• 1397/05/20 - 07:55
  • - تعداد بازدید: 675
  • - تعداد بازدید کنندگان: 675
  • زمان مطالعه: 1 دقیقه
معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران

پايش مواد غذايي از نظر آلودگي به آفلاتوکسين ها توسط آزمايشگاه معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران

پايش مواد غذايي از نظر آلودگي به آفلاتوکسين ها توسط آزمايشگاه معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران
 
به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران: محصولات کشاورزي از جمله غلات، حبوبات، دانه هاي روغني،‏ 255139.mp3 پايش مواد غذايي از نظر آلودگي به آفلاتوکسين ها توسط آزمايشگاه معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران



پايش مواد غذايي از نظر آلودگي به آفلاتوکسين ها توسط آزمايشگاه معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران

 
به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران: محصولات کشاورزي از جمله غلات، حبوبات، دانه هاي روغني،‏ خشکبار و ... مستعد آلودگي هاي قارچي هستند و با توجه به جايگاه ويژه اين محصولات در سبد غذايي خانوارهاي ايراني و مصرف بالاي آن ها، ارزيابي مواد غذايي از نظر آلودگي هاي قارچي به ويژه آفلاتوکسين ها اهميت بسزايي دارد.
به گفته کارشناس آزمايشگاه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران، آفلاتوکسين ها متابوليت هاي ثانويه قارچي هستند که قادر به ايجاد بيماري و مرگ در انسان و حيوانات مي باشند. در صورتيکه شرايط براي رشد قارچ ها مناسب باشد امکان توليد اين سموم درهر يک از مراحل مختلف کاشت، برداشت ، انتقال و ذخيره سازي وجود خواهد داشت.
آفلاتوکسين هاي B1،B2،G1،G2  ،M1و M2 از مهمترين انواع آفلاتوکسين مي_باشند.آفلاتوکسين B1 سمي ترين عضو اين گروه است. تماس با آفلاتوکسين ها منجر به سرکوب سيستم ايمني، سرطان(خصوصا سرطان کبد) و اختلالات توليد مثلي مي­گردد. عوارض ناشي از آفلاتوکسين ها سبب گرديده تا برخي از کشورها و سازمان هاي بين المللي براي اين سموم  در مواد غذايي حد مجاز تعيين کنند.
در راستاي کنترل و پايش مواد غذايي و حفظ سلامت و ايمني مصرف کنندگان، آزمايشگاه معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي ايران اقدام به پايش و کنترل انواع فرآورده هاي غذايي شامل غلات (آرد گندم، برنج، پودر سوخاري و ... )، حبوبات، آجيل (پسته، بادام، گردو ، بادام زميني)، ميوه هاي خشک و ... نموده است. نتايج آماري نشان مي دهد بيشترين شيوع و ميزان آفلاتوکسين B1 و مجموع آفلاتوکسين ها مربوط به نمونه هاي آجيل آزمون شده مي باشد. در بين انواع آجيل، نمونه هاي پودر و خلال پسته فله داراي بيشترين ميزان آلودگي بوده اند.  
 با توجه به اينکه شرايط نگهداري و ذخيره سازي درکيفيت و امکان آلودگي به آفلاتوکسين ها بسيار موثر مي باشد و با توجه به نتايج به دست آمده و شواهد موجود توصيه مي گردد مصرف کنندگان براي حفظ سلامت خود از مصرف مواد غذايي و فاقد مجوز بهداشتي و پروانه ساخت خود داري فرمايند.
 
 
  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 255139
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings