کارشناس مسئول آزمايشگاه کنترل غذا و دارو بررسي کرد:
تاثير مواد غذايي و مواد مغذي در دوران ريکاوري کوويد-19
روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران- تحقيقات نشان ميدهد که خطر ابتلا به ويروس کوويد ?? در افرادي که تغذيه نا مناسبي دارند بيشتر است، همچنين در دوران ابتلا تغذيه مناسب اهميت زيادي در بهبودي دارد .
255840.mp3
تاثير مواد غذايي و مواد مغذي در دوران ريکاوري کوويد-19
کارشناس مسئول آزمايشگاه کنترل غذا و دارو بررسي کرد:
تاثير مواد غذايي و مواد مغذي در دوران ريکاوري کوويد-??
روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران- تحقيقات نشان ميدهد که خطر ابتلا به ويروس کوويد ?? در افرادي که تغذيه نا مناسبي دارند بيشتر است، همچنين در دوران ابتلا تغذيه مناسب اهميت زيادي در بهبودي دارد .
مهندس فرحناز کشوري فرد کارشناس مسئول آزمايشگاه کنترل غذا و دارو معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران به بررسي تاثير مواد غذايي و مواد مغذي در دوران ريکاوري کوويد?? پرداخت.
مهندس کشوري فرد در ابتدا از اپيدمي کوويد ?? گفت که با نام معمول کرونا و يک ويروس شديدا واگير دار
شناخته شده است.اولين موارد آن در شهر ووهان چين در تاريخ سي يکم دسامبر سال دو هزار و نوزده ديده شد که تا به امروز ميليون ها انسان را در سراسر جهان به کام مرگ کشانده است.
بيماري کوويد ?? تا تاريخ ? مارچ ???? ، صد و چهارده ميليون مبتلاي شناخته شده و نزديک سه ميليون نفر کشته داده است . اما در عين حال درصد زيادي از مبتلايان به اين ويروس بهبود يافته و در دوران ريکاوري به سر ميبرند .
وي ضمن اشاره به اهميت تغذيه مناسب در دوران کرونا افزود: تحقيقات نشان ميدهد که خطر ابتلا به ويروس کوويد ?? در افرادي که تغذيه نا مناسبي دارند بيشتر است، همچنين در دوران ابتلا تغذيه مناسب اهميت زيادي در بهبودي دارد
کارشناس مسئول آزمايشگاه کنترل غذا و دارو در ادامه با استفاده از داده هاي آماري ، به بررسي تاثير مصرف مواد غذايي خاصي در طول ريکاوري کرونا در ??? کشور جهان پرداخت.
گروه بندي کشور ها با توجه با شاخص GHI (مقدار شاخص فقر) انجام شده است. با استفاده از اين شاخص ميتوان کشور ها را هم از نظر کيفيت تغذيه هم از نظر در دسترس بودن مواد غذايي تفکيک نمود. متاسفانه در کشور هايي که GHI بالا ميباشد شاخصي براي تشخيص مواد غذايي تاثير گذار در رويه ريکاوري کوويد ?? وجود ندارد.
کشور ها با استفاده از اين شاخص به ? گروه تقسيم شده اند.
گروه اول : کشور هايي که شاخص فقر آنها کاملا حذف گرديده است مانند آمريکا ، کانادا ، ژاپن ، کره جنوبي ، استراليا و اروپاي غربي .
گروه دوم : کشور هايي با شاخص فقر بسيار کم مانند آمريکاي جنوبي، مکزيکو و کشورهاي مرکزي آمريکاي جنوبي .
گروه سوم : کشور هايي که شاخص فقر کمي دارند مانند ايران ، آلباني ، اکراين ، روسيه .
گروه چهارم : کشور هايي با شاخص فقر بالا مانند کشورهاي آفريقايي ، فيجي ، يمن ، پاکستان و ويتنام .
مصرف موادي مانند غذاهاي دريايي، گوشت، لبنيات، نوشيدني هاي الکلي، محصولات گياهي، سبزيجات، مغز هاي خوراکي، روغن گياهي و ... در اين چهار گروه بررسي شده است.
غذاهايي با ريشه حيواني که پر از کلسترول هستند، شايد باعث بيماريهاي متعدد شوند اما تحقيقات نشان داده مقدار مناسبي از کلسترول باعث تقويت سيستم ايمني نسبت به عفونت ها و ويروس ها ميشود .
غذاهايي که منبع زينک و رتينول هستند نيز در دوران ريکاوري نقش زيادي داشته اند. گوشت، شير و فرآوردههاي لبني که ازاين دست منابع هستند در کشورهاي گروه اول به صورت سيستماتيک با ويتامين D غني ميشوند .
از ميان مواد غذايي بررسي شده، سبزيجات و فرآوردههاي گياهي بيشترين تأثير را در پروسه ريکاوري کوويد ?? داشتهاند. دليل اين تاثير وجود ويتامين E در روغنهاي گياهي و همچنين وجود امگا? در روغنهاي سويا و دانه ي کلزا است .
تنها ماده اي که در دوران ريکاوري کوويد ?? تاثير منفي دارد نوشيدني هاي الکلي است که نه تنها باعث ايجاد مشکلات کبدي شده، بلکه سبب ايجاد مشکلات ريوي و در نهايت کند تر شدن پروسه ي بهبودي ميشود.
يکي از موثر ترين روش هاي گذراندن راحت دوران ريکاوري کوويد ?? داشتن رژيم غذايي مناسب است. غذاهايي که داراي مقدار زيادي ليپيد، پروتئين، آنتي اکسيدان و ريزمغذي ها هستند به تسريع دوران ريکاوري کمک شاياني ميکنند. غذاهايي که ويتامينهاي متعدد مانند ويتامين D و ويتامين E دارند در تقويت سيستم هاي دفاعي بدن و سرعت بخشي به روند درمان نقش چشمگير دارند. در کشور ما ايران بيشتر مواد مغذي ذکر شده در بالا موجود اند و ريکاوري را براي کساني که در حال گذراندن دوران نقاهت خود هستند آسان مي سازد.
مهندس فرحناز کشوري فرد
کارشناس مسئول آزمايشگاه کنترل غذا و دارو
Influence of foods and nutrients on COVID-?? recovery: A multivariate analysis of data from ??? countries using a generalized linear model Alexandre F. Cobre a , Monica Surek a , Raquel O. Vilhena a , Beatriz Boger € a , Mariana M. Fachi a , Danilo R. Momade a , Fernanda S. Tonin a , Flavia M. Sarti b , Roberto Pontarolo
: