معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران:
پايش و کنترل باقي مانده سموم دفع آفات نباتي در مواد غذايي توسط آزمايشگاه کنترل غذا و دارو دانشگاه ايران
روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران- برنامه هاي پايش وجود باقي مانده ي سموم در مواد غذايي در راستاي اطمينان از رعايت حداکثر مجاز باقيمانده سموم در کشور طي سال هاي اخير به طور مستمر توسط آزمايشگاه کنرل غذا و دارو دانشگاه ايران انجام شده است .
255671.mp3
پايش و کنترل باقي مانده سموم دفع آفات نباتي در مواد غذايي توسط آزمايشگاه کنترل غذا و دارو دانشگاه ايران
روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران- برنامه هاي پايش وجود باقي مانده ي سموم در مواد غذايي در راستاي اطمينان از رعايت حداکثر مجاز باقيمانده سموم در کشور طي سال هاي اخير به طور مستمر توسط آزمايشگاه کنرل غذا و دارو دانشگاه ايران انجام شده است .
سموم شيميايي دفع آفات نباتي، يکي از آلاينده هاي مهم مواد غذايي موجود در محصولات کشاورزي مي باشند. با توجه به روند رو به رشد توليد و مصرف محصولات کشاورزي و افزايش مصرف سموم در اين محصولات، مخاطرات بهداشتي نامطلوب ناشي از کاربرد گسترده آفت کش ها سلامت افراد و محيط زيست را به طور جدي تهديد مي کند.
عوارض پوستي و عصبي، مسموميت، اختلالات رفتاري، سقط جنين و سرطان مهم ترين آثار سوء مربوط به مصرف مواد غذايي آلوده به اين سموم مي باشند. به دلايل پيامدهاي بهداشتي ياد شده، کنترل باقي مانده سموم دفع آفات نباتي در مواد غذايي ضرروت دارد.
برنامه هاي پايش وجود باقي مانده ي سموم در مواد غذايي در راستاي اطمينان از رعايت حداکثر مجاز باقيمانده سموم در کشور طي سال هاي اخير به طور مستمر انجام شده است. در همين راستا آزمايشگاه کنترل غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران طي طرح پايش سموم و آفت کش ها، ميزان باقيمانده ي سموم دفع آفات نباتي را در انواع سبزيجات شامل کاهو، اسفناج، مخلوط سبزيجات برگي و گندم جمع آوري شده، مورد پايش و ارزيابي قرار داده و به طور متوسط ??? سم از خانواده سموم ارگانو فسفره، ارگانو کلره و پيرتيروئيد با استفاده از دستگاه GC/MS مورد ارزيابي قرار گرفته اند.
: