پيشگيري از مسموميت ناشي از گازها و منوکسيد کربن
در هفته پيشگيري از مسموميت ها، پنجم آبان ماه، روز "پيشگيري از مسموميت ناشي از گازها و منوکسيد کربن " نامگذاري شده است. توصيه هايي در اين خصوص به شرح ذيل مي باشد:
5 آبان- پيشگيري از مسموميت ناشي از گازها و منوکسيد کربن
1. علايم تماس طولاني با منوکسيد کربن، سردرد، گيجي، ضربان شديد شقيقه ها، وزوز گوش و خواب آلودگي مي باشد. در ادامه تماس، فرد مسموم دچار تهوع، استفراغ و تپش قلب مي شود.
2. تماس با مقادير بالاي منوکسيد کربن در مدت طولاني مي تواند سبب تهوع، استفراغ، تپش قلب، کاهش هوشياري، آسيب دائمي عصبي، کما و مرگ شود.
3. علايم مسموميت با منوکسيد کربن در کودکان تهوع، استفراغ و اسهال مي باشد که با مقادير پايين تري از منوکسيدکربن بروز مي نمايد.
4. در هنگام استفاده از بخاري هاي نفتي و گازي، جهت پيشگيري از مسموميت با گاز منوکسيد کربن، اطمينان از نصب صحيح و کارکرد مناسب دودکش ها الزامي است.
5. سرد بودن لوله دودکش بخاري، دليل بر خارج نشدن دود و گاز سمي مي باشد.
6. استفاده از آب گرمکن نفتي يا گازي و يا دستگاه پکيج در داخل محيط حمام و يا محيطهاي کوچک دربسته منجر به سوخت ناقص و مسموميت با گاز خواهد شد.
7. منوکسيد کربن گازي بي رنگ، بي بو و بدون طعم و غير محرک است که در اثر سوختن ناقص سوخت هاي فسيلي مانند نفت، گاز، بنزين ، گازوئيل، دود اگزوز اتومبيل و ذغال چوب حاصل مي شود.
8. مسموميت با منوکسيد کربن يکي از مرگبارترين انواع مسموميت ها مي باشد. براي پيشگيري از