معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران:
تغذيه مناسب براي پيشگيري از ويروس کرونا
روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران- عملکرد سيستم ايمني بدن نقشي مهمي در پيشگيري از بيماريهاي تنفسي ازجمله بيماري ويروس کرونا دارد. عامل ابتلا به اين ويروس بيماريهاي زمينه اي مثل ديابت و بيماريهاي ريوي،
255600.mp3
تغذيه مناسب براي پيشگيري از ويروس کرونا
تغذيه مناسب براي پيشگيري از ويروس کرونا
روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران- عملکرد سيستم ايمني بدن نقشي مهمي در پيشگيري از بيماريهاي تنفسي ازجمله بيماري ويروس کرونا دارد. عامل ابتلا به اين ويروس بيماريهاي زمينه اي مثل ديابت و بيماريهاي ريوي، بيمار يهاي قلبي ، سوء تغذيه و نداشتن تغذيه صحيح است . کمبود دريافت غذايي و کمبود ويتامين هايي مثل ويتامين C و A و D و تضعيف سيستم ايمني بدن احتمال ابتلا به بيماريها را افزايش مي دهد.
با مصرف روزانه منابع غذايي ويتامين C مثل مصرف سبزي و سالاد همراه با غذا، ميوه هاي حاوي ويتامين C مثل پرتقال، نارنگي، ليموشيرين، کيوي و سبزيهاي داراي ويتامين C مثل انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمه ايي از منابع غذايي خوب ويتامين C هستند. بعنوان مثال مصرف روزانه يک عدد پرتقال يا 2 عدد نارنگي ويتامين C مورد نياز روزانه بدن را تأمين مي کند. هويج و کدوحلوايي و سبزي هاي سبز تيره مثل اسفناج ، برگ چغندر وبرگ هاي تيره رنگ کاهو هم از منابع خوب ويتامين A هستند. بطورکلي به منظور پيشگيري از ابتلا به بيماري و تقويت سيستم ايمني بدن مصرف روزانه 3 واحد از گروه سبزي ها ( بجز سبزي هاي نشاسته اي ) و حداقل 2 واحد ميوه توصيه شود.
کودکان زير5سال،مادران بارداروسالمندان وبيماراني که داروهاي کورتني مصرف مي کنند بيشتردرمعرض خطر ابتلا هستند و لازم است براي پيشگيري نکات زير را رعايت نمايند:
- هر روز سبزي يا سالاد همراه با آب ليموترش يا آب نارنج تازه استفاده کنند.
- از هويج و کدوحلوايي در غذاهاي روزانه استفاده شود.
- مصرف پياز خام به دليل داشتن ويتامين C همراه با غذا توصيه مي شود.
- از مصرف سوسيس و کالباس و ساير فست فودها و غذاهاي چرب و سنگين اجتناب شود.
- استفاده از منابع پروتئين در غذاي روزانه مثل حبوبات يا تخم مرغ حائز اهميت است.
- کمبود ريز مغذي هايي مثل آهن و روي هم سيستم ايمني بدن را تضعيف مي کند. از منابع غذايي اين 2 ريز مغذي مثل حبوبات بعنوان جايگزين مناسب گوشت ، شير و لبنيات وسبزيهاي برگ سبز و انواع خشکبار بيشتر استفاده شود.
- از خوردن غذاهايي که خوب پخته نشده ( مثل تخم مرغ عسلي و نيمرو ، کباب هايي که مغز پخت نشده اند ) خودداري شود.
- از خوردن غذا و مايعات در مکان هايي که از نظر بهداشتي مورد اطمينان نيستند خوداري شود.
- در صورتي که علائم سرماخوردگي داريد، از غذاهاي آبکي مثل سوپ و آش همراه با آب ليموي تازه و مايعات گرم استفاده کنيد.
- از جوانه ها گندم ، ماش و شبدر در رژيم غذايي روزانه خود استفاده کنيد.
- مصرف مواد غذايي حاوي انواع آنتي اکسيدان ها مثل شکلات تلخ ، ادويه جات مثل زردچوبه توصيه مي شود.
- بخاطر داشته باشيد رعايت تعادل و تنوع در برنامه غذايي روزانه و حصول اطمينان از دريافت کافي ريز مغذي ها و پروتئين از برنامه غذايي روزانه نقش مهمي در پيشگيري از ابتلا به بيماري ها از جمله ويروس کرونا دارد.
-علاوه بر اين خواب کافي ، مصرف فراورده هاي پروبيوتيک و يا مکمل هاي آن توصيه مي شود . از استرس و فشارهاي جسمي و روحي دوري کنيد.
تهيه شده توسط مهندس هنري- کارشناس اداره نظارت بر موادغذايي آشاميدني آرايشي و بهداشتي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران
: