معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران
نقش تغذيه مناسب در آلودگي هوا
روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران- راه حل هاي تغذيه اي مي تواند نقش مهمي در مقابله با مخاطرات سلامتي در افرادي باشد که در معرض آلودگي هوا قرار دارند و همچنين مشکلات جدي ديگري در ارتباط با سلامت در پهنه جهان محسوب مي شود.
255535.mp3
نقش تغذيه مناسب در آلودگي هوا
نقش تغذيه مناسب در آلودگي هوا
روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران- راه حل هاي تغذيه اي مي تواند نقش مهمي در مقابله با مخاطرات سلامتي در افرادي باشد که در معرض آلودگي هوا قرار دارند و همچنين مشکلات جدي ديگري در ارتباط با سلامت در پهنه جهان محسوب مي شود.
مطالعات نشان مي دهد هشتاد درصد جمعيت کره زمين در مناطقي با هواي آلوده زندگي مي کنند .آلودگي هوا نگراني جدي در حد جهاني بوده و انتظارمي رود مرکز توجه دولت ها و اصلاحات زيست محيطي قرار گيرد. راه حل هاي تغذيه اي مي تواند نقش مهمي در مقابله با مخاطرات سلامتي در افرادي باشد که در معرض آلودگي هوا قرار دارند و نيز مشکلات جدي ديگري در ارتباط با سلامت در پهنه جهان محسوب مي شود. مواد آلوده کننده هوا شامل منوکسيدکربن ، دي اکسيد گوگرد، اکسيدهاي نيتروژن دار ، هيدروکربن هاي سوخته نشده ، ذرات ريز معلق ، برميد سرب ، ساير ترکيبات سربي و ..... مي باشد. ازجمله گروه هاي در معرض خطر در آلودگي هوا کودکان ، سالمندان ، مادران باردار و مبتلايان به بيماري هاي قلبي ، ريوي است که بيشتر از افراد ديگر آسيب مي بينند و بايد امکانات لازم براي حفظ سلامت آن ها مهيا گردد، بنابر اين لازم است براي مقابله با آلودگي ها و حفظ سلامت اعضاي خانواده با برخي از موارد تغذيه اي آشنا شويم .
آلاينده هاي موجود در هوا با حمله به سلول هاي بدن عوارض نامطلوبي را بجا مي گذارند. در حالت عادي ، سيستم دفاعي بدن ، سلول ها را از کليه آسيب هاي بيروني محافظت مي کند. اما عوامــل مخرب محيطي مثل اشعه ماوراء بنفش ، الکل و آلودگي هاي محيط باعث مي شود بدن نتواند مبارزه کند، در نتيجه ساختمان و عمل سلول هاي بدن توسط راديکال هاي آزاد تخريب مي شود.
در مقابل آنتي اکسيدان ها مولکول هايي هستند که مانع عملکرد راديکال هاي آزاد گرديده و مانع از تخريب ســلول هاي حياتي بدن مي شوند. مصرف بيشترآنتي اکسيدان ها زمينه اي رافراهم مي کنند که بدن به راحتي راديکال هاي آزاد مضر را از بين ببرد. منابع غذايي آنتي اکسيداني عيارتند از : ويتامين هاي C ، E ، کارتنوئيدها ، سلنيوم و پلي فنل ها. منابع مهم ويتامين C عبارتند از : مرکبات ، فلفل سبز ، کلم بروکلي ، گل کلم ، کلم برگ ، گوجه فرنگي ، سبزيجات برگي شکل سبز ( سبزي خوردن ) ، اسفناج ، کيوي ، طالبي ، توت فرنگي و سيب زميني توصيه مي شود که تاحد امکان به صورت خام و تازه مصرف شوند.
منابع مهم ويتامين E عيارتند از : روغن سويا ، روغن آفتابگردان ، جوانه گندم و ساير روغن هاي گياهي ، انواع مغزها ، روغن ماهي . کارتنوئيدها در گوجه فرنگي ، هويج ، کدو حلوايي و سلنيوم در مغزهاي خوراکي يافت مي شوند. مصرف چاي سبز بدليل داشتن مقدار قابل توجهي آنتي اکسيدان ، ايمني بدن را بالا برده و نوشيدن آن باعث آرامش ، رفع التهاب و حساسيت دستگاه تنفس مي شود.
تهيه کننده : زهره هنري
: