دکتر محمد مهدی مجاهدیان

دکترای حرفه‌ای داروسازی

دکترای تخصصی اقتصاد و مدیریت دارو

استادیار دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی ایران

 

ارتباط مستقیم با معاون محترم غذا و دارو هر هفته دوشنبه ها از ساعت 10 الی 14 با هماهنگی دفتر معاونت

تلفن تماس : 02188779118 داخلی 101

  • 1402/09/14 - 13:22
  • - تعداد بازدید: 589
  • - تعداد بازدید کنندگان: 520
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران خبر داد:

اضافه شدن ۲۰۰ داروخانه جدید در غرب استان تهران

معاون غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی ایران از اضافه شدن 200داروخانه جدید در غرب استان تهران خبر داد.

320030.mp3 اضافه شدن ۲۰۰ داروخانه جدید در غرب استان تهران

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا ودارو به نقل از آنا:دکترمهران ولایی با بیان این مطلب عنوان کرد : تا چند سال قبل برای اینکه داروخانه‌ای احداث بشود بر اساس یک سری شاخص‌های جمعیتی فراخوان داده می‌شد و داروسازانی که امتیاز کافی را برای دریافت مجوز داشتند، در فراخوان شرکت می‌کردند؛ اما دو، سه سالی است که آیین‌نامه تغییر کرده و هر فردی که حداقل امتیاز شهر موردنظر را بیاورد، به او مجوز داروخانه داده می‌شود

 

وی افزود: در شهر تهران با ۲۷۰۰ امتیاز مجوز داروخانه داده می‌شود و برای شهرستان‌های اطراف تهران مانند رباط کریم و شهریار امتیاز بین ۲۳۰۰ تا ۲۴۰۰ متغیر است. حتی در روستا‌ها ۲۰۰۰ امتیاز هم کافی است یعنی فرد به‌محض اینکه فارغ‌التحصیل شود، می‌تواند مجوز بگیرد.

ولایی با بیان اینکه امتیازات بر اساس مدرک تحصیلی، سوابق کاری در داروخانه یا کارخانه‌های داروسازی، بومی بودن فرد و سابقه ایثارگری محاسبه می‌شود، ادامه داد: تسهیل راه‌اندازی داروخانه از یک سو باهدف دسترسی راحت‌تر مردم به دارو انجام‌شده و از سوی دیگر بر اساس سیاست‌های دولت اعطای مجوز‌ها برای راه‌اندازی کسب‌وکار‌ها باید تسهیل شود. این موضوع فقط در مورد داروسازان هم نیست و شامل حال سایر مشاغل مانند وکلا، محضرداران و ... هم شده است.

اضافه شدن ۲۰۰ داروخانه جدید در غرب استان تهران

وی با اشاره به فعالیت ۳۵۰۰ داروخانه در استان تهران، اظهار کرد: در غرب استان تهران ۱۴۴۰ داروخانه وجود دارد که با آسان شدن قوانین، ۲۰۰ داروخانه در دو سال اخیر مجوز گرفته‌اند. این سیاست نگرانی مردم  یا طی کردن مسافت طولانی برای تهیه دارو را کم کرده است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران در واکنش به اینکه در برخی خیابان‌ها شاهد هستیم داروخانه‌ها در فاصله چند متری کنار هم قرار دارند، گفت: این‌ها مرتبط به شاخص‌هاست. اگر تعداد پزشکان آن محله از یک عددی بیشتر باشد، طبیعتاً نیاز مردم به داروخانه هم بیشتر می‌شود.

وی ادامه داد: در ضمن فضای داروخانه استاندارد‌هایی دارد، به‌عنوان‌مثال ملک مورداستفاده باید تجاری یا اداری باشد؛ البته در ملک مسکونی هم امکان‌پذیر است به شرطی که مالکین آن ساختمان اجازه بدهند؛ بنابراین اگر می‌بینید جایی داروخانه نیست یا چند داروخانه در نزدیکی هم هستند، چون جای مناسب پیدا نشده است.

ولایی در پاسخ به این سؤال که تعداد زیاد داروخانه باعث نمی‌شود درآمد داروخانه‌ها تحت‌الشعاع قرار بگیرد و به‌ناچار به سمت درآمدزایی از مسیر‌های دیگری بروند، گفت: به‌عنوان کارشناس افزایش تعداد داروخانه‌ها را، اتفاق مثبتی نمی‌بینم، اما از طرفی هم بسیاری از داروسازان فارغ‌التحصیل شده بودند و می‌خواستند داروخانه راه‌اندازی کنند؛ بنابراین اینکه ما مجوز‌ها را محدود کنیم و بعضی‌ها بتوانند درآمدزایی کنند و برخی نه از انصاف و عدالت دور است.

وی با بیان اینکه لازم نیست هر داروسازی یک داروخانه تأسیس کند؛ بلکه می‌توانند در کارخانه و شرکت‌های دارویی و یا داروخانه‌های دیگر مشغول کار بشود، افزود: البته باید نظارت‌ها بیشتر باشد و مراقب باشیم تخلفی هم صورت نگیرد.

فروش دارو بدون نسخه تخلف است

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران در پاسخ به اینکه یکی از تخلفاتی که انجام می‌شود، فروختن داروی بدون نسخه است، گفت: متأسفانه این موضوع سال‌های سال، کم یا زیاد اتفاق می‌افتد. اینکه همکاران ما در داروخانه، داروی بدون نسخه به بیمار بدهند، تخلف است، مگر دارو‌هایی محدودی مانند قرص استامینوفن و سرماخوردگی که بدون نسخه هم می‌توان تهیه کرد.

وی با بیان اینکه نسخه‌پیچی بدون حضور داروساز نیز تخلف است و در صورت مشاهده حتماً برخورد می‌شود، یادآور شد: فروختن دارو بدون نسخه به بیماری که مستمر داروی خاصی مصرف می‌کند و داروساز او را می‌شناسد و نسخه قبلی‌اش هم داخل سیستم است، منعی ندارد.

پایان مطلب//

  • گروه اخبار : اخبار معاونت غذا و دارو,اخبار
  • کد خبر : 320030
:
محمد اژدری
خبرنگار

محمد اژدری

Template settings