اسامی کارشناسان آزمایشگاه معاونت غذا و دارو

 

مدیریت/گروه/بخش

نام و نام خانوادگی

ردیف

مدیر آزمایشگاه

فریبا ابراهیمی

1

معاون آزمایشگاه

مسئول بخش سم شناسی

فیروزه نظری

2

مسئول بخش شیمی مواد غذایی

معصومه میرزازاده

3

مسئول بخش میکروب شماسی

پیمان غلام نژاد

4

کارشناس مسئول آزمایشگاه

ایران رحمی زاد

5

مسئول آزمایشگاه دارو

مریم پاروئی

6

مسئول بخش آرایشی، بهداشتی و بسته بندی

نسرین علیایی کیوج

7

کارشناس مسئول آزمایشگاه

فرحناز کشوری فرد

8

کارشناس مسئول آزمایشگاه

انسی ابراهیمی ثانی

9

کارشناس بخش میکروب شناسی

هلنا دوائی فر

10

کارشناس بخش میکروب شناسی

ناهید میری

11

کارشناس بخش دارو

انسیه گرجی

12

کارشناس بخش میکروب شناسی

حمیرا رهبر آراسته

13

کارشناس مسئول آزمایشگاه

محمد رضا شیرمحمدی

14

کارشناس بخش میکروب شناسی

حکیمه قانون نیریزی

15

کارشناس بخش شیمی مواد غذایی

جاثیه جهانی

16

کارشناس بخش سم شناسی

الهه سادات علوی رضوی راوری

17

کارشناس بخش دارو

طناز زبردست

18

کارشناس بخش شیمی مواد غذایی

سارا بنی خادمی

19

کارشناس بخش آرایشی، بهداشتی و بسته بندی

غزل لعل نور

20

کارشناس بخش سم شناسی

آیلین آقازاده

21

کارشناس بخش سم شناسی

الهه فلاحتی

22

پذیرش نمونه

راحله خلیلی

23

مسئول دفتر

مهشید اصغری

24

کارشناس بخش سم شناسی

علیرضا نظامی

25

کارشناس بخش آرایشی، بهداشتی و بسته بندی

اکبر عباسپور

26

کارشناس بخش شیمی

نیلوفر رضایی

27

کارشناس بخش آرایشی، بهداشتی و بسته بندی

الهه شریفی

28

کارشناس بخش سم شناسی

عالیه حسن زاده

29

 

 

  • 1401/08/24 - 10:34
  • - تعداد بازدید: 540
  • - تعداد بازدید کنندگان: 480
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه
معاونت غذا و دارو

تغذیه کودکان بیش فعال

برخی از مطالعات نشان داده اند که مصرف شکر ممکن است سطح آدرنالین خون را در کودکان به میزان ١٠ برابر افزایش دھد، بنابراین بین رفتارھای خشونت آمیز و دریافت شکر، ارتباط مستقیم وجود دارد. خودداری از مصرف غذاھای آماده، نوشـابه و شـیرینیجـات در ایـن زمینـه بسـیار مـوثر مـی باشد.

7474.mp3 تغذیه کودکان بیش فعال

تغذیه کودکان بیش فعال

 

 رژیم غذایی در کنترل بیش فعالی بسیار مھم است ؛ بطوری که تخمین میزنند ٢٠ %موارد بیش فعالی ناشی از حساسیتھای غذایی        می باشد که حذف آن ها در کاھش این عارضه بسیار کارساز است.

 برخی از مطالعات نشان داده اند که مصرف شکر ممکن است سطح آدرنالین خون را در کودکان به میزان ١٠ برابر افزایش دھد، بنابراین بین رفتارھای خشونت آمیز و دریافت شکر، ارتباط مستقیم وجود دارد. خودداری از مصرف غذاھای آماده، نوشـابه و شـیرینیجـات در ایـن زمینـه بسـیار مـوثر مـی باشد.

بادام، سیب، زردآلو، کشمش، ھلـو، آلوبخـارا، پرتغـال، تـوت، گوجـه فرنگـی و خیـار ھـم کـه حـاوی ماده ای به نام سالسیلات ھستند، باید تا حد ممکن از رژیم غذایی این کودکان کاسـته یـا گـاھی اوقات حذف شوند.

«تارترازین» یا رنگ غذایی نارنجی که بصورت رنگ غذایی افزودنی ، مصـرف مـیشـود نیـز در بـیش فعالی مؤثر است. این ماده در غذاھای آماده بسته بندی شده، آدامس، شکلات، سسھای آمـاده، دسرھا و کنسروھا موجود است.

نوشابه ھای گازدار که حاوی مقادیر زیادی فسفر ھستند، قادرند تعادل مقدار کلسیم و فسفر بدن را بھم زده و منجر به بیش فعالی گردند. قھوه، چای، کولا و سایر نوشیدنی ھای حـاوی کـافئین نیـز ممکن است علائم این بیماری را تشدید کنند.

 لازم به ذکر است که کمبود برخی مواد نیز میتواند منجر به بیش فعالی کودکان گـردد. ایـن مـواد عبارتند از:

ـ آھن : کمبود آھن ، دقت و توجه را به میزان قابل توجھی کاھش میدھد.

ـ منیزیم: برخی بررسی ھا نشان داده اند که کمبود منیزیم اغلب در بیش فعالان دیـده مـیشـود و با دریافت آن بیش فعالی بطور قابل ملاحظه ای کاھش مییابد. منـابع غـذایی منیـزیم عبارتنـد از: مغزھا، حبوبات، غلات آسیاب نشده، سبزیجات برگ تیره، وشیر.

ـ روی:در سرم افراد مبتلا به بیش فعالی کم است که میتواند ناشی از کاھش دریافت یا جـذب آن باشد.

ـ کلسیم: کمبود کلسیم ممکن است بیش فعالی را بوجـود آورد. بنـابراین مـیتـوان بـا تنظـیم یـک برنامـه مناسـب حـاوی کلسـیم نظیـر شـیر، پنیـر، نـان، بسـتنی، ماسـت، سـبزیجات بـرگ سـبز ماننـد کاھوواسفناج، کمبود این ماده را برطرف کرد.

توجه داشته باشید تجمع فلزات سمی مانند؛ سرب، آرسنیک، آلومینیوم، جیوه، یا کادمیوم نیز میتوانـد سـبب مشکلاتی در یادگیری و رفتار شـود. سـرب مـیتوانـد سـبب تخریـب ادراک و رفتـار کودکـان شـود. مصرف مکرر آنتی بیوتیک ھا (بویژه برای عفونتھای گوش) در دوران کودکی نیز میتوانـد سـبب عـدم تعادل باکتریھای مفید در کودکان و در نتیجه بروز علائم جسمانی و تغییرات رفتاری در آنھا شود.

در آخر خاطر نشان میکنیم که غذاھای مشکل ساز باید ، تعیین و سپس از یخچال و قفسه ھای خانــه حــذف شــوند. ھمچنــین ســعی کنیــد ھمیشــه بــا خوانــدن برچســب ھای غــذایی از مــواد تشکیل دھنده آنھا آگاه شوید.

تهیه و تنظیم : محیا عطایی – کارشناس اداره نظارت بر مواد غذایی آرایشی و بهداشتی

منابع:

Krauseʼs Food and the Nutrition Care Process

Modern Nutrition in Health and Disease

  • گروه اخبار : اخبار معاونت غذا و دارو
  • کد خبر : 7474
:
کلیدواژه ها
محسن سالمی
خبرنگار

محسن سالمی

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings