معاون غذا ودارو دانشگاه ايران به مناسبت هفته ملي سلامت مردان:
رعايت شيوه صحيح زندگي عامل تاثيرگذار در کاهش آمار بيماري ها در مردان خواهد بود
دکتر فاطمه فتحي معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران با اشاره به هفته ملي سلامت مردان به تعيين هفته و روز هاي خاص با عنوان سلامت مردان چه در عرصه جهاني و چه در عرصه ملي اشاره کرد و عنوان کرد: تعيين هفته و روز هاي خاص با عنوان سلامت مردان چه در عرصه جهاني و چه در عرصه ملي حکايت و دلالت بر اهميت و جايگاه سلامت مردان در خانواده ، جامعه و لزوم حمايت و تشويق
255762.mp3
رعايت شيوه صحيح زندگي عامل تاثيرگذار در کاهش آمار بيماري ها در مردان خواهد بود
معاون غذا ودارو دانشگاه ايران به مناسبت هفته ملي سلامت مردان:
رعايت شيوه صحيح زندگي عامل تاثيرگذار در کاهش آمار بيماري ها در مردان خواهد بود
دکتر فاطمه فتحي معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران با اشاره به هفته ملي سلامت مردان به تعيين هفته و روز هاي خاص با عنوان سلامت مردان چه در عرصه جهاني و چه در عرصه ملي اشاره کرد و عنوان کرد: تعيين هفته و روز هاي خاص با عنوان سلامت مردان چه در عرصه جهاني و چه در عرصه ملي حکايت و دلالت بر اهميت و جايگاه سلامت مردان در خانواده ، جامعه و لزوم حمايت و تشويق آنها به برخورداري از سلامت و تلاش براي حفظ موهبت سلامت را دارد.
روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران- ?? تا ?? ژوئن (در سال جاري مصادف با ?? خرداد ماه لغايت يکم تير ماه بود )هفته جهاني سلامت مردان و در کشور ما از سال ???? با توجه به اهميت موضوع سلامت مردان اولين پنجشنبه اسفند ماه هر سال بعنوان روز سلامت مردان نامگذاري شد و مقرر گرديد هر ساله در اين روز با هدف ارتقاء آموزش و فرهنگ سازي، درحد امکان مداخلات پيشگيرانه، تشخيصي و درماني صورت گيرد. به همين منظور هفته ملي سلامت مردان ايراني نيز( با نام اختصاري سما ) با تعيين شعارهاي خاص براي هر يک از روزهاي اين هفته برگزار مي گردد.
معاون غذا و دارو با اشاره به هفته ملي سلامت مردان اظهار داشت: تعيين هفته و روز هاي خاص با عنوان سلامت مردان چه در عرصه جهاني و چه در عرصه ملي ، حکايت و دلالت بر اهميت و جايگاه سلامت مردان در خانواده ، جامعه و لزوم حمايت و تشويق آنها به برخورداري از سلامت و تلاش براي حفظ موهبت سلامت را دارد. پرداختن به موضوعات بهداشتي تاثير گزار بر سلامت مردان و تمرکز بر افزايش آگاهي جامعه و خانواده ها در خصوص مشکلي که ممکن است در حال وجود داشته باشد و يا اينکه در آينده رخ دهد به صورت نمادين از مهمترين اهداف در اين هفته مي باشد تا با اين آگاهي دادن، تيتر اهداف و فعاليت هاي روزمره در تمام طول سال قرار گيرد. زيرا آگاهي دادن و آموزش هميشه مهمترين رکن در هر موضوعي به خصوص در حوزه سلامت و حفظ ايمني افراد اجتماع محسوب مي شود و به ويژه پرداختن به موضوع سلامت مردان به عنوان نيروي اصلي کار در جامعه و توسعه اقتصادي از اهميت خاصي برخوردار است.
وي گفت: وجود بيماريهاي مزمني مانند بيماريهاي قلبي – عروقي، فشارخون و ديابت ، در مردان به نسبت بيشتراز زنان ديده مي شود. رفتارهاي ناسالم همچون الگوي نامناسب غذايي ، مصرف دخانيات و عدم توجه به ورزش و استرس هاي شغلي و حرفه اي ، از جمله عوامل مهم و موثر در اين تفاوت است درصورتيکه رعايت شيوه صحيح زندگي با رعايت الگوهاي صحيح به شدت در کاهش آمار بيماري ها اهميت دارند.
به ويژه در شرايط بحران ناشي از بيماري کرونا و حاکم بر تمام جوامع اطلاع رساني و افزايش آگاهي مردان به عنوان سرپرست خانواده و نگاه ويژه به جايگاه مردان به عنوان همسر و پدر، رعايت الگوهاي بهداشتي و پيشگيرانه اهميت خاصي دارد. از اين روست که شعار بين المللي در سال جاري و در هفته جهاني سلامت مردان ، با عنوان" Take Action on Covid-?? " براي کوويد ?? اقدام کنيد" تعيين شده تا به اهميت به موضوع سلامتي و اختصاصاً به اهميت بيماري کوويد ?? و لزوم پرداختن به فعاليتهاي فرهنگي واجتماعي و ترغيب مردان به مشارکت درتوسعه و گسترش برنامه هاي بهداشتي پرداخته شود.
دکتر فتحي در ادامه افزود: فاکتورهايي نيز مانند ژنتيک، هورمون و نيز مسئوليت حرفه اي و اقتصادي قطعاً در مردان باعث مواجهه بيشتر اين قشر با عوامل خطر مي شود و باورهاي غلط فرهنگي مانند قوي تر بودن آقايان نسبت به خانم ها در عدم پيگيري هاي مسائل سلامتي و بهداشتي مردان بي تأثير نبوده و رعايت اصول بهداشتي مانند شستشوي مکرر دستها، استفاده از ماسک و دستکش نيز از اين قاعده مستثني نخواهد بود.
لذا بر عهده کمپين ها و ارگانها و سازمان هاي دولتي و غير دولتي و مردم نهاد و... است که در اين هفته با اطلاع رساني و آگاهي دادن به خانواده ها و ارائه پروتکل هاي خودمراقبتي مردان کشور، در زمينه سلامت مردان، اقدامات شايسته اي را به انجام رسانند و آموزش شيوه هاي صحيح زندگي سالم و راهکارهاي حفظ سلامت مانند تغذيه مناسب، کنترل استرس، اجتناب از رفتارهاي ناسالم جنسي و اخلاقي وآشنايي با فاکتورهاي خطرآفرين شغلي، لزوم انجام فعاليت هاي بدني و اجتناب از بي تحرکي، خطرات ناشي از دخانيات و انواع مواد مخدر و الزام به انجام آزمايشات و معاينات ادواري سلامت را از سنين پايين از سطوح خانواده و مدارس فراهم سازي و نهادينه نمايند .
دکتر فتحي در ادامه به شعار اعلام شده هفته سلامت مردان تحت عنوان " همه گيري کرونا، توجه بيشتر به سلامت مردان" است پرداخت و در ادامه روز شمار اين هفته را اينگونه اعلام کرد.
جمعه يکم اسفند?? : حفاظت از سلامت خانواده و پيشگيري از ناباروري مردان
شنبه دوم اسفند?? : بهبود و حفظ سلامت روان مردان در دوره کرونا
يکشنبه سوم اسفند?? : شيوه زندگي سالم مردان در بحران کرونا با تأکيد بر چاقي
دوشنبه چهارم اسفند?? : سرطان هاي شايع مردان و مراقبت هاي پيشگيرانه در دوران کرونا
سه شنبه پنجم اسفند?? : کنترل عوامل خطر در محيط کار
چهارشنبه ششم اسفند?? : نقش باورهاي فرهنگي مردان در حفظ و ارتقاء سلامتي خود در دوره کرونا
: