***اسامی کارشناسان مدیریت نظارت بر مواد غذائی آشامیدنی آرایشی و بهداشتی***

اسامی کارشناسان

اسامی کارشناسان ( خانم ها  آقایان )

سمت

دکتر فرهاد بارانی

مدیر اداره نظارت بر فرآورده های خوراکی وآشامیدنی  ،آرایشی و بهداشتی

دکتر علیرضا حبیبی

معاون اداره نظارت بر فرآورده های خوراکی وآشامیدنی  ،آرایشی و بهداشتی

مهندس ناهید کاویانی

رئیس اداره نظارت بر فرآورده های خوراکی وآشامیدنی ( تولید و واردات )

مهندس الهام ابوالقیسی

کارشناس

مهندس علی خیرخواه

کارشناس

مهندس فردخت رهنما

کارشناس

مهندس بنفشه کفشدوز محمدی

کارشناس

مهندس مریم فاطمی

کارشناس

مهندس زهرا اسدنژاد

کارشناس

مهندس محیا عطائی

کارشناس

مهندس عزیز مراد معطری

کارشناس

مهندس مهرداد محمودی

کارشناس

مهندس مهرداد فرخی پور

کارشناس

مهندس سمانه مرتضایی

کارشناس

مهندس ژیلا قاسمی

کارشناس

مهندس مینا حسینی جدی

کارشناس

مهندس آمنه شیرائی کسمائی

کارشناس

مهندس زهره هنری

کارشناس

مهندس آیدا مهرآزی

کارشناس

مهندس عفت ارشد ریاحی

 مسئول اداره نظارت بر فرآورده های آرایشی و بهداشتی

مهندس امیر احسانی

کارشناس

مهندس فاطمه بلالی

کارشناس

مهندس عطاالله صدقی

کارشناس

مهندس پریناز هاشمی

کارشناس

مهندس سمانه محمدزاده

کارشناس


 

 
 

 

  • 1401/08/24 - 10:34
  • - تعداد بازدید: 518
  • - تعداد بازدید کنندگان: 458
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه
معاونت غذا و دارو

تغذیه کودکان بیش فعال

برخی از مطالعات نشان داده اند که مصرف شکر ممکن است سطح آدرنالین خون را در کودکان به میزان ١٠ برابر افزایش دھد، بنابراین بین رفتارھای خشونت آمیز و دریافت شکر، ارتباط مستقیم وجود دارد. خودداری از مصرف غذاھای آماده، نوشـابه و شـیرینیجـات در ایـن زمینـه بسـیار مـوثر مـی باشد.

7474.mp3 تغذیه کودکان بیش فعال

تغذیه کودکان بیش فعال

 

 رژیم غذایی در کنترل بیش فعالی بسیار مھم است ؛ بطوری که تخمین میزنند ٢٠ %موارد بیش فعالی ناشی از حساسیتھای غذایی        می باشد که حذف آن ها در کاھش این عارضه بسیار کارساز است.

 برخی از مطالعات نشان داده اند که مصرف شکر ممکن است سطح آدرنالین خون را در کودکان به میزان ١٠ برابر افزایش دھد، بنابراین بین رفتارھای خشونت آمیز و دریافت شکر، ارتباط مستقیم وجود دارد. خودداری از مصرف غذاھای آماده، نوشـابه و شـیرینیجـات در ایـن زمینـه بسـیار مـوثر مـی باشد.

بادام، سیب، زردآلو، کشمش، ھلـو، آلوبخـارا، پرتغـال، تـوت، گوجـه فرنگـی و خیـار ھـم کـه حـاوی ماده ای به نام سالسیلات ھستند، باید تا حد ممکن از رژیم غذایی این کودکان کاسـته یـا گـاھی اوقات حذف شوند.

«تارترازین» یا رنگ غذایی نارنجی که بصورت رنگ غذایی افزودنی ، مصـرف مـیشـود نیـز در بـیش فعالی مؤثر است. این ماده در غذاھای آماده بسته بندی شده، آدامس، شکلات، سسھای آمـاده، دسرھا و کنسروھا موجود است.

نوشابه ھای گازدار که حاوی مقادیر زیادی فسفر ھستند، قادرند تعادل مقدار کلسیم و فسفر بدن را بھم زده و منجر به بیش فعالی گردند. قھوه، چای، کولا و سایر نوشیدنی ھای حـاوی کـافئین نیـز ممکن است علائم این بیماری را تشدید کنند.

 لازم به ذکر است که کمبود برخی مواد نیز میتواند منجر به بیش فعالی کودکان گـردد. ایـن مـواد عبارتند از:

ـ آھن : کمبود آھن ، دقت و توجه را به میزان قابل توجھی کاھش میدھد.

ـ منیزیم: برخی بررسی ھا نشان داده اند که کمبود منیزیم اغلب در بیش فعالان دیـده مـیشـود و با دریافت آن بیش فعالی بطور قابل ملاحظه ای کاھش مییابد. منـابع غـذایی منیـزیم عبارتنـد از: مغزھا، حبوبات، غلات آسیاب نشده، سبزیجات برگ تیره، وشیر.

ـ روی:در سرم افراد مبتلا به بیش فعالی کم است که میتواند ناشی از کاھش دریافت یا جـذب آن باشد.

ـ کلسیم: کمبود کلسیم ممکن است بیش فعالی را بوجـود آورد. بنـابراین مـیتـوان بـا تنظـیم یـک برنامـه مناسـب حـاوی کلسـیم نظیـر شـیر، پنیـر، نـان، بسـتنی، ماسـت، سـبزیجات بـرگ سـبز ماننـد کاھوواسفناج، کمبود این ماده را برطرف کرد.

توجه داشته باشید تجمع فلزات سمی مانند؛ سرب، آرسنیک، آلومینیوم، جیوه، یا کادمیوم نیز میتوانـد سـبب مشکلاتی در یادگیری و رفتار شـود. سـرب مـیتوانـد سـبب تخریـب ادراک و رفتـار کودکـان شـود. مصرف مکرر آنتی بیوتیک ھا (بویژه برای عفونتھای گوش) در دوران کودکی نیز میتوانـد سـبب عـدم تعادل باکتریھای مفید در کودکان و در نتیجه بروز علائم جسمانی و تغییرات رفتاری در آنھا شود.

در آخر خاطر نشان میکنیم که غذاھای مشکل ساز باید ، تعیین و سپس از یخچال و قفسه ھای خانــه حــذف شــوند. ھمچنــین ســعی کنیــد ھمیشــه بــا خوانــدن برچســب ھای غــذایی از مــواد تشکیل دھنده آنھا آگاه شوید.

تهیه و تنظیم : محیا عطایی – کارشناس اداره نظارت بر مواد غذایی آرایشی و بهداشتی

منابع:

Krauseʼs Food and the Nutrition Care Process

Modern Nutrition in Health and Disease

  • گروه اخبار : اخبار معاونت غذا و دارو
  • کد خبر : 7474
:
کلیدواژه ها
محسن سالمی
خبرنگار

محسن سالمی

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings