اسامی کارشناسان آزمایشگاه معاونت غذا و دارو

 

مدیریت/گروه/بخش

نام و نام خانوادگی

ردیف

مدیر آزمایشگاه

فریبا ابراهیمی

1

معاون آزمایشگاه

مسئول بخش سم شناسی

فیروزه نظری

2

مسئول بخش شیمی مواد غذایی

معصومه میرزازاده

3

مسئول بخش میکروب شماسی

پیمان غلام نژاد

4

کارشناس مسئول آزمایشگاه

ایران رحمی زاد

5

مسئول آزمایشگاه دارو

مریم پاروئی

6

مسئول بخش آرایشی، بهداشتی و بسته بندی

نسرین علیایی کیوج

7

کارشناس مسئول آزمایشگاه

فرحناز کشوری فرد

8

کارشناس مسئول آزمایشگاه

انسی ابراهیمی ثانی

9

کارشناس بخش میکروب شناسی

هلنا دوائی فر

10

کارشناس بخش میکروب شناسی

ناهید میری

11

کارشناس بخش دارو

انسیه گرجی

12

کارشناس بخش میکروب شناسی

حمیرا رهبر آراسته

13

کارشناس مسئول آزمایشگاه

محمد رضا شیرمحمدی

14

کارشناس بخش میکروب شناسی

حکیمه قانون نیریزی

15

کارشناس بخش شیمی مواد غذایی

جاثیه جهانی

16

کارشناس بخش سم شناسی

الهه سادات علوی رضوی راوری

17

کارشناس بخش دارو

طناز زبردست

18

کارشناس بخش شیمی مواد غذایی

سارا بنی خادمی

19

کارشناس بخش آرایشی، بهداشتی و بسته بندی

غزل لعل نور

20

کارشناس بخش سم شناسی

آیلین آقازاده

21

کارشناس بخش سم شناسی

الهه فلاحتی

22

پذیرش نمونه

راحله خلیلی

23

مسئول دفتر

مهشید اصغری

24

کارشناس بخش سم شناسی

علیرضا نظامی

25

کارشناس بخش آرایشی، بهداشتی و بسته بندی

اکبر عباسپور

26

کارشناس بخش شیمی

نیلوفر رضایی

27

کارشناس بخش آرایشی، بهداشتی و بسته بندی

الهه شریفی

28

کارشناس بخش سم شناسی

عالیه حسن زاده

29

 

 

  • 1401/08/15 - 12:51
  • - تعداد بازدید: 624
  • - تعداد بازدید کنندگان: 564
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه
معاونت غذا و دارو

کاربرد و اثرات ایزوتیازولینون ها در فرآورده های آرایشی-بهداشتی

آلودگی میکروبی یکی از مشکلات مهم در فرایند تولید فرآورده های آرایشی و بهداشتی است. این محصولات به دلیل دارا بودن آب، روغن، پپتید ها و کربوهیدرات ها محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم ها بوده

7103.mp3 کاربرد و اثرات ایزوتیازولینون ها در فرآورده های آرایشی-بهداشتی

کاربرد و اثرات ایزوتیازولینون ها در فرآورده های آرایشی-بهداشتی

آلودگی میکروبی یکی از مشکلات مهم در فرایند تولید فرآورده های آرایشی و بهداشتی است. این محصولات به دلیل دارا بودن آب، روغن، پپتید ها و کربوهیدرات ها محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم ها بوده و به آسانی توسط انواع میکروارگانیسم ها آلوده می شوند. وجود میکروارگانیسم‌ها در لوازم آرایشی و بهداشتی می‌تواند تهدیدی برای سلامت مصرف‌کنندگان باشد. اگرچه این محصولات عموماً محصولات غیر استریل هستند، اما ضروری است سطح میکروارگانیسم‌ها در طول دوره نگهداری و استفاده، در محدوده‌های تعیین شده باشد، به همین منظور از مواد نگهدارنده در فرمولاسیون این فرآورده ها استفاده می شود. این ترکیبات از رشد میکروارگانیسم ها جلوگیری نموده و دوره استفاده ایمن از محصول را افزایش می دهند.

بنزوئیک اسید، سدیم بنزوات، بنزالکونیوم کلراید، پارابن ها، سدیم سوربات، لاکتیک اسید، فنوکسی اتانول ها و ایزوتیازولینون ها از جمله مواد نگهدارنده مورد استفاده در صنایع آرایشی بهداشتی می باشند.

از این میان به ایزوتیازولینون به عنوان نگهدارنده رایج مورد استفاده در محصولات آرایشی - بهداشتی و به ویژه شامپو ها می پردازیم. ایزوتیازولین(ایزوتیازولینون) یک ترکیب آلی هتروسیکلیک است . این ماده در فرم هتروسیکل به تنهایی کارایی ندارد و از مشتقات مختلف آن به تنهایی یا به صورت مخلوط برای جلوگیری از آلودگی های میکروبی استفاده می شود. پرکاربردترین مشتقات ایزوتیازولین عبارتند از متیل ایزوتیازولینون و متیل کلروایزوتیازولینون،بنزوایزوتیازولینون، اکتیل ایزوتیازولینون و دی کلرو اکتیل ایزوتیازولینون.

متیل ایزوتیازولینون و متیل کلروایزوتیازولینون از مهمترین ترکیباتی هستند که به عنوان نگهدارنده در انواع فراورده های آرایشی و بهداشتی از قبیل شامپوها، ضد آفتاب ها، فراورده های ضدعفونی کننده دست، انواع لوازم آرایشی و لوسیونها مورد استفاده قرار می گیرند. هدف از استفاده از این ترکیبات، حفظ خاصیت، جلوگیری از آلودگی میکروبی و افزایش زمان ماندگاری فرآورده های آرایشی و بهداشتی می باشد.

 

ایزوتیازولینون ها علیرغم اثربخشی به عنوان ترکیبات نگهدارنده و ضد میکروبی، دارای مضراتی نیز می باشند. این محصولات در تماس مستقیم می توانند سبب تحریک چشم،‌ پوست، دستگاه تنفسی و‌ همچنین بروز آلرژی‌های گوناگون گردند. استفاده از غلظت بالای این ترکیبات فراورده های مختلف میتواند باعث تحریک و سوزش و حتی سوختگی شیمیایی در پوست و غشا گردند. امروزه برای مصرف این ترکیبات در فراورده های آرایشی و بهداشتی توسط مراجع بین المللی بیشینه مجاز تعیین شده است و استفاده از این ترکیبات به صورت کنترل شده و در دوزهای پایین صورت می گیرد تا خطری متوجه سلامتی مصرف کنندگان نگردد. توصیه می‌شود افرادی که سابقه حساسیت و آلرژی دارند، قبل از مصرف مواد شوینده و آرایشی بهداشتی برچسب محصول را مشاهده کرده و در صورت وجود ایزوتیازولین احتیاط کنند.

آزمایشگاه کنترل کیفی معاونت غذا و دارو دانشگاه ایران در راستای رسالت ارزیابی و پایش فراورده های سلامت محور،  اقدام به راه اندازی روش آزمون شناسایی و تعیین مقدار متیل کلروایزوتیازولین و متیل ایزوتیازولینون در فراورده های بهداشتی با روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) نموده و میزان این ترکیبات را در نمونه های بهداشتی ارسالی کنترل می نماید.

تهیه کننده: مهندس الهه فلاحتی کارشناس آزمایشگاه

References:

  • Vânia Silva (et al),2020, Isothiazolinone Biocides: Chemistry, Biological, and Toxicity Profiles
  • https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/
  • https://cdn.mdedge.com/
  • A.Herman(et al), 2018, Isothiazolinone derivatives and allergic contact dermatitis
  • Alan Carte, Written by Scott Frothingham,2019
  • Muhammad Bilal,2019, An insight into toxicity and human-health-related adverse consequences of cosmeceuticals, Science of The Total Environment
  • Burnett, C. L, 2010, Final report of the safety assessment of methylisothiazolinone. International journal of toxicology

 

  • گروه اخبار : اخبار معاونت غذا و دارو
  • کد خبر : 7103
:
کلیدواژه ها
محسن سالمی
خبرنگار

محسن سالمی

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings