• 1397/05/02 - 07:05
  • - تعداد بازدید: 513
  • - تعداد بازدید کنندگان: 512
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه
معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران

3 مرداد ماه آغاز هفته ملي حذف مالاريا در مناطق مستعد

3 مرداد ماه آغاز هفته ملي حذف مالاريا در مناطق مستعد
 به گزارش معاونت غذا و دارو  دانشگاه علوم پزشکي ايران : 3 مرداد ماه  آغاز هفته ملي حذف مالاريا در مناطق مستعد مي باشد.
 

255113.mp3 3 مرداد ماه آغاز هفته ملي حذف مالاريا در مناطق مستعد


3 مرداد ماه آغاز هفته ملي حذف مالاريا در مناطق مستعد


 به گزارش معاونت غذا و دارو  دانشگاه علوم پزشکي ايران : 3 مرداد ماه  آغاز هفته ملي حذف مالاريا در مناطق مستعد مي باشد.
عامل بيماري مالاريا ، انگلي به نام  پلاسموموديوم مي باشد که توسط پشه آنوفل Anophle  منتقل ميشود. بيش از 100 نوع انگل پلاسموديوم ميتواند آلوده کننده باشند . از اين تعداد، 5 نوع انگل پلاسموديوم ميتواند انسان را آلوده  کند که در نقاط مختلف جهان يافت ميشوند و برخي از آنها نوع بدتري از مالاريا را نسبت به سايرين ايجاد ميکنند. از اين رو دکتر محمدي کارشناس واحد تحقيق و توسعه معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران گفت : در 25 آوريل 2018 روز جهاني مبارزه با مالاريا ، سازمان جهاني بهداشت WHO در جهت متحد کردن هدف مشترکي را جهت از بين بردن مالاريا اعلام کرد و اين نشانگر پيشرفت قابل توجهي در مقابله با يکي از قديمي ترين بيماري هاي بشريت محسوب مي شود. اين در حالي است که به روند نگران کننده اي که گزارش جهاني مالاريا در 2017 ارائه داده است ،نيز  اشاره ميکند. پس از گذشت يک دوره بي سابقه موفقيت در کنترل مالاريا، پيشرفتها اکنون متوقف شده و سرعت براي دستيابي به نقاط عطف 2020 در استراتژي جهاني، مالاريا کافي نيست.
وي افزود : به طور خاص ، اهداف خواستار کاهش 40 درصدي موارد ابتلا به مالاريا و ميزان مرگ و مير مي باشد. از اين حيث کشورها به  دودسته تقسيم شده اند : يک دسته آنها که به سمت حذف کردن  اين بيماري مي باشند و دسته دوم آنها که بار بالاي افزايش مالاريا و گزارش هاي حاکي از بيماري را دارند.
دکتر محمدي در خصوص دستاورد هاي  عمده مبارزه عليه مالاريا  عنوان کرد : بدون اقدام فوري، دستاوردهاي عمده مبارزه عليه مالاريا، در معرض خطر قرار دارند. در روز جهاني مالاريا ، WHO خواستار سرمايه گزاري بيشتر و گسترش پوشش ابزارهاي اثبات شده جهت جلوگيري، تشخيص و درمان مالاريا شد.
   امروزه دانشمندان با استفاده از دو واکسن تجربي ضد مالاريا که به شيوه هاي مختلف کار ميکنند تعداد موارد عفونت مالاريا را در مطالعات حيواني کاهش داده اند.
 
در ادامه کارشناس واحد تحقيق و توسعه معاونت غذا و دارو  به شيوع بيماري مالاريا  پرداخت :اين بيماري در مناطق گرمسيري و نيمه گرمسيري شايع است از اين رو افرادي که به کشورهاي آفريقايي و شبه قاره آسيا و...    قصد مسافرت دارند مي بايست اقدامات پيشگيرانه را جدي بگيرند.
علائم ابتلا به بيماري مالاريا ، شبيه به آنفولانزا مي باشد .از اين علائم ميتوان به بروز تب شديد ، لرز متوسط تا شديد، تعريق و علائمي مانند سردرد، استفراغ و اسهال اشاره نمود.
علائم ابتلا به مالاريا معمولاً در عرض چند هفته پس از آلوده شده توسط پشه آنوفل شروع ميشوند و در مواردي انگل ميتواند تا 1 سال در بدن انسان غير فعال باقي بماند.
فراموش نکنيد زماني که به منطقه مالارياخيز سفر کرديد و دچار تب بالا شديد حتما به پزشک مراجعه نماييد . چرخه انتقال بيماري مالاريا توسط پشه آنوفل است که ميتواند انگل مالاريا را به انسان منتقل نمايد.پس از آنکه انگل ها به کبد انسان وارد شوند ميتوانند تا يکسال نهفته و غير فعال بمانند  اما وقتي که انگل ها در کبد بالغ شدند کبد را ترک و وارد جريان خون شده گلبول هاي قرمز را آلوده مي نمايند و اين درست زماني است که علائم مالاريا آشکار ميشود.انتقال بيماري از مادر به جنين ، از راه سرنگهاي  آلوده  و مورد استفاده در تزريق دارو يا مخدرو از راه انتقال خون  نيز صورت ميگيرد.
فقر و فقدان  دانش و آگاهي و کمبود دسترسي به امکانات بهداشتي به گسترش مرگ و مير ناشي از بيماري مالاريا کمک خواهد کرد .
مالاريا به ويژه اگر شيوع از طريق مناطق گرمسيري آفريقا باشد ميتواند کشنده باشد. هم چنين 90% مرگ و ميرها در آفريقا  را کودکان زير 5 سال را تشکيل ميدهند.
در صورتي که سلول هاي خوني آکنده از انگل شوند عروق کوچک مغز را مسدود نموده و منجر به مالارياي مغزي ، تورم و آسيب مغزي و در نهايت کما ميشود.
تنفس دشوار ناشي از انباشته شدن مايع در ريه ها و ادم ريوي، کم خوني ناشي از صدمه به گلبولهاي قرمز، در موارد شديدتر هيپوگلايسمي (کاهش قند خون) و در موارد شديدتر افت شديد قند خون که منجر به کما  و مرگ ميشود  از عوارض مالاريا مي باشد.
با تشخيص  صحيح بيماري از راه انجام آزمايش خون و  نشان دادن انگل ميتوان به درمان  کمک کرد  در مراجعه به پزشک حتما اگر مسافرتي به مناطق مالارياخيز است داشته ايد اشاره کنيد. درمان بسته به ابتلا به نوع انگل، سن بيمار و شدت علائم، متفاوت مي باشد.
در پايان نيز دکتر محمدي از داروهاي مورد استفاده  در درمان اين بيماري گفت : در درمان اين بيماري ميتوان به کينيدين ، کلروکين و هيدروکسي کلروکين اشاره نمود. راهها و استراتژيهاي پيشگيري از مالاريا: در سفر به مناطقي که مالاريا رايج مي باشد حتما از وسايل حفاظتي به هنگام خوابيدن استفاده کنيد و حشره کش همراه داشته باشيد . لباسهاي آستين بلند و شلوارهاي بلند پوشيده و از افشانه هاي پوستي جهت اسپري بر روي پوست استفاده نماييد.
 
                                                              رفرنس:                          Medicalnewstoday
                                                                                                     Science     Day (Daily sience)
                                                        و منابع فارسي
 
 
  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 255113
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings