع مناسب مواد ضروري و غير ضروري بدن، مديريت صحيح حالات روحي و رواني.
مدير اداره نظارت بر فرآورده هاي طبيعي وسنتي و مکمل ها اظهار داشت:  طب ايراني نيز همچون بسياري از مکاتب طب سنتي و مکمل در تاکيد بر تغذيه، فعاليت بدني، تاثيرات محيط نظير آلودگي هوا بر سلامت و کاربرد وسيع گياهان دارويي و فرآورده‌هاي طبيعي به عنوان بخشي از رويکرد سلامت، به مراتب از طب نوين پيشتر است. ازساير مزيت‌هاي طب ايراني مي‌توان به دسترسي آسان‌تر، صرفه اقتصادي و برخورداري ازمواهب اخلاق پزشکي  اشاره نمود.
با وجود مزاياي ذکر شده در خصوص طب ايراني، قطعا حمايت جوامع علمي براي پيوستن طب ايراني به مجموعه خدمات بهداشتي و درماني و استفاده از نتايج مبتني بر شواهد علمي در زمينه طب ايراني ضروري مي‌باشد.
وي عنوان کرد : در اين رابطه دکتر هاشمي وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در همايش اساتيد، دانش آموختگان و دستياران طب و داروسازي سنتي مورخ 15/11/92، حمايت از طب سنتي را وظيفه خود دانسته و بر لزوم تجديد نظر در برنامه‌هاي توسعه اين طب در کشور تاييد کردند. همچنين ايشان مبارزه با انواع تقلب، توجه به کيفيت در طب سنتي، پرهيز از تقابل با طب مدرن را ضروري دانسته و معتقدند که طب سنتي، طب موثر و مورد اعتماد مردم و نياز امروز است و بنابراين  بايد احيا شود.
وي در ادامه   به شرح مختصر تاريخچه تاسيس و گسترش اداره کل فرآورده‌هاي طبيعي، سنتي و مکمل سازمان غذا و دارو   پرداخت:
 در اجراي بند 1 اصل 110 قانون اساسي سياست هاي کلي نظام سلامت و با توجه به تاکيد مقام معظم رهبري در خصوص افزايش فرآورده هاي طبيعي و داروهاي طب ايراني، مديران ارشد وزارت بهداشت درمان، آموزش پزشکي حمايت و افزايش توليد و مصرف منطقي و بهينه فرآورده هاي مذکور را جز الويت هاي برنامه و فعاليت هاي خود قرار دادند.
فعاليت هاي وزارت بهداشت درمان، آموزش پزشکي در حوزه فرآورده هاي گياهي با تشکيل گروه کارشناسي فرآورده هاي گياهي در سال 1360، همزمان با شروع فعاليت واحدهاي توليدي گياهي آغاز شد و در سال 1376 با تشکيل اداره داروهاي گياهي در چارت سازماني اداره کل نظارت بر امور دارو و مواد مخدر قرار گرفت. با افزايش تنوع و به منظور تمرکز بيشتر بر روي فرآورده هاي طبيعي و داروهاي طب سنتي ايران در دي ماه 1385 اداره داروهاي گياهي به اداره داروهاي طبيعي تغيير نام يافت و سال ها بعد به دلايل افزايش مصرف فرآورده هاي طبيعي و اشتياق مردم به کسب آگاهي در اين حوزه، افزايش توليد داروهاي با منشاء گياهي و افزايش توان کشور در وارد شدن به بازار تجارت جهاني به دليل پتانسيل بالقوه کاشت گياهان دارويي و شرايط آب و هوايي منحصر به فرد و همچنين تنوع اقليمي، در تاريخ 27 مهر 92 ساختار نظارتي و کنترلي توسعه يافته‌اي در حوزه فرآورده‌هاي طبيعي و داروهاي طب ايراني تشکيل و تحت عنوان اداره کل نظارت و ارزيابي فرآورده هاي طبيعي، سنتي و مکمل فعاليت هاي خود را در سطح گسترده تري تاکنون ادامه داده است. در همين راستا ادارات متناظر با اداره کل امور فرآورده‌هاي طبيعي، سنتي و مکمل سازمان غذا و دارو در سال 1395 در اکثر معاونت‌هاي غذا و دارو دانشگاه‌هاي علوم پزشکي سراسر کشور تشکيل شد تا نظارت بر توليد و عرضه فرآورده‌هاي طبيعي، سنتي و مکمل در راستاي امور تفويض شده از سوي سازمان غذا و دارو در سطح گسترده‌تري انجام گردد.
 
 
  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 255098
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings