• 1397/04/16 - 07:52
  • - تعداد بازدید: 17100
  • - تعداد بازدید کنندگان: 17100
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه
معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران

تغذيه در نوجوانان ( گروه سني 13 تا 18 سال )

  تغذيه در نوجوانان   ( گروه سني 13 تا 18 سال   )
 
 به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران : نوجوانان در سنين 13 تا 18 سال درگير تغييرات وسيع و سريعي از لحاظ جسمي و روحي هستند و مجموعه اين تغييــرات آنان را براي سنين بزرگسالي و زندگي مستقل آماده مي سازد. والدين الگوي کليدي و راهنماي اصلي و حامي و مشوق آنان در داشتن عادات غذايي ص

255092.mp3 تغذيه در نوجوانان ( گروه سني 13 تا 18 سال )

به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران : نوجوانان در سنين 13 تا 18 سال درگير تغييرات وسيع و سريعي از لحاظ جسمي و روحي هستند و مجموعه اين تغييــرات آنان را براي سنين بزرگسالي و زندگي مستقل آماده مي سازد. والدين الگوي کليدي و راهنماي اصلي و حامي و مشوق آنان در داشتن عادات غذايي صحيح هستند.

 به گفته کارشناس اداره نظارت بر مواد غذايي آشاميدني آرايشي و بهداشتي معا ونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران مهندس هنري ،  نوجوانان ( 13 تا 18 سال )  در اين سن نيازهاي تغذيه اي  بسيار متفاوتي  با توجه به سن ، جنس و فعاليت فيزيکي خود دارند. نيازهـــاي تغذيه اي آنان :
* دختران 2000- 1600 کالري ( 13 سال ) تا 2400-  1800  ( 18 سال )
 * پسران 2600-2000 کالري ( 13 سال ) تا 3200- 2400  کالري ( 18 سال )گروه هاي غذايي مورد نياز اين گروه سني: غلات ( دختـــــــــران : معادل  140تا170 گرم / پسران : 170 تا 230 گرم )  ، سبزيجـات ( دختران : 2 تا 5/2 فنجان / پسران : 5/2 تا 3 فنجان ) ، ميوه جات ( دختران : 1 تا 5/1 فنجان/ پسران : 2 فنجان  )،  لبنيات ( دختران و پسران : 3 فنجان) ، گوشت و حبوبات ( دختران : معــــادل 140 گرم / پسران : 155 تا 185 گرم ) و چربي و روغن ها ( دختـــران : 5 قاشق چاي خوري / پسران : 6 تا 7 قاشق چاي خوري )مي باشد.
  وي در ادامه  افزود : نکات کليدي مورد نياز در تغذيه سالم نوجوانان به شرح ذيل مي باشد :
- نوجوانان بايد بياموزند مسئوليت بيشتري در قبال آنچه که مي خورند به عهده گيرند .
 - والدين در مورد اينکه آن هاچه بخورند و به چه مقدار مسئول هستند.
- نوجوانان بايد تصميم بگيرند بعنوان ميان وعده در خارج از منزل چه بخورند .
-  در منزل ، محل غذا خوردن را به آشپزخانه يا سالن غذا خوري محدود نماييد.
-  وعده هاي غذايي حتي الامکان بصورت خانوادگي صرف شود و زمان صرف غذا را دلپذير سازند. تلويزيون را خاموش کنند و بديــن ترتيب خانواده مي توانند از باهم بودن لذت ببرند و صحبت کنند.
- از نوجوانان بخواهيد در طراحي برنامه غذايي خانواده ، خريد از سوپرمارکت ، انتخاب مواد غذايي جــــــــديد ، پيداکردن دستورهاي پخت سالم غذا ، آشپزي ، شستن ظرف ها پس از صرف غذا مشارکت نمايند.
- نوجوانان خودرا تشويق نماييد تا ميان وعده ها و غذا هايي مثل صبحانه را خودشان تهيه کننـــد. از آن ها درباره چگونگي برنامه ريزي غذاي خانواده نظرخواهي کنيد .
- در مورد ميان وعده ها و ناهار براي مدرسه نيز فهرستي تهيه کنيد. اگر نوجوان به انرژي زياد براي فعــــــاليت هاي ورزشي بعد از مدرسه نياز دارد ، به او يادآوري نماييد ميان وعده هايي که در خانه تهيه شده اند و فسادپذير نيستـــــند و يا آجيل و خشکبارو ميوه جات خشک وبطري آب همــــراه داشته باشند.
- از توزيع مواد غذايي سالم در مدرسه حمايت کنيد.
- فعاليت فيزيکي روزانه در نوجوانان توصيه مي شود.
-  چند نوع مواد غذايي و نوشيدني هاي غني از کلسيم را در نظــــــــر داشته باشيد و نوجوانان را تشويق کنيد که حداقل 3 وعده از لبنيات و ديگر مواد غذايي غني از کلسيم مصرف کنند تا نيازهاي تغذيه اي آنان تامين گردد .
- گروه سني 13 تا 19 سال ، روزانه به 1300 ميليگرم کلسيم و 200 واحد بين المللي ويتامين D نياز دارند. ( اين در صورتي است که از حيث قرار گرفتن در معرض نورخورشيد محدوديت داشته باشند) .
- منابع خوب کلسيم عبارتند از انواع کم چرب شير ، ماست ، پنير ، شير سويا غني شده با کلــسيم ، آب پرتقال ، غلات و توفو ، کنسرو ماهي سالمون با استخوان ، ساردين ، سبزيجات برگ سبز ، بروکلــــــــــي ، لوبياي سويا و مرکبات.
- منابع خوب آهن عبارتند از گوشت قرمز ، ماکيان بدون پوست ، ماهي ، غلات ، نان هاي غني شده با آهن ، توفــو ، ذرت ، ميــوه جات خشک ، سبزيجات با رنگ تيره . ويتامين  C  ( موجود در ميوه جات و سبزيجات ) جذب آهن از منابع گياهي را افزايش مي دهد.
 
منابع :
1- My Pyramid : www.mypyramid.gov.Other government sponsored nutrition information :www.nutrition.gov
2- KidsHealth Web site:www.KidsHealth.org
3- Fruits and Veggies More Matter  National Campaign Web sites: www.fruitsandveggiesmorematters.org  and www.fruitsandveggiesmatter.gov
4- 3 A Day of Dairy program Web site:www.3aday.org
5- Pennsylvania Advocates for Nutrition and Activity (PANA)Web site:www.panaonline.org
 
  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 255092
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings