• 1394/01/26 - 07:30
  • - تعداد بازدید: 780
  • - تعداد بازدید کنندگان: 780
  • زمان مطالعه: 5 دقیقه

گفتگو با دکتر مهران ولايي به مناسبت هفته سلامت

دکتر ولايي به مناسبت هفته سلامت گفت 5 کليد براي دستيابي به غذاهاي سالم تر اعلام شده است. دکتر مهران ولايي معاون غذا و دارو دانشگاه با بيان اينکه شعار بهداشتي هفته سلامت امسال با عنوان"ايمني غذا از مزرعه تا بشقاب "نامگذاري شده است ،گفت:عرضه مواد غذايي به طور فزاينده اي در حال افزايش است و بيش از پيش سيستمهاي ايمني مواد غذايي را مورد توجه قرار مي دهد. به همين دليل سازمان بهداشت جهاني شعار خود را در سال 2015 ايمني غذا از مزرعه تا بشقاب در نظر گرفته است.

254421.mp3 گفتگو با دکتر مهران ولايي به مناسبت هفته سلامت

روابط عمومي دانشگاه: دکتر ولايي به مناسبت هفته سلامت گفت 5 کليد براي دستيابي به غذاهاي سالم تر اعلام شده است.


دکتر مهران ولايي معاون غذا و دارو دانشگاه با بيان اينکه  شعار بهداشتي  هفته سلامت امسال  با عنوان"ايمني غذا از مزرعه تا بشقاب "نامگذاري شده است ،گفت:عرضه مواد غذايي به طور فزاينده اي در حال افزايش است و بيش از پيش سيستمهاي ايمني مواد غذايي را مورد توجه قرار مي دهد. به همين دليل سازمان بهداشت جهاني شعار خود را در سال 2015 ايمني غذا از مزرعه تا بشقاب در نظر گرفته است.


 وي افزود:بر اساس آمارهاي ارائه شده ،در سال حدود 2 ميليون  مرگ و مير ناشي از موادغذايي ناسالم صورت مي گيرد که عمده اين مرگ و ميرها در مورد کودکان است.


 دکتر ولايي ادامه داد:  تقريبا بيش از 200 نوع بيماري  که موجب مرگ ومير بالاخص در کودکان مي شود، ناشي از باکتريهاي مضر ،ويروس ها ،انگل ها و يا مواد شيميايي است که  در مواد غذايي ايجاد  و موجب بيماريها از اسهال تا سرطان مي شوند که اين تهديد جديدي براي ايمني مواد غذايي مي باشد.


معاون غذا و داروي دانشگاه گفت:  تغيير در شيوه توليد ، توزيع و مصرف مواد غذايي ،تغيير در محيط زيست ، ظهور عوامل بيماري زاي جديد ، مقاومت هاي ميکروبي و ..  ازعواملي هستند که اين سيستم را به چالش مي کشاند .


 دکتر ولايي با اشاره به اينکه در سال 94 سازمان غذا و دارو در خصوص ايمني غذا  برنامه هايي را به دانشگاه ابلاغ کرده است، افزود: از جمله اين برنامه ها ، تشديد نظارت بر واحدهاي لبني ،گوشتي ،آبليمو و ديگر محصولات غذايي است که در دستور کار دانشگاه قرار گرفت .


 يکي از مهمترين اموري که در سال 94 صورت خواهد گرفت ، برچسب گذاري و نشانه گذاري بر روي مواد غذايي است که اينها نشانه هاي رنگي خواهند بود وبصورت چراغ راهنما عمل مي کنند تا افراد بتوانند غذاهاي مضر را بشناسند.


همچنين صدور يا تمديد پروانه هاي بهداشتي ساخت و شناسه نظارت محصولات غذايي از 1/2/94 برچسب علامت راهنمايي تغذيه اي خواهد داشت. وي افزود:بطور مثال شير و ماست پر چرب و غذاهاي شور و پر چرب با نشانه هاي رنگي علامت گذاري خواهند شد تا مردم بتوانند در انتخاب نوع غذاي خود راحت تر باشند.


 دکتر ولايي با اشاره به 5 کليد بهداشت جهاني جهت دستيابي به غذاهاي سالم تر 1-هميشه نظافت را رعايت نماييد. 2- غذاهاي خام ر از غذاهاي پخته شده جدا کنيد. 3- غذاها را خوب بپزيد. 4- غذا ها را در دماي مناسب و سالم نگهداري نماييد. 5- از آب سالم و مواد سالم استفاده کنيد ، گفت: افراد بايد دقت کنند غذاها حتما بايد حداقل در دماي 70 درجه  پخته شوند  تا اگر ميکروب داشته باشند ازبين بروند. همچنين غذاها را نبايد بيش از 2 ساعت در دماي اتاق نگه داريم وغذاي پخته حتماً بايد در يخچال نگهداري شود . اگر لازم است غذا مجدد گرم شود، حتما بايد در 70 درجه حرارت داده شود.


وي در خصوص استفاده از تخته هاي آشپزخانه اظهار داشت: در گذشته از تخته چوبي يا فلزي استفاده مي شد و سپس اين تخته ها  بصورت پلاستيک فشرده درآمدند  که  متاسفانه به خاطر خراشهاي که در آنها ايجاد مي شود، احتمال نفوذ ميکروب در آن بالا مي رود. لذا بايد بطور مرتب با آب و مايع شستشو شود . البته استفاده از  تخته هاي فلزي بهتر است.


دکتر ولايي در مورد  رعايت نظافت و شستشوي مرتب دستها گفت: دربحث شستشوي دستها بايد از صابونهاي مايع استفاده کرد، چون صابون يک منبع انتقال

  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 254421
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings