پيشگيري از مسموميت هاي ناشي از مواد غذايي و گياهان سمي
در هفته پيشگيري از مسموميت ها، ششم آبان ماه، روز "پيشگيري از مسموميت هاي ناشي از مواد غذايي و گياهان سمي " نامگذاري شده است. توصيه هايي در اين خصوص به شرح ذيل مي باشد:
6 آبان- پيشگيري از مسموميت هاي ناشي از مواد غذايي و گياهان سمي
1. باکتري ها، ويروس ها، قارچ ها، مواد افزودني غير مجاز، فلزات سنگين، باقيمانده سموم نباتي از عوامل مهم ايجاد مسموميت هاي غذايي محسوب مي شوند.
2. مسموميت با مواد غدايي مي تواند در اثر آلودگي غذا در جريان توليد فرآورده هاي غذايي، تهيه و نگهداري آنها ايجاد شود.
3. از مصرف کنسروهايي که در قوطي آنها آثار نشت، برآمدگي و فرو رفتگي و زنگ زدگي مشاهده مي شود خودداري کنيد.
4. آيا مي دانيد نوعي از مسموميت غذايي موسوم به " بوتوليسم" از کشنده ترين انواع مسموميت ها بشمار مي رود؟
5. بوتوليسم در اثر مصرف مواد غذايي مانند سوسيس، کالباس ، کنسرو ماهي، کنسرو ذرت، کنسرو لوبيا، کشک خام و عسل طبيعي که در شرايط نامناسب و غير بهداشتي تهيه و نگهداري شده اند ايجاد مي شود.
6. علايم و نشانه هاي بوتوليسم به صورت تاخيري (12 تا 24 ساعت بعد از مصرف غذاي آلوده به باکتري) و به صورت تاري ديد، دوبيني، افتادگي پلک، عدم توانايي حرکتي، سختي در بلع، اختلال تکلم و يبوست ظاهر مي شود.
7. آيا مي دانيد اسهال يکي از علايم در بسياري از مسموميت هاي غذايي است؟
8. مسموميت با گياهان يکي از شايع ترين علل بروز مسموميت هاي اتفاقي در کودکان در جهان بشمار مي آيد.
9. مصرف يک گياه توسط حيوانات اهلي و وحشي، دليلي بر غير سمي بودن آن براي انسان نيست.
10. برخي از گياهان تزئيني موجود در آپارتمان ها و باغچه ها مي توانند سبب بروز مسموميت در انسان شوند.
11. در صورت بلعيدن قسمت هاي مختلف يک گياه مانند ميوه، دانه و برگ آن توسط کودکان حتمآ با مرکز اطلاع رساني داروها و سموم با شماره 1490 تماس حاصل نماييد.